Anasayfa
8 Temmuz 2022, 2:44
sizden91
Abone

Güsülden sonra ayakların yıkanması

Güsülden sonra ayakların yıkanması

inspector52
mrb kafama takılan bir konu var.

gusül abdestini aldım. ayaklarımın altında su biriktiği için çıkarken yıkıyorum fakat küvetin dışına da (ahizeyi bacaklarıma tutup yıkarken dışarıya da su çıkıyor, -duşakabin değil çünkü örtü var-küvetten taşmıyor yani) su çıkıyor. ayaklarımı yıkayıp çıkarken doğal olarak banyonun su birikmiş zeminine basıyorum.

Okudunuz mu?  Cünüp iken hasta olmak yardım

gusül geçerli olur mu yoksa ayaklarımı uygun bir zamanda tekrar yıkamam gerekir mi


Yorum: Güsülden sonra ayakların yıkanması

arifselim
Merhaba. Gusül abdestini alırken vücuttan ayrılan sular necis değildir. Bu suların etrafa veya küvetin dışına taşması yada çıkması gusle bir zarar vermez. Eğer ayaklar altında su birikiyor yani akıp gitmiyorsa en son çıkmada ayaklar yıkanır.

Bu kategoride yer alan Allaha şirk koşma ve tövbesi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Güsülden sonra ayakların yıkanması Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.