Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:16
missa5
Abone

Peygamberlerin insanlar arasından seçilmesinin sebebi nedir?

Peygamberlerin insanlar arasından seçilmesinin sebebi nedir?

Kayıtsız Üye
insanlar arasından Peygamberlerin seçilmesinin nedeni nedir?
inşAllah bulabilirim


Cevap: peygamberlerin insanlar arasından seçilmesinin sebebi nedir?

YaZaROW
Çünkü insanlarda korku çok vardır. Başka türlü şeylerden korkabilirler bu bir.

İkincisine gelirsek, Allah gayba inancı sever. Yani Allah’ı görmeden inanmayı ve sevmeyi. Şimdi Allah peygamber olarak bir insan değilde bir melek gönderseydi zaten herkes inanırdı. Çünkü melek yani insan değil. Doğa üstü gelirdi herkese ve herkes iman ederdi. Fakat Rabbimiz onu görmeden ona inanmamızın taraftarı olduğundan içimizden, yani insanlardan peygamberler seçip gönderdi. Bu sayede seçme şansı da verildi doğal olarak. İsteyen iman etti, isteyen inkar etti.

Okudunuz mu?  Şafi mezhebine göre kurban kesmenin hükmü sünnet mi vacib mi farz mıdır?

Yanıt: peygamberlerin insanlar arasından seçilmesinin sebebi nedir?

islami17
Bunları okumuştum kardeşim.

Peygamberler insan olmasaydı insanların hissettiği acıkmak, ağlamak, üzülmek, sinirlenmek, canın yanması gibi duyguları bilmezlerdi. Bu da insanı inanmamaya sürüklerdi. Mesela Peygamber efendimiz(s.a.v) bir hadisinde: ‘oruç tutun, sıhhat bulursunuz’ buyurmuştur. Eğer bir melek olsaydı acıkma duygusu olmayacağından insanlar onun hakkında ‘ sen açlığı bilmiyorsun, niye orucu tutun diyorsun’ derlerdi. Üzüldüğünüz zaman Allah’a dua edin diyemezdi çünkü şayet melek olsaydı böyle bir duyguya sahip olmayacağından insanları kendisine inandıramazdı. Melek olsaydı nefse sahip olmayacağından insanın hissettiği nefsi anlayamazdı.

Okudunuz mu?  Kur'an kursu hocalığı için aranan şartlar nelerdir?

Rabbim bu ve benzer sebebleerden ötürüdür ki elçilerini insanlar arasından seçmiştir.

Selametle….


Soru: peygamberlerin insanlar arasından seçilmesinin sebebi nedir?

islami17
< Şimdi Allah peygamber olarak bir insan değilde bir melek gönderseydi zaten herkes inanırdı

Çünkü melek yani insan değil Doğa üstü gelirdi herkese ve herkes iman ederdi >

Aslında insanlar o zaten melek o herşeyin üstesinden gelir diye düşünüp itaat etmezlerdi.
Burada önemli olan unsur Rabbimizin elçilerinin bile zaman zaman başa gelen musibetler ve üzüntüler karşısında gösterdikleri sabırın insanlara bir ders olmasını amaçladı.


Desert Rose
1.Peygamberlerin insanlardan seçilmesi vahyin anlaşılmasını kolaylaştırmıştır
Peygamberlerin insanlardan seçilmesi, vahyin insanlar tarafından anlaşılmasında, kabul edilmesinde ve uygulanmasında büyük kolaylıklar sağlamıştır. Çünkü peygamberler içinde yaşadıkları toplumun problemlerini çok iyi bilen insanlardır. Onlar Allah’tan aldığı vahiy doğrultusunda toplumun problemlerine çözüm yolları öremişler ve bu konuda onlara önderlik etmişlerdir.
Peygamberler Allah’tan aldığı vahyi, içinde yaşadığı halkın konuştuğu dile ile insanlara anlatmışlardır. Bu durum toplumla aralarındaki iletişim sorununu ortadan kaldırmıştır. Konu ile ilgili olarak Yüce Allah Kur’an’da şöyle buyurmaktadır: "Kendilerine (doğruları) açıkça anlatılabilmesi için, her peygamberi yalnız kendi halkının diliyle gönderdik” (İbrahim suresi, ayet 4) Eğer Allah başka varlıklar aracılığı ile mesajlarını göndermiş olsaydı insanlar onlarla iletişim kurmakta zorlanabilirlerdi.

Okudunuz mu?  Çatlakları Gidermek İçin Lazer Caiz mi

2.Peygamberlerin insanlardan seçilmesinin nedenlerin biri insanlara örneklik yapacak kişinin yine insan olmasıdır.
İnsan ancak kendisi gibi bir insanı örnek alabilir. Bu nedenle peygamberler insanlara örnek olsunlar diye Allah tarafından seçilmişlerdir. Peygamberler, sadece Allah’tan aldığı buyruk ve yasakları iletmekle kalmazlar. Aynı zamanda insanlara önderlik eder, rehberlik yapar ve örnek olurlar. Onlar, erdemli ve onurlu bir hayatın nasıl yaşanacağını bizzat yaşayarak göstermişlerdir. Allah’ın dinini insanlara tanıtmışlar, Allah sevgisini, ahiret sorumluluğunu, doğruluk ve adaleti, birlikte mutlu yaşamayı öğretmişlerdir. Bu bakımdan insanlık tarihi peygamberlere minnet borçludur.

Okudunuz mu?  Doğum günü kutlamak günahmıdır

3.Peygamberlerin insanlardan seçilmesi, Allah’ın insana verdiği değeri gösterir.
Peygamberlerin insanlardan seçilmesinin nedenlerinden biri de insanın evrenin en üstün ve en değerli varlığı olmasıdır. Çünkü insan akıllı, düşünen ve irade sahibi, bir varlıktır. Bu nedenle evrende insandan daha üstün bir varlık yoktur. Allah değer verdiği insana mesajlarını insanlar arasından seçtiği kişiler aracılığı ile göndermiştir.

Okudunuz mu?  Eşimin akrabalarını birtürlü sevemiyorum bu konuda bir tavsiyeniz olabilirmi?

Peygamberin insan olmalarına inanmak istemeyenlere Kur’an’ın cevabı ne olmuştur?

İnsanlar peygamberlerin kendileri gibi bir insan olmalarını anlamakta zorluk çekmiş ve onlara inanmak istememişlerdir. Yüce Allah Kur’an’da onlara şöyle cevap vermiştir:: "Eğer yeryüzünde melekler olsaydı, elbette onlara… peygamber olarak melek gönderirdik” (İsra suresi, ayet 95)
Kur’an’da inanmayanların peygamberlerin melek olması ile ilgili isteklerde bulunmalarına karşı Peygamberimizin şöyle cevap vermesini istemiştir: "Güç ve yüceliğinde sınırsız olan Rabbimdir. Ben yalnızca peygamber olarak gönderilmiş bir insanım” ( İsra suresi, ayet 93)

Okudunuz mu?  Peygamber efendimizin insanı özelliklerine ne isim verilir?

Kayıtsız Üye
İnsan, doğası gereği merak eden ve merak ettiğini öğrenme ihtiyacında olan bir varlıktır. Müslüman olmakla şereflenen insanlar da yeni dinleri hakkında merak ettiklerini öğrenme ihtiyacı duymuşlardır. İlk Müslümanlara din eğitimi ve öğretimi Hz. Peygamber tarafından verilmiştir. Hz. Peygamber’in vefatından sonraki dönemlerde dini eğitim ve öğretim faaliyetleri sahabe ve tabiunlar tarafından yürütülmüştür.

Okudunuz mu?  Hz İsa resmi gerçek mi

Sahabe ve tabiunlar arasında ihtida eden (Müslüman olan) Ehli Kitap alimleri de yer almışlardır. Müslümanların büyük çoğunluğunun ümmi olması, Kur’an’ın Ehli Kitap’a ve onların kutsal kitaplarına sık sık atıfta bulunması ve ihtida eden Ehli Kitap alimlerinin kutsal kitaplar hakkında ileri düzeyde bilgi sahibi olmaları gibi etkenler, onların Müslümanlar arasında mevki ve itibar sahibi olmalarını sağlamıştır.

Abdullah İbn Abbas, Abdullah İbn Amr İbnü’l-As ve Ebu Hureyre gibi sahabelerinde aralarında bulunduğu Müslümanlar, ihtida eden Ehli kitap alimleri ile yakın diyalog içinde olmuşlardır. Merak ettikleri konular hakkında onların bilgilerine başvurmuşlar ve onlardan hadis rivayet etmişlerdir.(1)

Okudunuz mu?  Abdest tutamayanlar ne yapmalı

Bu süreçte, özellikle Ka’bül Ahbar, Vehb b.Münebbih, Abdullah b.Selam, Temim-i Darî, İbni Cüreyc gibi -Müslüman olan veya Müslüman olmuş gibi görünen- Ehli kitap alimlerince, İslam literatüründe İsrailiyat olarak nitelendirilen Yahudi ve Hıristiyan kültürel değerlerine ait olan birçok unsur, Hz. Peygamber’e atfedilen rivayetler yoluyla İslam kültürüne aktarılmıştır. (daha fazla…)


Kayıtsız Üye
çokkkkkkk iyi bir cevap vernmişsininiz çok yradımcı ldunuz sağolun 😀


Kayıtsız Üye
ewt ya ne kadar iyi oldu


Kayıtsız Üye
çok sağolun kardeşler Allah razı olsun


Kayıtsız Üye
çoooookk teşekkürler arkadaşlar gerçekten çok iyi bir çalışma olmuş çok işime yaradı ;D

Okudunuz mu?  Islak elbise ile namaz kılınır mı

Kayıtsız Üye
ç
ok iyi oldu alah sizi sevsin cennetine koysun


misafir
çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz sağolun


Kayıtsız Üye
İnsanlar arasından bir peygamberin seçilme nedeni, insanlara doğruyu eğriyi göstermesi içindir.


Kayıtsız Üye
gerçekten çok işe yaradı performans ödevime yardımcı oldu teşşekkürler


misafir
çok teşekkürler sizin sayenizde çk bilgi öğrendim 😀


ayse
Çok tşkr ederim ödevume yardımcı oldun Allah razı olsun


Kayıtsız Üye
Allah hepinizden razı olsun. sizler sayesinde din ödevimi çok güzel yaptım.


Teşkür edrim
Sağol YaZaROW ve desert rose ve tabikide en önemlisi mumsema.com sizi çok seviyorum sonunda sizin sayenizde ödevim bitti.

Okudunuz mu?  Taassup nedir ve ne gibi zararları vardır ?

Kayıtsız Üye
aynen çok güzel cevap vermişsiniz:)

çok güzel bir yazı yazmışsın kısa ve öz olmuş tebrikler


güzel
çok güzel olmuş çok begendim.


peygamberlerin insanlardan seçilmesinin nedenleri, peygamberlerin insanlar arasından seçilmesinin nedenleri, peygamberlerin insanlar arasından seçilmesinin nedenleri hakkında bilgi

Bu kategoride yer alan Namazdan sonra hangi dualar okunur başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamberlerin insanlar arasından seçilmesinin sebebi nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.