Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:36
sizden1
Abone

Yemini bozmak

Yemini bozmak

Nilay_kaya9
Tövbe etdım ama kaç kere bilmeden bozdum. Sonra yeniden tövbe etdım . Param yok (15 yasındayım) oruç ta şimdi tutamıyorum. Şimdi şu oruçları başka bir gün tutmak olur mu ? Yani tövbeyi bozduktan sonra yeniden tövbe ettim ama oruç tutamadım (tutucam ama) o halde benim yeniden tövbe etmem sayılır mı ?


Yorum: Yemini bozmak

Şem’a
Yemin kefareti olarak sonra oruç tutulabilir ama tutulacağı günlerde 150 tl para varsa oruç tutulamaz, onun için kefareti erteleme imkanınız var ama o sırada elinize para geçtiğinde oruç tutamazsınız, para vermelisiniz.
Ama yine para yoksa 3 gün oruç tutulur


Yemini Bozmak

FurkanAlp
Selamun Aleykum…
Ben yakın zamanda bir fiili yapmamak için yemin ettim Allah’a….ve bozarsam derslerimde hiç basarili olamiyim dedim….Zayiflik gösterip yaklaşık 3 hafta sonra bozdum yeminimi….kefareti ödeyeceğim ama acacaba bu hayatımı etkileyecek mi? Nasıl affolunurum da kendime ettiğim beddua tutmaz ?

Okudunuz mu?  Ezan okunurken dinlemekmi yoksa peygamberimize salavat getirip ardından dua etmekmi iyidir?

Cevap: Yemini Bozmak
Şem’a
Bozulan yemin için 150 tl kefaret ve tövbe ettikten sonra hayatını etkilemez merak etme. Allah yardımcın olsun


FurkanAlp
Kefaret verecek durumda değilsem ne yapmam gerekir ?


Kayıtsız Üye
Şartlı Yemini Bozmak
Selamınaleyküm, benim çok önemli bir sorum var, ben benim açık saçık Videolara bakma alışkanlığımı bitirmek için bunun üzerine kaç kez yemin etmiştim bir daha bakmıcam diye… Ancak 2-3 kez yemin edip bozup tekrardan yemin edip bozdum. Ve en sonunda bir daha bakarsam böyle videolara 1000€ bağış yapacam camimize diye şartlı yemin etmiştim ve ne yazık ki bozdum yine… Şimdi 1. kaç kez tam olarak yemin ettiğimi hatırlamıyorum, ve 2. 1000€ bağış yapma fırsatım yok meslek öğrenme pozisyonunda olduğum için maaşım çok az… biriktirmişlerim var ama bundan 1000€ bağış yapamam sıkıntılı günler için var ailem için… Bu durumda 1000€ u ödemem gerekir mi?

Okudunuz mu?  Allaha istemeden küfür etmek

ACİLSERVİS
O zaman dahi yapamayacağını bildiğin bir şeyi sıradan birine bile değil Allah’a yapacağını söylüyorsun. Bunu bir düşün.
Yeminin ise geçersizdir helal ve harama uyma zorunluluğun var o yüzden bunlar üzerine sözler veremezsin.


Kayıtsız Üye
Yani şartlı yeminlerim geçersiz mi sayılır hocam? Benim kafam çok karışık bu konuda.

Okudunuz mu?  Kadından Yönetici Olurmu?

ACİLSERVİS
Geçersizdir dediğim şey “yemin ederim şu haramı yapmayacağım” demek veya “yemin ederim şu namazımı kılacağım” gibi yapılması zorunlu olan bir şeye yemin etmektir.

Yemin Bozmak

hazarrrr
iyigunler ben babamın uzerıne yemin etmiştim bozarsam kefaret vermek zorundamıyım ?


arifselim
İyi günler kardeşim. Yemin ancak Allah adına edilebilir bunun dışında edilen yeminler geçerli değildir. Anne, baba veya herhangi biri üzerine edilen yeminler yemin sayılmaz.Bu yemin olmadığı için bir şey yapman gerekmez.

Okudunuz mu?  Evham ve vesvese psikolojik midir?

Yemin bozmak

Kayıtsız Üye
Ben kardeşimin yaptigi birseyden dolayi onu babama soyleyecegime dair yemin ettim fakat annem de soylememi istemiyo ve soylemem için peygamberin adini verdi bu durumda ne yapmam gerekiyor.


Yorum: Yemin Bozmak

arifselim
Peygamber adı üstüne yemin geçerli olmaz. Hangisi daha hayırlı ise onu yap. Eğer annenin dediği şey daha iyi ise yeminini bozabilirsin yani söylemezsin. Ama yeminini de bozarsan sana yemin kefareti lazım gelir.


Bdse
Hayırlı günler, ne olur bana yardım edin ve lütfen kınamayın… ben çok önce bebeğim sağlıklı doğarsa bir saha asla içki içmiycem demiştim ama uzun yıllar sonra kardeşimin düğününde yeminimi bozdum ne yapmam lazım lütfen bana yol gösterin

Okudunuz mu?  Şeytana ve kötü insanlara İçimizden küfür etmek günah mıdır?

mum
Yapılması gereken bir daha asla içmemek ve yemin kefareti vermektir.


kerema14
Birkaç ay öncesinde bir arkadaşıma ölene kadar onunla konuşmayacağıma dair yemin ettim ve pişmanım.Yeminimi bozmayı düşündüm ama şimdi bozmak istemiyorum.Eğe onunla mesajlaşırsam yeminimi bozmuş olur muyum?


capscroll
Eğer sinirliyken etmişseniz o yemin sahih değildir. Fakat sizin böyle ayıp bir şey için yemin etmeniz hiç doğru olmamış, çünkü İslam kardeşlik dinidir kardeşlerimizle küs kalmamalıyız. Ayrıca yemini ederken sesli şekilde etmeniz gerekir, aynı zamanda Allah’ın adı/adları dışında başka bir şeyin üzerine yemin ederseniz yine sahih olmaz. Mesela, “Babamın/ annemin/ evimin/ arabamın/ kura’an’ın/ peygamberimin vs. vs. üzerine yemin ederim!!” Gibi yeminler sahih değildir. Barışırsanız yemin bozulmuş olur ama böyle kötü bir şey için Allah’ı şahit etmekte hiç güzel bir şey değil, emin değilim ama dediklerimin tersini karşılasa bile sahih olmayabilir üstlerimden yanıt bekleyebilirsin.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken aklıma gelen kötü düşünceler tekrar gusül almamı gerektirir mi?

fıslaka
Ben kendi kendime bir hareketi yapmıyacağıma yemin ettim. Sonra da eğer yaparsam şöyle şöyle olsun diye çok ağır laflar söyledim. Eğer ben bu yemini bozarsam kefaret yeterli olur mu? Yani bozarsam o söylediğim ağır laflar geçerli olur mu?


Kayıtsız Üye
Allah hiç bir sözünden dönmez. Kullarının da verdikleri sözleri bozmalarını istemez. Doğruluğa, emin olmaya, sözünü tutar olmaya değer verir Rabbimiz. Ama insanlar Hayra dua eder gibi şerre dua ederler, Şeytan tarafından kandırılıp, nefislerine de yenik düşerler, Allah tüm bunları ve daha nice hakikatleri en doğrusu ile bilendir ve kullarını çokça affetmek ister.

Okudunuz mu?  Kadın kimin yanında başını açabilir

Ama Allah bunu çokça affetseydi nefisler nasıl olsa affediliyor, hadi yapsana diye insanları çok daha pis işlere sürüklerdi. Allah kullarını affetmek için yemin dönümlerinde kefaretler belirlemiştir, nefisler bunu bilsin de efendi dursunlar kulu istenmeyen günahlar sürüklemesinler bu kefaretlerde insanların iyiliği içindir, nefislerinin elinde ezilmelerini önlemek içindir.

Şerre yemin olmaz. İnsanları öldürücem, karı koca arasını bozacam, dinlerinden sapıtıcam gibi yeminler olmaz o şeytanın yeminidir. Siz iyisimi yemin etmeyin, hele de Allah ı şahit getirerek yeminler vermeyin, bu Rabbinizin hoşuna gitmez.

Okudunuz mu?  Dini Soru Cevaplar

Yarabbi şu işim olsun şunu yapacam diyen kişinin sözünden dönmesi olmaz bu ne kötü iştir. Verdiği sözü imkansızlıktan yerine getiremiyorsa kefaret gerektirir. Sana bu duayı ettiren şeytandır, nefsini kandırarak bu duayı ettirir. İşin güzeli yemin etmemektir, vaadlerde bulunmayın. Allah zaten sizin arzunuzu yerine getirecekse onu sizin ona vereceğiniz hiç bir şeye ihtiyacı yoktur.

Yemin kullar arasında verilmişse anlaşma hükmündedir bozulması da anlaşmayı yapan kullar arasındadır. Allah yeminlerini bozanları, sözlerinden dönenleri sevmez. Ama affetmeyi çok sever. Yeminlerde af için kefaretler belirtilmiştir. Yeminize göre değişik hükümler verilmiştir.

Okudunuz mu?  Ezberlemesi Kolay Süreler ?

arifselim
Eğer bir yemin etmişsen ve bunu bozarsan tabiki sana yemin kefareti gerekir. Aksi yönde beddualar etmişsen o sözlerden dolayı tövbe istiğfar etmen gerekir. Esasen bir söz tutmak için verilir ve mümkün mertebe o sözü bozmamak esastır.


KEFİR
Merhabalar;

Ben bir oyun oynuyordum sabah 7 akşam 12 kadar aynı oyunu oynuyordum birden baş ağrısı başladı bende ALLAH’İM baş ağrılarım geçsin bir daha oynamayacağım diyerek söz verdim bu konularda pek bilgim yok yeminimi bozdum ne yapmam lazım içim pek rahat değil yardımcı olursanız sevinirim

Okudunuz mu?  Arapça da ki Lam harfi turkcede ki le harfi yle aynı midir veya çok benzeri midir

ACİLSERVİS
Sözler köprüyü geçene kadar mıdır? Söz tutmak için verilir. Söz verdiğin kişi Allahtır.
Yeminini bozduğun için kefaret ödemen gerekir. 2019 da fitre miktarı 13 TL idi. Bugün 30 TL den aşağı değildir. Fakirlere 10 adet fitre ödemen gerekir.


FıkıhYolu
Yemin çok önemlidir aman dikkat edelim arkadaşlar hesabını veremeyeceğimiz işlerden sakınalım

Bu kategoride yer alan Vesveseye çok düşüyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yemini bozmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.