Anasayfa
28 Haziran 2022, 10:40
sizden03
Abone

Gusulden sonra kanama

Gusulden sonra kanama

cener52
s.a arkadaşlarım kardeşlerim ben bgn gusül abdestmi 3 defa agız 3 burun ve tüm bedenimi temizlemek üzere aldım.. sonra aynaya bktıgım zaman burnumun kenarında bir sivilcenin patladıgını ve az bir kanama oldugunu farkettim gusül abdestm bozulmus mudur teşekkürler hayırlı günler

Okudunuz mu?  Herkes ölüm acısını tadacak mı ?

Cevap: Gusulden sonra kanama

Abdullatif
Gusletmesi gereken bir kimseden yıkanırken idrar, kan, v.s. gibi abdesti bozucu bir akıntı gelse, guslü bozulur mu?

Gusül sırasında gelen akıntı guslü bozmaz, guslün abdest oluşunu bozar. Yani sahih olan ve insanı cünüplükten kurtaran bu gusülle namaz kılınmaz. İbâdet için yeniden abdest almak gerekir. Gusül ise tamamdır. İlmi bir ifade ile, guslü bozan herşey abdesti de bozar. Lâkin abdesti bozan herşey guslü bozmaz. Bu bakımdan, gusül sırasında idrar yollarından gelen bir akıntı, yahut yaradan akan bir mayi, veya diş kanamaları, v.s. gusle mâni olmaz. Bu akıntılarla yapılan gusül sahih, fakat abdest bâtıl olur.
sie

Okudunuz mu?  Oruçluyken elini burnuna sokmak

Cevap: Gusulden sonra kanama

cener52
Teşekkür ederim kardeşim şimdi gusulum geçerli oldu cunuplükden kurtuldum değilmi ? ben normal namaz abdesti alırsam namaz kılabilirmiyim ? teşekkür ederim ..

Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusulden sonra kanama Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.