Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:03
sizden92
Abone

Dinimizde üzülmenin ölçüsü nedir?

Dinimizde üzülmenin ölçüsü nedir?

Kırlangıç.
Henüz çok genç olduğum için pek çok konuda heves ediyorum, heves ettiğim şeyler de dinen gereksiz şeyler.Sonra üzülüyorum niye olmadı gibisinden.Hayatımdan giden insanlar için ya da içimde kalan ukdeler için çok üzülüyorum.Ama sonra aklım başıma geliyor ve "Sen haşa Allah (c.c.)’tan daha mı iyi bileceksin? Hayırlısını bilen O, sen değilsin.Şükredeceğin yerde neler düşünüyorsun." diyerek kendime kızıyorum.Fakat bir süre sonra yine aynı şeyler için istemsiz olarak üzülüyorum, üzüldüğüm konular da hep aynı.Nefsimden gelen bu "neden"ler ve üzülmem isyana girer mi? Günahı var mıdır? Böyle yaparsam sabredenlerden olmamış mı olurum? Dinimizde üzülmenin ölçüsü ne olmalıdır?

Okudunuz mu?  Çok ciddi manada vesvese sahibiyim

Cevap: Dinimizde üzülmenin ölçüsü nedir?

HAMMADUN
Hammadun bir gün ANKARA ETLİK semtinde bir bisikletçinin önünde melül melül bisikletlere bakmaktadır. Zira O’na bisiklet alacak kadar parası olan bir aile efradı yoktur. Bu bisikletçide ETLİK CAMİİ’nin hemen karşısındadır…..

Caminin duvarında oturup, bisikletlere dikkatle bakan hammadun’u ETLİK CAMİİ’nin hocaefendisi fark eder ve yanına gelip otururda, hammadun öyle bir dalmıştır ki; bisikletlere….. Hocaefendinin yanına oturduğunu bile farketmez.

Okudunuz mu?  Hatim Duası Hatime başlamadan önce yapılması gereken dua ve başka vazifeler var mıdır?

Çocuğum nereye bakıyorsun öyle dikkatle dediğinde, hammadun bakar ki; yanında hocaefendi…..

Bisikletlere bakıyorum derim. Senin bisikletin yokmu diye sorar ve yok derim….

Üstelik amca bizim ailemizde bize bisiklet alacak kadar parası olanda yok. Biz fakiriz amca, sadece bakıyorum der hammadun…..

Okudunuz mu?  Babasından başkasına ait soy idda eden soysuz veyahut efendisinden başkasına intisaba kalkan nankör

Hiç unutmuyorum o ne güzel sözlerdi……

Çocuğum, fakir olan Şeytandır…. Senin RAB’bin var. Bu mülkün tamamıda senin RAB’binin değilmi….????

Evet amca…..

Sonra yüzüme bakıp ne güzel güldü…. Başımı okşadı…. Selamu Aleykum dedi…. Aleykum Selam amca dedim.

Döndüm bisiklete tekrar baktım…. Kibrit çöpü gibi göründü gözüme…. Zira tüm mülk RAB’bimindi…. ve biz O RAB’bin kuluyduk…. Sahipsizde değildik…. Biz zengindik.

Okudunuz mu?  Uyarmak ve Kınamak Arasındaki Fark Nedir?

RAB’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.


Cevap: Dinimizde üzülmenin ölçüsü nedir?

Kırlangıç.
Ne güzel demiş amca..Beni rahatsız eden de bu zaten.Üzülmem istemsiz olarak gerçekleşiyor, ne kadar saçma bir şey yaptığımın ve bunun çok ayıp olduğunun farkındayım aslında.


Yorum: Dinimizde üzülmenin ölçüsü nedir?

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum ..hayatimda çok çalkantılı günler yaşıyorum şöyle ki üniverste sınavına hazırlanıyorum daha doğrusu hazirlanamiyorum derslerime çalışmak istiyorum ama çalışamıyorum bu yüzden her günüm ızdıraplı ve ağlamakla geçiyor size soracağım şuki Rabbim tembel kullarini sevmez ancak ben istediğim halde çalışamıyorum sizce bu bir imtihan mıdır?

Okudunuz mu?  Okulda sınava girmemek ve tarihini ertelemek için doktor raporu almak günah mı?

dinimizde üzülmek

Bu kategoride yer alan Yabancı Müzik Dinlemek Caiz Midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dinimizde üzülmenin ölçüsü nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.