Anasayfa
21 Eylül 2021, 9:56
dinisorular
Yönetici

Yemin bozmak ? bütün sevaplarım silindimi ve bu yemini bozduğum için ne yapmalıyım ?

Yemin bozmak ? bütün sevaplarım silindimi ve bu yemini bozduğum için ne yapmalıyım ?

Misafir Üye
Bir fiili yapmayacağım diye Allah’a dua etmiştim ama tutamadım ve eğer yeminimi bozarsam sevaplarım silinsin dedim ama tutamadım 🙁 şimdi bütün sevaplarım silindimi ve bu yemini bozduğum için ne yapmalıyım ?

Okudunuz mu?  Senin sünnetini terk edeni bende terk ederim şeklinde bir ayet varmıdır?

Cevap: Yemin bozmak ? bütün sevaplarım silindimi ve bu yemini bozduğum için ne yapmal

Ercan
Yemînin keffâreti , on fakiri doyurmak veya giydirmek ya da köle azât etmektir. Buna gücü yetmeyen kimse üç gün peşpeşe oruç tutar. Yüce Allâh, Allâh sizi kasıtsız olarak ağzınızdan çıkıveren yeminlerinizden dolayı değil, fakat kalplerinizin kastettiği yeminlerden dolay sorumlu tutar. Yemînin keffâreti, ailenize yedirdiğinizin ortalamasından on fakiri yedirmek yahut giydirmek ya da bir köle âzât etmektir. Bulamayan üç gün oruç tutmalıdır; yemininizin keffâreti budur.Yemin ettiğinizde yeminlerinizi tutun. Şükredesiniz diye Allâh size böylece ayetlerini açıklıyor. buyurmaktadır (Mâide 5/89).

Bu kategoride yer alan Bir işi yaparsam bütün sevaplarım silinsin diye yemin ettim tutamadım,durum ne olur? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yemin bozmak ? bütün sevaplarım silindimi ve bu yemini bozduğum için ne yapmalıyım ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.