Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:12
missa6
Abone

İnsanlar neden beslenirler?

İnsanlar neden beslenirler?

Kayıtsız Üye
İnsanlar neden beslenirler? kısaca bilgi verir misiniz


Cevap: İnsanlar neden beslenirler?

Ecrinim
Vücudumuzun yaşamak için enerjiye ihtiyacı vardır. Bu enerjiyide yediğimiz besinlerden elde ederiz.


Cevap: İnsanlar neden beslenirler?

Kayıtsız Üye
İnsanın büyümesi ve gelişmesi (anne karnında ve daha sonra) sağlıklı üretken olarak yaşamını sürdürmesi için gerekli olan besinlerin alınmasıdır. Sağlıklı büyüme ve gelişme ve özellikle zeka gelişimi için yeterli ve dengeli beslenme şarttır. Beslenme dokuların yenilenmesini ve bağışıklık sisteminin sağlıklı olarak çalışmasını sağlar.Yetersiz ve dengesiz beslenme vücut direncini azalttığında hastalıklara yakalanma olasılığı artmakta ve hastalıklar ağır seyretmektedir. İş yaşamında verimlilik ve üretkenlikte önemli rol oynar.

Okudunuz mu?  Peygamberlerin insanlar arasından seçilmesinin sebebi nedir?

Yeterli ve dengeli beslenme nedir ?
Besinlerin vücudumuzun gereksinimi kadar enerji, karbonhidrat, protein, yağ, vitamin ve mineralleri sağlayacak miktarlarda alınmasıdır.
Yaşam için gerekli besinler ve besin öğeleri:
Besinlerin bileşiminde değişik miktarda ‘besin öğesi’ dediğimiz kimyasal moleküller bulunmaktadır.İnsanın büyüme, gelişme ve sağlıklı olarak yaşamını sürdürebilmesi için gereksinimi olan besin öğelerini 6 grupta toplayabiliriz.
Karbonhidratlar, proteinler, yağlar, vitaminler, mineraller ve su…
Beslenme, canlılığın gereklerini yerine getirmek için gerekli olan maddeleri, canlı dışı ortamdan edinme faaliyetine verilen isimdir.

Okudunuz mu?  Erkek Misafirlere İkram

Canlılar beslenme şekillerine göre 2′ye ayrılırlar. Bunlar :
Ototrof canlılar (kendibeslek)
Heterotrof canlılar (ardıbeslek, ışbeslek)

Bu ayrımda temel kriter, canlının yaşamını sürdürmek, diğer deyişle met@bolizma faaliyetlerini sürdürebilmek için gereken enerjinin kaynağıdır. Ototrof canlılar bu enerjiyi doğal çevreden alırlar, heterotrof canlılar ise, başka canlıların biyokütlelerinde depolanmış enerjiyi kullanırlar.
metabolizma için gereken enerji, organizma açısından besindir. Dolayısıyla ototrof organizmalara, kendi besinini üretebilen organizmalar demek de olanaklıdır. Keza, heterotrof organizmalar da başka canlıları yiyerek beslenen organizmalardır.
Canlıların beslenme biçimleri yönünden ototrof ve heterotrof olarak ayrımı, bu canlıların kullandıkları karbonun kaynağı açısından da net bir ayrımdır. Ototrof organizmalar, metobolizma için gereken karbonu atmosferdeki karbondioksitden alırlar. Heterotrof organizmalar ise gerekli karbonu, diğer canlıların biyokütlelerinden sağlarlar. Dolayısıyla ekosistemde yer alan canlılar, ekosistemdeki karbon çevrimi içinde farklı rollere sahiptirler

Okudunuz mu?  Zafer ile ilgili kompozisyonlar

Canlıların ortak özelliklerinden biri olan beslenme sayesinde tüm canlılar enerji ve protein ihityaçlarını karşılarlar.. Enerji verici besinler karbonhidrat,yağ ve protein olarak 3 temel besindir. Bunları söylememin sebebine şimdi geçiyorum: insanlar ve tüm canlıların yaşaması için gerekli olan en önemli iki olay enerji ihtiyacını karşılamak ve protein sentezlemek.Enerji ihtiyacına göre besinleri sıralarsak karbonhidratlar önce kullanılır daha sonra yağlar ve en sonda proteinler kullanılmaya başlanılır ki proteinler kullanılmaya başladnığında canlı ölmeye başlamışıtır.. Çünkü proteinler DNA nın yapısına katılmakla birlikte enzimlerin de yapısında bulunmaktadırlar..
Dolayısıyla PROTEİNLERİ HARCAYIP ÖLMEMEK İÇİN İNSAN VE TÜM CANLILAR BESLENİR…
kısacası insanlar vücutlarındaki enerji ihtiyacını gidermek ve yaşamsal faaliyetlerini(soluk alma,boşaltım gibi) gerçekleştirebilmek için beslenirler.

Okudunuz mu?  İslamın anne ve babaya verdiği önem

Yorum: İnsanlar neden beslenirler?

Kayıtsız Üye
Mükemmel siniz harkasınız bayıldım


niçin besleniyoruz, insanlar neden beslenir, insanlar nasıl beslenir

Bu kategoride yer alan Ceriham ne demek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İnsanlar neden beslenirler? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.