Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:07
missa9
Abone

Zorla ve istemeden alkol içmeyeceğim diye yemin ettim

Zorla ve istemeden alkol içmeyeceğim diye yemin ettim

Kayıtsız Üye
Benim bir arkadaşim bana zorla ve istemeden alkol icmeyecegim diye yemin ettirdi,ama ben yemin ederken bir daha icmeyecegim dedim.Bu yemin gecerlimi,cünkü ben sadece icmeyecegim dedim,alkol icmeyecegim demedim,Bu durumda mesela ozaman su,cay,cola gibi seylerde icmemem lazim,cünkü sadece icmeyecegim diye yemin etmistim.

Okudunuz mu?  Neden bir kadının şahitliği yeterli değil iki kadının şahitliği bir erkeğe denk geliyor?

Cevap: zorla ve istemeden alkol içmeyeceğim diye yemin ettim

DangeR
kardeş yanlış bişey için yemin etmedin ki içme arkok bizim dinimizde haramdır yemin ettim diyorsun yemini o kadar düşünen biri arkolü neden içmek istesin anlamış değilim…..

İslâm, içkinin içilmesini yasakladığı gibi, ona yardımcı olunmasını da yasaklamıştır: Hz. Peygamber (asm) şöyle buyurmuştur:
Mâide suresindeki kesin içki yasağı bildiren ayet geldikten sonra Allah Resulu (asm) uygulama ile ilgili olmak üzere şöyle buyurdu:
Buna göre bir kadın kocasına veya bir başkasına içki hazırlayamaz, onu taşıyamaz ve bu konuda yardımcı olamaz. Allah’ın emirlerine aykırı olan konularda kula itaat edilmez. Bu nedenle bir kadın, Allah’ın yasakladığı bir şeyi yapma konusunda kocası da olsa, annesi babası da olsa onlara itaat edemez.

Okudunuz mu?  Namaz kılmıyoruz diye cennete gitmeyecek miyiz

İçki sofrasını isteyerek hazırlamak günahtır. Ancak, eğer kadın böyle bir sofrayı hazırlamaya zorlanıyorsa, yapmadığı takdirde çok büyük işkencelere, darbelere maruz kalıyorsa, -istemeyerek yaparsa- umarız sorumlu olmaz. Bu vebali telafi etmek için de bir bayan olarak eşini bu çirkin, haram ve sağlığa zararlı olan içki içmemesi konusunda, kadınlık inceliğini manevi baskı olarak kullanması gerekir.
(1) bk. Müslim, Müsâkât, 67; bk. Buhârı, Megâzî, 51; Büyû, 105, 112; Müslim, Büyû, 93; Fer’, 8; İbn Mâce, Ticârât, 11; Ahmed b. Hanbel, II, 213, 362, 512, III, 217, 324, 326, 340; İbn Kesîr, Muhtasaru Tefsîri İbn Kesîr, Beyrut (t.y), I, 544-547.

Bu kategoride yer alan Alay etmekle ilgili bir ayet başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Zorla ve istemeden alkol içmeyeceğim diye yemin ettim Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.