Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:28
sizden95
Abone

İnsanlar neden günah işler? Veya insanlar neden iyilik yapmak zorundadır?

İnsanlar neden günah işler? Veya insanlar neden iyilik yapmak zorundadır?

mehmet naim ağım
İnsanlar neden günah işler?Veya insanlar neden iyilik yapmak zorundadır?


Cevap: İnsanlar neden günah işler? Veya insanlar neden iyilik yapmak zorundadır?

Hoca
< İnsanlar neden günah işler? Veya insanlar neden iyilik yapmak zorundadır? >
İnsanların günah işleme sebebini öğrenmek için tıkla: forumduasi.com/dini-guzel-yazilar-makaleler/123640-insan-neden-gunah-isler.htmlİnsan neden günah işler?

Okudunuz mu?  Namazım geçerli oldu mu?

Cevap: İnsanlar neden günah işler? Veya insanlar neden iyilik yapmak zorundadır?

mehmet naim ağım
helal lezzet keyfe kafidir demek istiyorsunuz, teşekkür ederim:)


Cevap: İnsanlar neden günah işler? Veya insanlar neden iyilik yapmak zorundadır?

HAMMADUN
İnsanlar neden günah işler….????

Çünkü İNSAN’da NEFS vardır ve NEFS’de günaha meyillidir. Tıpkı hayvanlarda NEFS olduğu gibi. Zira NEFS, canlının yaşaması için kendisine verilmesi gereken, yaşamasını idame etmesi için gerekli olan bir yapıdır. Her canlının olmazsa olmazıdır.

Okudunuz mu?  Bilmeden büyü yapmış olabilirim

NEFS, yiyecek, içecek, heva ve heves edecek, cima edecek üreyecek, bunları yaparkende helal haram demeden yoluna devam edecek vesaire….

Peki bunu nasıl kontrol altına almalıyız ki; hayvanla aramızdaki farktan dolayı ŞEREFLİ MAHLUK sınıfında addedilebilelim….????

Aklımızı kullanacağız ve HELAL ile HARAM’ı ve bu ikisi arasındaki farktan doğan kazanımlarla, İNSANLIĞIMIZI kazanalım. İNSANLIĞIMIZI kazanmaklada ahiretimizi imar edelim. Helal dairesini çok iyi araştıracağız ve haramlardan uzak duracağız. Böylece NEFS’İ İSLAH edeceğiz. Bir ARSLAN TERBİYECİSİ’nin, ARSLAN’ı TERBİYE ettiği gibi, şefkat, muhabbet ve sabırla. O’na zulmetmeyeceğiz ve asla ondan da medet ummayacağız. Zira O terbiyecisinin elindeki İSLAM NURU’nu bir an elinden bırakmasını bekleyen, azgın bir arslan gibidir. Vahşi bir hayvan gibidir. O öyledir ki; bir çamur gibi, ehil ellerde şekil alır, fırına girer ve işe yarayacak bir emtia gibi kullanılır bir araç olur, ne zaman ki; O’nu elinizden düşürürsünüz, yeniden parçalanır un ufak olurda kullanılamaz bir emtiaya dönüşür. Yeniden aslına rücu eder. Asla ölene kadar NEFS’imizden emin olamayız. O her defasında un ufak olup yeniden şekillenmeyi bekleyen bir çamura dönüşebilir. Zira O’nun aslı çamur gibidir.

Okudunuz mu?  Oruçla ilgili maniler

Kimileri der ki; biz NEFS’imizi öldürdük. Can bedendeyken asla bu tür bir ifade doğru değildir. Zira NEFS’in öldüğünü söyleyecek kaabiliyette olan bir ağız, Ölmeyecek bir NEFS’in Şeytan Aleyyullanın şerriyle birlikte, şerrinden emin olunmayacak kadar acziyete muhatap olabilir.

Hülasa; NEFS her canlı için yaşama kaynağı olarak gereklidir. İNSAN içinse O’nun eğitimi ve İNSANLIĞIN KAZANIMI ile AHİRET’in İMARI için terbiyesi gerekir.

Okudunuz mu?  Kaş ektirmek Caiz midir ?

İnsanların iyilik yapmalarıda, NEFS’in ISLAH’ı için gereklidir. Eğer kendiniz için istediğinizi, bir müslüman kardeşiniz içinde istiyor veya temenni ediyorsanız imanınız kemal bulmuş, NEFS’iniz şimdilik İSLAH olmuş demektir.

RAB’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.

Bu kategoride yer alan Oruçluyken elini burnuna sokmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İnsanlar neden günah işler? Veya insanlar neden iyilik yapmak zorundadır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.