Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:01
sizden5
Abone

Ramazan Ayı Geldiğinde Ezan Neden Erken Okunuyor?

Ramazan Ayı Geldiğinde Ezan Neden Erken Okunuyor?

İslambol
Merhaba arkadaşlar

Bakara Suresi 187 de Allah teala şöyle buyurmaktadır.

Oruç gecesi kadınlarınıza yaklaşmanız, size helâl kılındı. Onlar, sizin için bir örtü, siz de onlar için bir örtü durumundasınız. Allah, nefsinize güvenemeyeceğinizi bildiği için müracaatınızı kabul buyurdu ve sizi bağışladı. Şimdi onlara yaklaşın ve Allah’ın sizler için yazdığını isteyin. Ta fecrin beyaz ipliği siyah iplikden size seçilinceye kadar yiyin, için. Sonra da ertesi geceye kadar orucu tam tutun. Bununla beraber siz mescitlerde îtikaf halinde iken onlara yaklaşmayın. Bunlar, Allah’ın sınırlarıdır, sakın onlara yaklaşmayın. Allah, âyetlerini insanlara böyle açıklıyor ki sakınıp korunsunlar.

Buna rağmen daha ortalık aydınlanmadan ezan okuyor.Fazladan oruç tutuyoruz.Önemli olan fazladan oruç tutmak değil. Allah rızası için tutuyoruz şikayet etmeyiz ancak bunun hükmü nedir. Neden erken okunuyor?


Cevap: Ramazan Ayı Geldiğinde Ezan Neden Erken Okunuyor?

musab
imsak vaktinde okunuyor erken değil.


Cevap: Ramazan Ayı Geldiğinde Ezan Neden Erken Okunuyor?

sakarya
Sabah ezanı ramazan ayında tam imsak vakti girerken okunur. ama diğer on bir ay için durum farklı. Türkiyede çoğunluk hanefi mezhebine mensup. Hanefi mezhebine göre de sabah namazı güneş doğumuna ne kadar yakın kılınırsa o kadar faziletlidir. Bu nedenle sabah ezanları imsak vaktinden yaklaşık bir saat kadar geç kılınır. yani sabah ezanı okunmadan biraz önce namazınızı kılarsanız yine vaktinde kılmış olursunuz. bir takım kimseler imsak vaktinin ayarlanamadığından bahsederek kafaları karıştırmaktadır ne yazık ki. ben kesinlikle diyanetin hele de bu teknolojiyle yanlış hesaplama yaptığını düşünmüyorum. umarım birilerine faydam dokunur.


Cevap: Ramazan Ayı Geldiğinde Ezan Neden Erken Okunuyor?

☆Yunus
Bende 1 sene kadar geç gördüm yazdıklarınızı , ama siz görmeseniz de başkası faydalanir.

Bu konu hakkın da 2 yılı aşkın süredir çalıştığım bir kitabım var yakın zaman da çıkacak inşAllah. Konuyla alakali Kitap ta anlattığım bir bölümü yayınlayayim. .


Kayıtsız Üye
Selamun Aleykum.

Yunus bey yazdıklarınızın hepsine katılıyorum. Bir araştırmacı değilim ancak Allah’ın bahşettiği akıl sınırları içinde basit bir düşünce ile Bakara 187. ayeti okuyunca mevcut uygulamanın hatasını açıkça görüyorsunuz. İşin özüne hakim olanlar veya bunun peşinde çalışan, kulluklarının "farkında" olan insanlar, "La İlahe İlla Allah" ‘ı gerçekten özümsemiş kişiler bu uygulamaları sorgulamadan kabul etmeyecektir.

Okudunuz mu?  Annem veya babam birinin çocuğunu kınarsa aynısı onlarında başına aynısı gelirmi

"Kolaylaştırınız! Zorlaştırmayınız! Müjdeleyiniz, nefret ettirmeyiniz! Birbirinizle anlaşın, iyi geçinin, ihtilâfa düşmeyin!"
1. Müsned, 1:233; Buharî, 3:73; Müslim, 1:150; Tirmizî, 3:21.
2. İbn-i Kesîr, Sîre, 4:194-195.
3. Buharî, 3:72.

Elbette hüküm ALLAH’ın.


mum
< ayetler ve hadisler hiçe sayılarak Sabah Ezanı Diyanet tarafından 50-60 dk önce okutulmaktadır. >
Bu kendi zannınız
Diyanet teşkilatını zan altında bırakıyorsunuz ama inanın namaz vakitleri konusunda bu teşkilattan daha güvenilir daha sağlam bilgi verecek yoktur.

Kıymetli üyelerimize,
Namaz vakitleri hakkında bu gibi kafa karıştırıcı yazılar sadece Bayındır ve öğrencileri tarafından yazılmaktadır.
Namaz vakitleri konusunda DİYANET’ten asla şaşmayın


☆Yunus
Öncelikle Bayındır’ın öğrencileri tabirini hoş bulmuyorum ve reddediyorum . Sn.Prof.Dr.Abdülaziz Bayındır piyasa da dolanan ve sizin öğrencileri oldugunuz sahte hükümler veren hacı hocalar gibi kendi kendine içtihat etmiyor. Ve herhangi bir tarikat Şeyhi filan da ilan etmiyor kendisini . Burda kimseyi savunmuyorum , Prof.Dr.Abdülaziz Bayındır in öğrencisi filan da ilan etmiyorum kendimi.

Ayrıca konuya gelince Diyanet in çıkardığı ramazan imsakiyesi hiç bir şekilde ne Astronomik nede matematiksel hiçbir kaynağa dayanmıyor , buna ne diyeceksiniz ? Yukarı da yazmış olduğum ayet ve hadisler de belirtilen olay gözle görülebilir . Bunu burda tartışmaya gerek bile duymuyorum . Merak eden kişiler ve özellikle bu söylediklerimi reddeden kişiler , bir Diyanetin imsak saatinde birde Süleymaniye Vakfının hazırlamış olduğu takvimde çıkıp Doğu ufkuna bakıp Bakara 187 ayetin in hangi takvimde gerçekleştiğini kendi gozleriyle görsünler


Darusselam
Yunus kardeş sen bildiğinle amel et herkesin ameli kendine insanların beynini kurcalamayıda bırakın bayındır sapıktır onu koluyanda sapıktır


Kayıtsız Üye
Diyanete uymak en güzel en doğrusu
boş verin bunları


☆Yunus
Kimsenin Bayındır a uyduğu filan yok . Asıl sapık lar gerçeği görüpte halen onunla iman etmeyen ve insanları lekeleyenlerdir . Ayet ve Hadis ler ortada , doğu ufku da orda . Gözlem yapmak için merak etmeyin para alınmıyor denemesi bedava . !


musab
< Öncelikle Bayındır’ın öğrencileri tabirini hoş bulmuyorum ve reddediyorum . Sn.Prof.Dr.Abdülaziz Bayındır piyasa da dolanan ve sizin öğrencileri oldugunuz sahte hükümler veren hacı hocalar gibi kendi kendine içtihat etmiyor. Ve herhangi bir tarikat Şeyhi filan da ilan etmiyor kendisini . Burda kimseyi savunmuyorum , Prof.Dr.Abdülaziz Bayındır in öğrencisi filan da ilan etmiyorum kendimi.

Okudunuz mu?  Hanefi olupta şafii mezhebine göre namaz kılmak olur mu?

Ayrıca konuya gelince Diyanet in çıkardığı ramazan imsakiyesi hiç bir şekilde ne Astronomik nede matematiksel hiçbir kaynağa dayanmıyor , buna ne diyeceksiniz ? Yukarı da yazmış olduğum ayet ve hadisler de belirtilen olay gözle görülebilir . Bunu burda tartışmaya gerek bile duymuyorum . Merak eden kişiler ve özellikle bu söylediklerimi reddeden kişiler , bir Diyanetin imsak saatinde birde Süleymaniye Vakfının hazırlamış olduğu takvimde çıkıp Doğu ufkuna bakıp Bakara 187 ayetin in hangi takvimde gerçekleştiğini kendi gozleriyle görsünler >

Tüm hocalara saygım var.Abdülaziz Bayındır da dahil.Hatta onu dinlerim de.Ama maalesef çoğu fetvası hiçbir şeye dayanmıyor kendi görüşünü söylüyor.Mesela ojeli tırnakla abdest olur diyor neden böyle diyor delilini biliyor musun?

Kendi kendini ictihad etmek şeyhlere ait değil.Abdülaziz Bayındır ve onun gibi düşünenlere ait.Bu kadarda saçmalanmaz


Kayıtsız Üye
Ben küçüklüğümde ezan i beklerdik.sahuru ezandan önce yapardık.Diyanete göre oruclarimiz yandı.Bence Diyanet yannış kafasına göre iş yapıyor.


Darusselam
milyonlarca insan yılardır diyanet takvimine göre amel ediyor çıkmış bir kaçtane sapık söyledikleri fetvaya kendileri bile inanmıyor


Kayıtsız Üye
Bilgi bilgidir. Kimsenin kimseye sapık demeye de ne yetkisi ne de hakkı vardır. Hüküm verici TEK varlık ALLAH’tır. O sebeple herkes istediği inanca göre orucunu tutar veya tutmaz. Allah ona buna çamur atan kulundan razımıdır? Sapık olarak nitelendirdiğiniz kişiler öyle bile olsa onun hakikati sizinkinden farklımı? O sözler nereye gidiyor iyi düşünmeli insan.


Darusselam
söylenen sözler yanlış fetva verene gidiyor


Kayıtsız Üye
yıl 2015 yine aynı tartışmalar 04,30 da okunan sabah ezanı sahura kalktığımız 1. gün 03,22 de okundu neden anlamıyorum.


Kayıtsız Üye
selamün aleyküm (a.s) öncelikle bu devirde babana daaahi güvenirken dikkaT edin anadan ATADAN görme din olmaz!!!! yarım yamalak olmaz.diyaneT şöyle dedi,şu hoca böyle diyo, (EHLİ SÜNNET VEL CEMAAT)olanı alın gerisine sakın yaklaşmayın!!! (VEDA HUTBESİNİ HATIRLAYIN!!!)benden sonra 1:KUR’AN-I KERİM 2:BENİM SÜNNETİM bu ikisine sımsıkı yapışın diye buyuruyor. SÜNNETİ SENİYYE NASIL ÖĞRENİCEN!!! HADİS:ALİMLER PEYGAMBERLERİN VAAARİSLERİDİR. uyanık ol!!! bir dinle eyer konuşulan (ŞERİYAT)dışında ise ondan uzak dur!!! yoksa sende kapılırsın farkına bile varamazsın.!!!(!!!!!!!KİSEYE ÖYLE UZAKTAN BAKIPTA ŞU ŞUNCUDUR!!!BUNCUDUR!!!DEME KOCAMAN ADAMSIN BUZAMANA KADAR GİRMEDİĞİN YER,MEKAN,KALMADIDA!!!HİÇ BİRİNDEN ZARAR GÖRMEDİNDE!!!O ÜFÜRÜKÇÜ GÖZÜYLE BAKTIKLARINDANMI ZARAR GÖRÜCEKSİN!!! 3 YAŞINDA DEYİLSİN UNUTMA!!!düşün senin bir bacın bir kahve hanenin önünden geçTİğini!!!!!!%99+1 HEY YAVRUM BEEE ŞUNA BAK,diyolar unutma bu yüzden (ŞERİYAT)NEDİR?Bİ ARAŞTIR!!! FARK ETTİYSEN (Bİ) DEDİM (bir)deyil oyüzden BAŞTAN SAĞMA!!!!! AÇIN ARTIK GÖZÜNÜZÜ!!! BİZİM DİİİNİMİZ(ARAP)DİİİNİDİR.MÜSLÜMANIZ (ELHAMDULİLLAH)BİZLER EN KIYMETLİSİYİZ.UNTMAYIN DEDELERİMİZ TÜM DÜNYAYA HAAAKİM OLDULAR (NASIL OLDULAR)ŞERİYAT LA enazından Çanakkale,yi Bosnayı,hatırla!!!!!!!!!gençler kendinize gelin gençler:……..

Okudunuz mu?  İçinde küfür bulunan kitabı okumak günah olur mu

Kayıtsız Üye
Diyanet’in bu konuda Açıklamaları var. Vakitleri astronomiye göre bilimsel belirlediklerini söylüyor


Kayıtsız Üye
Bir saat erken oruç tutmanın bir sakıncası yok dinen ama vaktinden sonra tutulan oruç kabul olurmu sizce. Ucu beşi arama kardeşim Allahın rahmeti herşeyi kuşatır..


14kartal14
mehmet okuyan , abdulaziz bayındır ,süleyman ateş ,cemalnur sargut ve mustafa karataş ın dediklerine DİKKAT EDİN … tekrar tekrar inceleyin bu saydıklarımızın hepsi TEHLİKELİ


Kayıtsız Üye
Diyanetin olayı tedbir amaçlı diye biliyorum. Ama yarım saat ile 1 saat ile kimsenin de orucunun reddedileceğini düşünmüyorum. Allah rızası için tuttuktan sonra gerisi hikaye bence. Ayrıca Ramazan da para karşılıgı televizyonlarda çıkıp hikaye anlatan hocalara da güvenmeyin derim. Arkaya koyarlar duygusal bir fon müziği sonra yedirirler size yalanı farkettirmeden. Sonuçta tv işi eğlence sektörü siz onlar için parasınız mümin değil.


Kayıtsız Üye
iyide diyanet nedense bu konuda hep çekimser kalan bir tutum izliyor,neden tam olarak zaman meselesini açıklamaktan bu kadar aciz herkes ? o kadar hoca,alim geçinen insanlar var ve hatta mercedesi olan d.i başkanı var neden tam olarak bunun açıklaması olması gerektiği gibi ifade edilemiyor? sorum şu eğer vakit ramazanda normal ise,diğer 11 ay vakit çıktıktan sonra mı oluyor namaz, ve eğer gerçekten burada baz alınacak ayet yada hadis nedir ? herkes kendine göre bir açıklamada bulunmuş,ee yok hanefilik yok bilmem nelik ya arkadaş 1 kişide şuna sağlam olarak bir açıklama GE-Tİ-RE-Mİ-YOR …


Kayıtsız Üye
Yıl oldu 2016 halen aynı tartışma güzel kardeşlerim bugün Ramazan’ın birinci günü dün 4.32 de okunan ezan bugün 3.30 da okundu bana bunun doğruluğunu kimse savunmasın ayette hadislerde açık ben dışarıya bakıp ufuktaki beyaz ışığı görmeden oruca başlamam gerisi sizin bileceğiniz iş. Hiç birşeye kulak asmıyorsanız alın bir horoz koyun bahçenize doğanın yaratıştan gelen sistemi gösterecek size bugün benim horozum ötmeye başladıktan iki dakika sonra Ufukta ışık göründü saat 04.36 da.

Okudunuz mu?  Tağuta örnekler

Kayıtsız Üye
hanefi meshebinde yada başka bir meshep ten degilim KURAN indiginde diyanet için ayrı bir bölümmü yapmılmış.
Yada bugünün teknolojisi o güne göre dahamı iyide gün agırmadan agzımızı kapatıyoruz.
Ayrı bir konu İFTAR daha gün kararmadan iftar yaptırıyorlar, BEN GÜN AGIRANA KADAR YİYİP İÇİYORUM İFTARDADA EZANDAN ORTALAMA 20 DAKİKA SONRA AÇIYORUM
KURAN BİR MESHEP VE DİYANET İŞLERİ ÇOOK VAR GÜNAHI KİME? NEDEN NAFİLE ORUÇ VE NAMAZ İBATETİ YAPTIRILIYOR.?


Kayıtsız Üye
Tartisanlarin beyin yapisini oturup incelemek gerekir. MÜSLÜMANİM DIYORSUN sonra ayeti inkara gidiyorsun. 187. Ayet gayet acik . Bir tane Allahin kulu cikipta cevap verememis, diyanet neden erken imsak saati belirliyor, sorusuna. Hangi kitapta yaziyor suanki diyanetin imsak hesabi?


arifselim
Amenna, ayet gayet açık ve diyanetin namaz vakitleri de zaten bu ayet esas alınarak hazırlanıyor. Ayrıca bu bilimsel imkanlardan da istifade edilmektedir. En güvenilir ve en kolay uyulabilecek vakitler bunlardır ama diyanetinde açıkladığı gibi esas olan ayet ve sünnettir ve öncelik her zaman budur.


Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm kardeşler.. Önceden ezan 4:20de okunurken şimdi nie 3:20 de okunuyor
normal zamanda ezan geç okunur. sebebi hanefi mezhebinde güneşe yakın sabah namazının kılınmasindan. sebebi millet oruca başlasın diye. yoksa vakit yine aynı vakit.takvimlere bakın imsak vakitleri hep 1-2 dakka oynar ramazanın 1. Gününe ve 1 gün öncenin imsak vaktine bakın aynı. karı kız muhabbetinden bu işlere yoracak beyniniz kalmamış.kulakdan duyma bilgilerle din yaşanmaz…


Kayıtsız Üye
Bencede diyanet yanlış…
Ayet de ve hadis de nasıl anlatılmışsa sahur vakti onu uyguluyorum 4 de kadar sahur yapıyorum diyanet neye dayanarak böyle bir uygulama yapıyor anlamış değilim….Ramazanda sonra 1 saat ileri okunacak ezan biraz düşünüp araştıran bulur doğruyu……..


Kayıtsız Üye
Sevgili kardeşim " mum " Senin hiç kuran okumadığın anlaşılıyor.
Diyanet yanlış yapıyorsa yanlışı kabul mu edelim?
Maide suresi 104 okuyunuz.


Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm Arkadaşlar;
Görünen o ki millet kafayı ezana takmış kardeşim sen istediğini yap, yap ama dinayet ramazan ayında 1 saat önce ezan okumasının sebebi bir yandan doğru bir yandan yanlış. Doğru olan tarafı millet olurda geç kalkarsa diyerek erken okuyor. Yanlış tarafı namazı 1 saat önce kılıyorsun. Aslında doğru olanı ramazan ayından 1 gün önce okunan ezan ramazan ayında 1 saat önce okunuyor. Sende şunu yap arkadaşım namazını güneş doğmaya yakın (hava kızarıncaya kadar olan vakitte) kıl. Niyetinide ona göre ayarla. Yani sen kendini nasıl rahat hissediyorsan ona göre ayarla Yaradanımın işine kimse karışamaz ve de herşeyin iyisini ALLAH (cc.) bilir.

Okudunuz mu?  Doğumdan öncesini hatırlamak

Kayıtsız Üye
selam aleykum mumsema benim 13 yaşında bir erkek çocuk var ben onu hafızlığa gönderdim 2 sen önce gitmek istemedi
ben çok dil düktüm gitmesı için nerde ise yalvardım tefun dedim bilgisyar dedim tablet dedim olmadın gitmedi
şimdi ben her vakit namazı ona süyliyourum ki kılıyor bazen kızıyorum bende bir vakide kendin namazlığı al eline beni şaşırt horucu zaman zaman tutmak istemıyoru kuranı şimdi zorla okuyıyorum ne yapmlıyim hiç karışmasam çocuk ne namaz kılacak ne horuç tuaca nede kuranı kerim okuyacak ya boş bir insan olacak ne yapmalıyim bana bir alıl verin bu cucuğu incitmeden dini nasıl sevdirim


Kayıtsız Üye
Bayındır hocaya niye takıldınız anlamadım.Sizler ALLAH’IN kitabını ve peygamberin hadisinimi tartışıyorsunuz.birde kendinize din adamı diyorsunuz.Allah sizleri bildiği gibi yapsın.açık ve seçik ayet var sahih hadisler var siz hala yanlışı savunuyorsunuz.


Kayıtsız Üye
ben diyanetin çok buyuk bir vebalde oldugunu goruyorum Allahin ayetlerine ve peygamberimizin hadisine karsi geliyorlar


Kayıtsız Üye
Kusura bakmayinda onu bunu sapik ilan ederek yanlis uygulamayi savunmakla elinize bisey gecmez. Mesele 1 saat fazladan oruc tutmak değil mesele sabah namazının vakti girmeden namaz kilinmasina sebep olmaktir. Bu buyuk vebaldir. Allahtan korkun. Ayetler hadisler ortadayken kime inanalim simdi


Kayıtsız Üye
sabah ezanı öğle ezanı ikindi ezanı akşam ezanı yatsı olsun hepsinin kuranı kerimde okunması gereken vakitleri bildirmektedir.
bu ezanı hangi kitaba kimin görüşüne dayanarak erkene alıyorsunuz???
bana bunun cevabını yazın ama isim takmadan olur mu?

yazınızı belki geç okudum ama helal olsun açıklamanız çok güzel olmuş umarım bu konuda geri kafalı davrananlar bundan ders alır
teşekkürler

merhaba ;
diyanet kimdir kimlerden oluşur öncelikle bunu sorgulamak lazım
bilim adamları bu konuda araştırma yaparken yıllarını veriyor mesela;
yeni doğmuş ikiz bebekleri alıp 20 sene boyunca yemelerinden içmelerinden giyiminden ve hatta eğitimlerinden her konuda aynı şekilde büyümeleri sağlanıyor ve 20 sene sonunda ikizleri ayrı 2 odaya koyup kuranı kerimi çevirmeleri isteniyor aynı eğitimi aynı koşullarda almış ikizler in yaptığı çevirilerin hepsi farklı çıkıyor
benim size sorum şu madem kuranı kerim de ezan saatlerinin okunacağı vakitler belirtilmişken bunu nasıl değiştiriyorlar bunun günahını vebalini kim alacak ???
teşekkürler

Okudunuz mu?  Sabah uyanınca korkuyorum

huntermx


Kayıtsız Üye
Onlar kur ani hiçe sayip dedelerimiz böyle yapardi derler..NEDEN INSANLARA ÇAMUR ATIP INSANLARI MUAATTAP ALMAK YERINE KUR ANI MUAATTAP ALMIYORSUNUZ? SADECE ORUÇ VAKTI IÇIN DEĞIL,ISLAMIYETDEKI HER HUSUS ICIN KUR AN AYETLERI APACIK ORTADA VE HADISLER DE NET IKEN, ISRARLA NEDEN EZANIN ERKEN OKUTULARAK INSANLARA ZORLUK CIKARILDIGINI GÖRMÜYORSUNUZ ANLAMAK MUMKUN DEĞIL..GORMUYOR MUSUNUZKI,RAMAZANDA EZAN OKUNDUGUNDA ZIFIRI KARANLIK,YANI EZAN ERKEN OKUNUYOR..BUNUN ICIN ALIM OLMAK GEREKMIYOR,APTAL OLMAMAK YETERLI.TABI BIR DE INATÇI VE KÖR CAHIL OLMAMAK VE KAYITSIZ SARTSIZ KUR ANIN SOZUNDEN CIKMAMAK GEREK..KUR ANI CEBIMIZDE TASIMALI HERSEYI KULA DEGIL ONA SORMALIYIZ


Kayıtsız Üye
Annem 65 yaşında.O da bende ezana kadar sahur yapardık.Simdi 3 te bitiyor.2 saat sabah ezanının okunmasını bekliyoruz.Madem sahur bitiyor ozaman ezanın da 3 te okunması gerek.Yok henüz vakit gelmemişse o zaman niye sahur bitti diyorlar.İkisi birbirinden farklı mi.Bir de bu iste elbette astronomik hesaplar kullanılıyor.Ama aslolan peygamberimizin zamanında olduğu gibi çıplak gözle o kızıllığın görülmesidir.Ben de o profesörü tanımıyorum ama akla ve mantığa uygun buluyorum.Zaten ayetler ortadadır.Yeni nesil islami yorumların gerçekten uzak,daha bozulmuş ve tahrip edilmiş olduğunu düşünüyorum.Fetoya da biz aldatildik,bizi kandirdilar dediler.Ne malum bunda da yanılmayacaklari.Biz yanılmışız kusura bakmayın demeyecek leri.Cehalet insanların gözünün önünde kuran da olsa peygamberde olsa gözünü kor eder.Ben bu sene eskiden olduğu gibi ezana kadar yiyip icicem.Şimdiden herkesinki ni Allah kabul etsin.


Kayıtsız Üye
Allah Kur’an’ı Kerim i gönderdi ve açıkça belirtti insanlara akıl fikir verdi diyanete uymak yerine Kur’an in verdiği emirleri uygulamayı tercih etmiş biri olarak diyorum ki aldatanlara fırsat vermeyelim tek doğru Kur’an’ı Kerim de dir ………


Kayıtsız Üye
Kişilere takılmayın.A kişi doğru adamdır,doğru söylüyor.B kişisi sapkın adamdır,yanlış soyler diye bir şey yoktur.Aslolan ayettir.Teknoloji önemlidir ama aslolan burada çıplak gözle ve sizce fecr zamanında kızıllığın görülmesidir.

Okudunuz mu?  "Hapşırmak duanın kabul olduğuna işarettir" sözü doğru mu

Kayıtsız Üye
Teknoloji,bilim,bilim adamı ne olursa olsun gerçek bilim kurandır.Ve gerçek bu değişkenlere gore değişmez.1 gün önce 4te okunan ezan 1 gün sonra 3te okunamaz.Akil mantık dışı.1-2 haydi 5 -10 dakika oynasın.1 saat oynamaz.Ha ramazan ayı için bu yapılıyorsa 11 ay hesaplanan vakit ne oluyor ozaman.Diyanet başkaninin da siyasi bir kimliği vardır,siyaset adamıdır bence.Sadece oruç vaktiyle değil namaz vaktiyle oynanmaktadır.İnşaata,kurumlara bağlı kalmayın.Asil bilim kurandadir.Ben ve ailem bu sene artik diyanete uymucaz.Kendim beklicem tan kizilligini.


Kayıtsız Üye
Bn bolu dayim imsak 3:22 gunes:5:23 yaziyor arada 2 saat var simdi hadi imsakta oruca basladik yatip kalkicaz bide sabah namazını kilmak için gerci diyanete gore onuda imsakta yapacaz ben eski sisteme devam edecem eskiten sahurumuzu yaptiktan sonra sabah ezani ezan okununcaya kadar yerdik zatn ezan bitince yataga gudene kadar gun yavastan isimaya baslardi bu yeni adetlere akil sir erdiremiyorum zaten yazin fazla oruc tutuyoruz bide insani yat kalk yada kafa karistirici seylerle ugrastiriyorlar


Kayıtsız Üye
Selamun Aleyum.
Bende hep diyanete uyuyorum ama diyanetinde bu namaz ve oruk hakkinda bir arastirma yaparak karar verdiginide malesef düsünmuyorum.
Örnek: 25 mayis 2017 persembe günü yatsi saat 22:29 okundu, günler uzuyor ve 26 mayis cuma ramaxan arefesi ve yatsi ezani 22:30 da okunmasi gerekirken 22:15 te okundu.
Sizce bu mantiklimi ? diyanet acik acik kendisiyle celiakiye düsüyor bilmem farkindami ve vakit girmeden namaz olurmu?


İsim
Çok uzak tarih değil 40lı yaşlarında olanlar bilirler. Ramazanda ezanın bir saat erken okunması yeni sayılacak bir hadise. Diyanet ya da her kim ezanı bir saat erkene almışsa fazladan bir saat sevabını kendilerine mi talep ediyorlar acaba? Yoksa fazladan bir saatin bilmeden aldıkları yükünü mü? Voltaire’in sözü: "Cehenneme giden yol, iyi niyet taşlarıyla örülüdür" Neyse ki hüküm Allah’ın. Diyanete ya da hepimiz gibi kendinden aciz birilerinin hükmüne kalsaydık halimiz nice olurdu. Allah, razı geldiği geldiği kullarından olmak nasip eylesin.


Kayıtsız Üye
Bir imamla görüşün ve gerekli desteği oradan alın burada çok uzun sürer. Desteği düzenli almalısnz


mumsema
< . Ramazanda ezanın bir saat erken okunması yeni sayılacak bir hadise >
Diyaneti itham edip durmayın
EZAN BİR SAAT ERKEN OKUNUYOR diyen müfteridir cahildir yapmayın fitne çıkarmayın
Diyanet ramazan ayı dışında sabah ezanını 20-30 dk geç okutuyor bu doğru ama ramazan ayında tam vaktinde okunuyor

Okudunuz mu?  Hristiyan ve Yahudi kestiği hayvani yiyebilir miyiz

Kayıtsız Üye
kur ana uygun aciklama duzenleme yapsinlar eyvAllah diuelimki kur ana uygundur kabulumuzdur.acik ayet varken bu konuda kapkarinlik gecede oruca başlatmak ne demwm.yunus arkadaş aciklamis .baskasi diyoki biz diyanete gore amel ederiz siz kafa kariatirmayin yunus bey diyor tamam isteyen iatesigi sekilde amel exer kimse kimseyi zorlamaz din zorlamayida kabul etmez.fakat bir tarafda ALLAH in dedigi ile amel edilirken diğer tarafta ALLAH in desigi degiatirelerek amel edilmeai soz konusudur.


Kayıtsız Üye
Ben de bu konuyu merak eden ve araştırarak doğrusunu öğrenmeye çalışan emekli deniz subayıyım. Ben 15 sene gemide görev yaptım. Dünyada okyanuslarda ve bir çok denizde günün her saati her yöne doğru seyir yaptım.

Diyaneti okudum, dinledim. Karşı olanları okudum dinledim, gözlemlerini seyrettim. Bahse konu (Bakara 187) ayetin mealini değişik kaynaklardan okudum, anlamaya çalıştım. Bu konuda tartışmaya sebep bulutlu havaları, mevsimsel değişkenleri, ayın ilk görülme meselesi, kuzey ve güney yarım küre arasındaki farklılıklar ve ramazan ayının her sene miladi takvime göre kayması gibi bir çok değişkeni ele alırsak konu oldukça karışık ancak bunlar uzlaşılmaz konular değil.

Diyanet in günümüz yaşama şartlarına göre haklı gördüğüm iki bilimsel saptaması var.

1) Bugünkü şehir aydınlatma sistemlerinin kuvvetli olmasından dolayı oluşan ışık körlükleri ayette bahsedilen fecir deki beyaz ve siyah ipliklerin görülmesini imkansızlaştırıyor. Sıfır ışık olan yerden bakılmalıdır ki bu günümüzde oldukça zor.

2) Aynı boylamda olsak bile ikamet ettiğimiz (deniz seviyesi, dağ tepesi, vadi, plato vb.) farklı coğrafi yüksekliklerin fecrin irtifasını yani ufuk çizgisine bakış açımızı değiştireceği için birbirine oranla farlılıklar göstereceğidir.

Hava şartlarının müsaade etmesi durumunda en iyi gözlem deniz seviyesinden ufuk çizgisine bakılarak yapılabilir. Çünkü açık deniz hem zifiri karanlıktır hem de denizin ufuk irtifa farkı yoktur. Türkiye için doğu ve güney doğu (090-135) istikametine bakılarak yapılabilir.

Olayı 2017 ramazan ayında belirlenen imsak vakitleri üzerinden ele alırsak Türk denizlerinde yani Türkiye de saat 03:00 ve 04:00 arası ufuklarda nokta ışık belirmez imkansız asla ve asla fecrin siyah ve beyaz ipliğinin birbirinden ayrılması söz konusu olamaz. Hangi denizciye sorarsanız sorun. (Not:Türkiye için konuşuyorum.)

Okudunuz mu?  Üstünde yazı yazan bir kıyafet ile namaz kılınır mı

Kayıtsız Üye
Kuranda ilgili ayette açık ve net şekilde açıklandığı halde millet diyanete yaslanıyor.kardeşim dağdaki çoban orucu neye göre tutacak.eskiden diyanetmi vardı.ayetlerde oruç tutan her insanın kendi gözlemiyle vaktin girdiğine kanaat getirince oruca başlaması emrediliyor.bunda anlamayacak ne var.tutturmuşlar diyanet öyle dedi böyle dedi.diyanet oruç güneş doğunca başlar dese ne diyeceksiniz.kuranıkerime bakın kuranda ne diyorsa o.ama fakat lakin diyenlerin inançlarını sorgulamasında fayda var.


Kayıtsız Üye
Diyanetin matematiksel ve astrolojik hata yaptığı net görülmekle beraber hadis ve sureleri de göz ardı ederek imsak vaktini değiştirdiği bir gerçek maalesef. Babam bize gün ağarana kadar rahat olun derdi onu hala dinlerim. Bu kadar net bilgilerden sonra babamın yanılmadığını da görüyorum. Mesele ne bir saat fazla oruç tutmak ne de namaz için 2 saat beklemede. Mesele Allah’ın emirlerini ve kelamını değiştirenlerin amacında? Neden değiştirmek istiyorsunuz? Diğer kutsal kitaplarda önce yazılalar sözel değiştirilip kafasına göre uygulandı sonra insanlar tarafından yeniden kendi istedikleri gibi yazıldı insan düşünmeden edemiyor acaba amaç buna mı zemin hazırlamak? Sorgulamayın sadece yapın diyenlere tek sözüm var. Okuyun. Allah okumamızı emretti zaten. Aklı da düşünün sorgulayın araştırın diye verdi. Allah kötülere ve cahillere meydan vermesin. Allah İyilerin yanında yüreğinde olsun. Selametle.


Kayıtsız Üye
Müfteri ve cahil olan sizsiniz. Kafanızı kuma gömüp başınıza çoban arayacağınıza gözünüzü ufka dikip aydınlığı seyredin. Kur’an mı, diyanet mi oturun kendiniz karar verin. VAllahi yalan söylüyorsunuz. Size hakkımı helal etmiyorum. Ahirette 2 elimin yakanızda olacağından şüpheniz olmasın. Bu sitede yayınlanan hiçbir fetvaya da artık güvenmiyorum. Siz sapıtmışsınız..


Kayıtsız Üye
arkadaşlar ilgili hocayı tanımıyorum bile
Fakat adamların dediği mantıklı ki diyanet te Ramazan ayı çıkınca yine bu uygulamayı yapıyor yani fecr-i sadık olayına göre imsaka ezan okutuyor
Hem sene 2018 in cumhurbaşkanı bile "diyanet bu ve benzer dini konularla ilgili neden sessiz kalıyor" cümlesi bile bize hakikati neyse insanlara onu söylesinler davetiyesinde bulunuyor
Velev ki madem öyle açıklama yapsınlar desinler ki vatandaşa örneğin hakikati budur biz 11 ay boyunca fecr-i sadık a göre imsaka ezan okutup ramazan ayında örneğin işimizi garantiye almak veya ramazan sevabından daha fazla faydalandırmak (ki Allah ın sınırları var Kur an ı Kerime istinaden…Bunu da peygamber dahil aşamaz) veya her neyse yanlışsa yanlış doğruysa doğru mantığını ve haşa başka ayet ve hadisler varsa ona göre kanıtlasınlar.

Okudunuz mu?  Yüzüme sürdüğüm sivilce kremi gusüle engel olur mu?

Yaralı Melle
< Müfteri ve cahil olan sizsiniz. Kafanızı kuma gömüp başınıza çoban arayacağınıza gözünüzü ufka dikip aydınlığı seyredin. Kur’an mı, diyanet mi oturun kendiniz karar verin. VAllahi yalan söylüyorsunuz. Size hakkımı helal etmiyorum. Ahirette 2 elimin yakanızda olacağından şüpheniz olmasın. Bu sitede yayınlanan hiçbir fetvaya da artık güvenmiyorum. Siz sapıtmışsınız.. >
Bizler her hangi bir dini hüküm konusunda fetva verecek kadar alim müçtehit değiliz. Müçtehit imamlarımızın kuran ve sünnet ışığında vermiş olduğu fetvalar doğrultusunda harekat etmeye çalışan müslümanlardanız. Yalan söylemekten Allah’a sığınırız. Asıl bizler ilahi mahkemede peygambersiz bir din ortaya çıkarmaya çalışanlardan davacıyız. Bizler sapıtmaktan yüce olan Allah’a sığınırız. Bizleri itham etmekte olduğunuz bu çirkin sözlerinizden dolayı sizi Allah’a havale ediyoruz.


Kayıtsız Üye
Aynen kardeş, normal zamanda ezanın vaktinden geç okunduğunu bir türlü kafası basmıyor bunların. Ezan okunmasını vaktin başlangıcı sanıyorlar. Normal zamanda sahur olayı olmadığı için namaza geç başlamak (tabi vakti içinde) adına yapılıyor bu uygulama. Ama Ramazan’da ezana göre sahura uyacağı için millet, vaktinde okunuyor ezan. Bu kadar basit bir şeyi bu kadar çok insanın anlamayıp hala ısrarla uzaylılarla temas kurmuş ya da çok büyük bir şey bulmuş gibi sorup durması çok çok ilginç!!!


duzgunomer
Oruç, ezan ile değil, imsak ile başlıyor.


ramazanda sabah ezanı neden erken okunur, ramazanda ezan neden erken okunuyor, ramazanda sabah ezanı ne zaman okunur

Bu kategoride yer alan Yapışkan sıvı guslü bozar mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ramazan Ayı Geldiğinde Ezan Neden Erken Okunuyor? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.