Anasayfa
8 Mayıs 2021, 13:11
missa07
Abone

Allahım gözlerimi kör et diye yemin ettim. Bozmak istiyorum ne yapmalıyım

Allahım gözlerimi kör et diye yemin ettim. Bozmak istiyorum ne yapmalıyım

Kayıtsız Üye
ben ergenligi bitirmis 17 yasinda bir gencim masturbasyon sIk sIk yapiyorum bir gun yemin ettim birdaha yaparsam masturbason ve erotik video izlersem Allahim gozlerimi kor et diye yeminimi bozmak istiyorum ne yapmaliyim


Cevap: Allahım gözlerimi kör et diye yemin ettim. Bozmak istiyorum ne yapmalıyım

Desert Rose
yemin keffareti nedir ve nasıl verilir

Keffaret mal ile yapılabileceği gibi bedelini ödemeklede olur. Ayrıca vekil tayin ederek de ödenebilir.

Okudunuz mu?  Abdest alırken ki karşılaştığım zorluklar

Ettiği yemini yerine getirmeyip bozmaktan dolayı lâzım gelen keffârete yemin keffareti denir.
Yeminin keffâreti olarak 10 fakiri akşam ve sabah olarak günde iki öğün doyurmak veya giydirmek cihetine gidilir.

Keffaret yiyecek ve elbise olduğu gibi karşılığı başka bir şey de olabilir. Keffaret ister yiyecek veya bedeli olsun, ister elbise veya bedeli olsun, hepsini birden bir defada bir fakire vermek caiz değildir. Ancak başka fakir bulmakta zorluk çekiyorsa o takdirde aynı fakire her gün sabahlı akşamlı doyacak kadar yiyecek yada bedelini veya aynı fakire her gün bir elbiseyi vermek kafi gelir. Yani keffaret ödenmiş olur.

Okudunuz mu?  İnsan Allah ilişkisini anlatan ayet ve hadisler

Buna güç yetirilmezse, 3 gün ardarda oruç tutulur. Bu oruçların arasına hiç bir mâni girmemelidir. Girerse keffâret bozulur, yeni baştan tutulması gerekir.

Birden fazla yeminini bozan kimse her bir yemin bozma için ayrı bir keffaret vermesi gerekir.

Şâfiîlere göre yemin keffâretini ardarda tutmak mecburiyeti yoktur.

Gerek yemin, gerekse oruç keffâretlerinde yapılacak ilk iş bir köle azâd edilmesidir. Ancak günümüzde kölelik kalktığı için bu maddenin tatbikına imkân kalmadığından zikretmeye lüzum hissetmedik.
SİE

Okudunuz mu?  Çarpılma Nedir Nelerden Olur? Muska Nedir Ne İşe Yarar? Hadim Huddam'ımı Vardır Nasıl Olur?

Içki icmeyecegim, icersem gozlerim kor olsun diye yemin ettim.

Kayıtsız Üye
selamun aleykum. oncelikle sunu belirtmek istiyorum ben alkol kullanan biri degilim hayatimda 2 yada 3 sefer belki kullanmisimdir. boyle bir yemin etmemin nedeni de babamin alkol alip bize zulmetmesiydi. Alkolden ve kullanan insanlardan oyle nefret ettim ki bu yemini etmistim. yeminimi bozmak istememin sebebi alkol kullanmak istemem degil. alkol kullanilan mekanlarda bulunmam ve bazen eslik edip kullanmam gerekiyor. bundan kacindigim için sosyal cevremde istenmeyen biri gibi oldum. iliskilerden kopuk oldugum için kacirdigim is firsatlari oldu, psikolojik olarak yalniz kalmak beni çok yipratti. kacindigim bu haramdan dolayi psikolojik olarak zarar goruyorum sagligim bozuldu. bozmak istememin tek nedeni sosyal cevreme hakim olmam bazi seyleri kacirmamam. gozlerim kor olsun diye buyuk yemin ettim melekler kuran ezan sahit olsun dedim. boyle bir yemin bozulabilir mi. bozup bütün gun icki icecegim sanilmasin. gerektiginde oyle bir ortamda bulunup eslik edecegjm ve belki icmek zorunda kalacagim1 tane. lütfen bir yol gosterin.

Okudunuz mu?  Şahmeran duası: duayı tecrübe eden oldu mu özellikle satılmayan bir malın üzerine okunup satışı sağl

Yorum: Allahım gözlerimi kör et diye yemin ettim. Bozmak istiyorum ne yapmalıyım

Hoca
< boyle bir yemin bozulabilir mi. >
Yemini bozarsanız gözlerinize zarar gelebilir en iyisi yemininize sadık kalın bu daha hayırldır


Kuveys
< ben ergenligi bitirmis 17 yasinda bir gencim masturbasyon sIk sIk yapiyorum bir gun yemin ettim birdaha yaparsam masturbason ve erotik video izlersem Allahim gozlerimi kor et diye yeminimi bozmak istiyorum ne yapmaliyim >
Maide Suresi, 89. ayet: Allah sizi, yeminlerinizdeki rastgele söylemelerinizden, boş sözlerden’ dolayı sorumlu tutmaz, ancak yeminlerinizle bağladığınız sözlerden dolayı sizi sorumlu tutar. Onun (yeminin) kefareti, ailenizdekilere yedirdiklerinizin ortalamasından on yoksulu doyurmak ya da onları giydirmek veya bir köleyi özgürlüğüne kavuşturmaktır. (Bunlara imkan) Bulamayan (için) üç gün oruç (vardır.) Bu, yemin ettiğinizde (bozduğunuz) yeminlerinizin kefaretidir. Yeminlerinizi koruyunuz. Allah, size ayetlerini böyle açıklar, umulur ki şükredersiniz. Kardeşim bu mastürbasyon konusunda da fıtratın gereği yapmaktasın.Tamamen elinde olan bir şey değil,ki yapmasan eğer irade de sıkıntı çeken birisiysen nefsin dışarıdaki kadınlara dahada sulanacak ve daha kötüsü de olabilir.Rüyalanmayı beklemek herkesin harcı değil sonuçta.

Okudunuz mu?  Meni, mezi ve vedi temizliği nasıl yapılır?

Kuveys
< selamun aleykum. oncelikle sunu belirtmek istiyorum ben alkol kullanan biri degilim hayatimda 2 yada 3 sefer belki kullanmisimdir. boyle bir yemin etmemin nedeni de babamin alkol alip bize zulmetmesiydi. Alkolden ve kullanan insanlardan oyle nefret ettim ki bu yemini etmistim. yeminimi bozmak istememin sebebi alkol kullanmak istemem degil. alkol kullanilan mekanlarda bulunmam ve bazen eslik edip kullanmam gerekiyor. bundan kacindigim için sosyal cevremde istenmeyen biri gibi oldum. iliskilerden kopuk oldugum için kacirdigim is firsatlari oldu, psikolojik olarak yalniz kalmak beni çok yipratti. kacindigim bu haramdan dolayi psikolojik olarak zarar goruyorum sagligim bozuldu. bozmak istememin tek nedeni sosyal cevreme hakim olmam bazi seyleri kacirmamam. gozlerim kor olsun diye buyuk yemin ettim melekler kuran ezan sahit olsun dedim. boyle bir yemin bozulabilir mi. bozup bütün gun icki icecegim sanilmasin. gerektiginde oyle bir ortamda bulunup eslik edecegjm ve belki icmek zorunda kalacagim1 tane. lütfen bir yol gosterin. >
Kardeşim sana bu kadar nimeti veren Rabbine karşın birde böyle bir yeminin varken sen alkolü tercih eden insanlarla kaynaşabilmeyi hoş buluyorsan insan iradeli bir varlık.Tercih senin.Ve kardeşim alkolden zaten uzak durun demiş Allah.Sen huzuru başkalarının davranışlarında ararsan eğer bir gün mutlu olursan beş gün mutsuz olursun.Milelt senin kriterlerini belirlemesin,sen milletin kriterlerini belirle.Unutma herkes gittiğinde,başını yastığa koyduğunda Allah’a dua ediyorsun,seni o koruyor.Ettiğin bir yemin olmasın,sıradan bir laf olsun.O bunca verdiği varlığa karşılık alkolden uzak durmanı istiyor,senin yardımına koşuyor,sıkıntılarını gideriyor,sen kırar mıydın Rabbini?Unutma şeytan sorguda ben size sadece gelin dedim,zorlamadım siz geldiniz,kendinizi kınayın,beni değil diyecek,unutma.

Okudunuz mu?  Hz Muhammedin hicreti özet

gözümü bozmak istiyorum, İstimnaya tevbe ettim

Bu kategoride yer alan Aile ile konuşmayı kesmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allahım gözlerimi kör et diye yemin ettim. Bozmak istiyorum ne yapmalıyım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.