Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:48
sizden6
Abone

Namazım geçerli oldu mu?

Namazım geçerli oldu mu?

kul93
Selamünaleyküm,

bir farz namazında yanlislikla 2 Rekatda’da Sübhanekeyi okudum ve sonunda sehiv secdesi yaptim. Namazim gecerli oldu mu?


Cevap: Namazım geçerli oldu mu?

Snowdrop
Yanlışlıkla olursa,namaz batil olmaz.


Namazım sahih oldu mu?

rarhez
Vitr vacipibi kılarken secdede belim açılmış gibi geldi tek elimlenkontrol ettimki açılmış hemen kapattım tekrar elimi koyup secdede söylenenleri söyledim devam ettim namazım sahih olmuşmudur iade gerekir mi

Okudunuz mu?  Kopya çekmek hakkında soru

Cevap: Namazım sahih oldu mu?

musab
uzvun yarisinin acilmasi namazı fasid eder.


anonimmb
Assalamu Aleyküm,ben Azerbaycanlı şii bir insanım.Namaz kılmaya 1 yıl önce başladım.Daha önce namazda sehiv secdesi nedir bilmiyordum.Bana öğretmemişlerdi. Namazda sehiv yaptığım zaman Allah’ım rahmetine merhametine sığınıyorum şu namazımın üstünde yaptığım sehivleri affet namazımı kabul et diyordum.Bir de rüku ve secdede subbhane rabiyel azim ve subhane rabbiyel ala yerine subhanAllah diyorum.Namazlarım geçerli mi?Cevaplayan her bir Müslüman kardeşime teşekkürler.

Okudunuz mu?  Allah'a Küfür Vesvesi (Tövbe Haşa)?

Tohat
We Aleyküm Selam We Rahmetullah
Öncelikle kendi mezhebinizi araştırmanız gerekir. ve okuduğum kadarıyla şii mezhebinde sehiv secdesi şu şekilde yapılır.
Namazda selam verdikten hemen sonra sehiv secdesine niyet edeceksiniz, üzerine secde edilebilen bir şeye alın konularak şöyle denilir: Bismillahi ve billahi ve sallAllahu ‘ala Muhammedin ve alihi. Veya şöyle denilir: Bismillahi ve billahi. Allahumme salli ela Muhammedin ve al-i Muhammed . Ya da şöyle denilir: Bismillahi ve billâhi. Es-selamu aleyke eyyuhen-nebiyyu ve rehmetullahi ve berekâtuh. Bu üçüncüsünü söylemek ihtiyata daha uygundur. Sonra secdeden kalkılarak oturulmalı ve ikinci kez secdeye gidilmeli ve ihtiyata uygun olan üçüncü zikir okunmalı; tekrar secdeden kalkılarak oturulmalı ve teşehhüt okunduktan sonra selam verilmelidir. (yani namazın son selamını okumalıdır. Es-selamu Aleykum ile de yetinebilir ve Ve rehmetullahi ve berekâtuh in da eklenmesi daha iyidir. Doğrusunu Allah bilir.

Bu kategoride yer alan Kötü düşünce dinden çıkarır mı? Küfre götürü mü? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazım geçerli oldu mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.