Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:36
dinisorular
Yönetici

Bir işi yaparsam bütün sevaplarım silinsin diye yemin ettim tutamadım,durum ne olur?

Bir işi yaparsam bütün sevaplarım silinsin diye yemin ettim tutamadım,durum ne olur?

KayıtsızÜye
bir fiili yapmayacağım diye Allah’a yemin ettim ve eğer bozarsam bütün sevaplarım silinsin dedim ama yeminimi tutamadım 🙁 şimdi bütün sevaplarım silindimi ve ne yapmalıyım ?


Cevap: Bir işi yaparsam bütün sevaplarım silinsin diye yemin ettim tutamadım,durum ne

Galus
sizin ettiğiniz yemin boş yemin (yemini lağv) dir.

Okudunuz mu?  Bize hakkı geçen birisini birdaha görmek mümkün olmazsa üzerimizdeki kul hakkını nasıl ödeyebiliriz?

işte sizlere yapmanız gerekenler.

Yemînin keffâreti , on fakiri doyurmak veya giydirmek ya da köle azât etmektir. Buna gücü yetmeyen kimse üç gün peşpeşe oruç tutar. Yüce Allâh, Allâh sizi kasıtsız olarak ağzınızdan çıkıveren yeminlerinizden dolayı değil, fakat kalplerinizin kastettiği yeminlerden dolay sorumlu tutar. Yemînin keffâreti, ailenize yedirdiğinizin ortalamasından on fakiri yedirmek yahut giydirmek ya da bir köle âzât etmektir. Bulamayan üç gün oruç tutmalıdır; yemininizin keffâreti budur. Yemin ettiğinizde yeminlerinizi tutun. Şükredesiniz diye Allâh size böylece ayetlerini açıklıyor. buyurmaktadır (Mâide 5/89).

Okudunuz mu?  İdeal olmayan erkek ve kadın

Cevap: Bir işi yaparsam bütün sevaplarım silinsin diye yemin ettim tutamadım,durum ne

Kayıtsız Ü
çok çok teşekkürler cevabınız için,Allah razı olsun

Bu kategoride yer alan Vefat eden akrabalarımız veya tanıklarımız bizlere ziyarete gelirler mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bir işi yaparsam bütün sevaplarım silinsin diye yemin ettim tutamadım,durum ne olur? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.