Anasayfa
8 Ekim 2023, 9:07
missa
Abone

Keskin Dualar – Cevşenül Kebir: Cevşen Duası (Büyük Zırh)

Keskin Dualar – Cevşenül Kebir: Cevşen Duası (Büyük Zırh)

Kayıtsız Üye
Etkili Dualar – Cevşenül Kebir: Cevşen Duası (Büyük Zırh) Hakkında Bilgiler Paylaşabilir Misiniz ?

cevsen-ul-kebir-meali arapça

Keskin Dualar - Cevşenül Kebir: Cevşen Duası (Büyük Zırh)


Cevap: Keskin Dualar – Cevşenül Kebir: Cevşen Duası (Büyük Zırh)

arifselim
Cevşen olarak bilinen ve peygamber efendimiz aleyhisselama Uhud savaşında Cebrail aleyhisselam tarafından bildirildiği hakkında bazı rivayetler olsa da bunlar sahih bilgiler değildir. Bu konuda geçen hadis rivayetleri hadis kriteri açısından hiçbir tutarlılığı yoktur. Ancak güzel birer dua ve zikir olarak değerlendirilebilir.

Okudunuz mu?  Peygamber Efendimizin Ahlakı Kısaca

Yorum: Keskin Dualar – Cevşenül Kebir: Cevşen Duası (Büyük Zırh)

Kayıtsız Üye
Kur’an Allah’ı çokça zikrediniz diyor.. Yine O’na isimleri ile dua ediniz diyor.. Cevşene bakıyoruz her iki manayı da ihtiva ediyor.. Bediüzzaman gibi sünni ve keşfe açık bir alim de üzerinde ısrarla duruyor, kendisi de çok okuyor.. Dua edin, icabet edeyim buyuruluyor.. bir noktada yanılgı olabilir : Dua bir ibadettir. İstenilen husus ya dünyada ya ahiret itibariyle kabul olunur. dünyada neticesi görülmezse dua olmadı denmez. Bediüzzaman hazretleri bahsettiği iki duanın ind i ilahide makbul ve kabulü ile hatta dünyada da zehirlenmelerinin etkisinden kurtulduğunu söylüyor.. elbette yalan söylemiyor.. öyle bir zata yaln isnat eden bütün hayatında kutup yıldızı mesabesinde bulunmuş bir zat için ‘hayır yıldız böceği idi’ demek istiyor.. oysaki hayatının, eserlerinin ve dine fedakarane hizmetinin şehadetiyle o bir yıldız böceği değil bir kutup yıldızı idi.. üstelik cevşen duasının manalarının Kur’an’ın hülasası olduğunu beyan ediyor.. yani Kur’an’dan süzülmüş bir ders olduğunu söylüyor.. öyleyse böyle kıymetli bir duayı dışlamanın bir manası yok.. okuyan ihlasla okur.. Allahın isimlerini zikretmekle, dua etmekle görülebilecek faydalar ise ya bizzat görülür yada yine Cenab ı Hakkın bir icabeti olarak sonra görülür ( kabirde, ahirette yada dünyada başka surette )..

Okudunuz mu?  Zekat vermek ile ilgili hadisler

Bir de kader hükmünü verince bir hadise de o şekilde gerçekleşir.. üzerinde cevşen taşıdı veya cevşen okuyordu da bu niye başına geldi denecek bir durum yoktur. İhlasla okuyanı da maddi manevi bir çok zarardan koruyacaksa yani Allah bu duaya öyle icabet edecekse bunda da kıskanacak veya anlaşılmayacak bir husus olmasa gerektir.. Dua ile niyaz ile korunmayacak, isteklerimize nail olmayı istemeyeceksek başka kime dua edip münacatta bulunacağız…

Okudunuz mu?  Vakit öldürmek deyiminin hikayesi nedir?

Cevap: Keskin Dualar – Cevşenül Kebir: Cevşen Duası (Büyük Zırh)

Kayıtsız Üye
Yorumların ve kıyasların çok kötü…Cok çarptırıyorsun….Bir taraf ifrat ederken sen de tefrite kaymışsın….


Kayıtsız Üye
Herkes cevşen okusun kimse ölmesin kaza geçirmesin yaralanmasın hatta azrail desinki bu adam cevşen okumuş ben bunu canını alamam. Arkadaş sen şaka mısın ya! yazıda art niyet görmesem çok daha ilmi ve mantıki cevaplar verebilirim fakat bu yazıya ehemmiyet verilip cevap da verilmez. Amma çarpıtmış olayı nerelere sürüklemişsin…..

Okudunuz mu?  Tevafuk ile ilgili ayet varmıdır?

Kayıtsız Üye
Peki büyük alım zatların duaları okunuyor bazı tarikatlarda,onlarda yoktu efendimiz döneminde,hem cevşende kötü bir şey yokki,faziletleri uydurmaysa günahı uyduranların başına olsun.


Kayıtsız Üye
misafir arkadaşa teşekkür ederim Allah razı olsun.


cevşenül kebir fazileti, cevşen ül kebir fazileti, cevşenül kebir okumanın fazileti

Bu kategoride yer alan Peygamber efendimizin soy şeceresi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Keskin Dualar – Cevşenül Kebir: Cevşen Duası (Büyük Zırh) Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.