Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:28
sizden95
Abone

Alkollü ölen kişinin imanını kurtarabilir mi?

Alkollü ölen kişinin imanını kurtarabilir mi?

mehmet naim ağım
Alkollü ölen kişi imanını kurtarabilir mi?


Cevap: Alkollü ölen kişinin imanını kurtarabilir mi?

HAMMADUN
Bir gün hammadun evden geç saatlerde çıkar ve galata köprüsüne balık tutmaya gider.

Gençlikte vardır ve galata köprüsüne gider başlar balık tutmaya. Geç saatler olmuştur. Sarhoşlar mekanı olmuştur artık galata köprüsü ve hammadundan tuttuğu balıkları kendilerine vermelerini isteyen birkaç sarhoşla muhatap olmuştur. Balıkları verecektir çaresiz. Ancak kovayı kaldırır ki; hammadun’un gözüne büyük bir sanat eseri görünür. O ışıklar altında henüz canlı olanlarda vardır içinde balıkların ve balıklara baktıktan sonra şöyle düşünür içinden. Bu helal olan rızkı, bu sarhoşlara verip, haram olanla mı değiştireceksin. Helal olan rızkın haramla teçhiz olmasına yardım mı edeceksin. Kovayı kaldırdım ve kendilerine kovayı teslim edeceğimi sanan sarhoşların gözleri önünde, kovayı denize boşalttım. Tabi ufak bir kovalamaca ve tabi gençlik var, oltayı bıraktığım yerden öyle bir uzaklaştım ki; sarhoşlar doğaldır ki; yetişemediler hammaduna…..

Okudunuz mu?  Şafii mezhebine göre sureleri sırasıyla okumamak mekruh mudur?

Gece bittimi….??? Tabiki hayır.

Gecede bitmedi. Sınav’da….

Tophanede bir parka oturdum, sahil yolunun kenarında ve orada sabahlamayı düşünüyorum. Bankların üzerinde ve uyanık olarak. Zira pek tekin yerler değil diye düşünüyorum.

Sen istediğin kadar düşün….

İki sarhoş, hoş muhabbetten başladılar boş muhabbete ve iki üç metre uzağımda çimlerin üzerinde bir hususu tartışıyorlar. Tartışıyorlar tartışmaya ancak netice alamıyorlar. Çevrelerine şöyle bir bakıyorlar. Bizi görüyorlar ve onlara bir hakem gerekiyor. Tamam işte, hakem’ide buldular zanlarınca. Hammadun’dan hakem olurmu…. Koyunun olmadığı yerde, Rahmetin olmadığı yerde, Keçi abdurrahman çelebi oluyorsa, hammadundan da hakem oluyormuş o zamanlar…. 🙂

Okudunuz mu?  "Şans" Kelimesinin Kullanımı

Kardeş, diyorlar. Sana bir sorumuz olacak…. Öyle’ya tartıştıkları konuyu hakem’e açmaları gerekiyor. Hüküm alabilmek için. Tamda hüküm alacak adamı buldular…. 🙂 Körlerle sağırlar gecenin bir yarısı birbirlerini ağırlar’a uygun bir hal bu…. 🙂

Buyrun diyorum. Sizi dinliyorum. Akabinde soru geliyor. CAMİ DUVARINA İŞENİR Mİ…???

Okudunuz mu?  Güsülden sonra ayakların yıkanması

Böyle sorumu olur diye düşünebilirsiniz. Ancak sarhoş muhabbetinden, eğer iman çıkacaksa bakın ne çıkıyor….

Normalde işenmez….
diyorum. Allah’ın Mescitleridir ve temiz tutulması gerekir. Ama sıkıştım yahu diyor öteki. Mecbur kaldım. Üzerime mi işeyeyim.

Üzerine işesen ne olur diye bu sefer ben soruyorum. Pislik değilmi bu, pislenirim diyor. Necaset ama bu, necis bir şey, külliyen günah demezmi…. der. Valla sarhoş muhabbetinde her şey mübah. Her şeyi der.

Okudunuz mu?  Günlük Allah Zikri

Ama alkolde haram, haram’da necis, üstelik kul yapısı cami de değil, Allah yapısı beden….. Allah yapısı bedene necaseti mübah görüyorsunda, kul yapısı cami mi kusur kalıyor…. deyince, tokat yemiş gibi yüzüme baka kaldılar.

Delikanlı doğru söylüyor be…. Biz ne yapıyoruzda, neyin tartışmasına giriyoruz deyip ellerindeki şarap şişesini kırdılar. Peki ellerindeki şarap şişesini kırdılarda alkol almayı bıraktılarmı….???? allah-u Alem. Bilmiyorum.

Okudunuz mu?  Büyüden Kurtulmak İçin Ne yapmalı?

Sarhoş birisi imanını kurtarabilirmi….??? allah-u Alem. O hususda hiç bilgim yok.

RAB’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.


alkollü ölen kisi imanını kurtarabilir mi, alkollü ölen kişi, içkili ölen imansız mı gider

Bu kategoride yer alan Kefaret orucuna nasıl başlarım, iftar saati, sahur saati falan detaylı bir bilgi istiyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Alkollü ölen kişinin imanını kurtarabilir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.