Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:32
missa95
Abone

Estetik ameliyat olmak haram midir ?

Estetik ameliyat olmak haram midir ?

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm. Yazmistim ama sanirim sorun oldu. Bilmek istedigim, asiri kilo verdikten sonra karin germe ameliyati olmaya karar verdim. Tamamiyle kendimi daha iyi hissetmem için cûnkû bu sorunu yillardir yasiyorum ve ruhsal anlamda yipraniyorum. Cevremdekilerin fiziksel anlamda alayci bakislari ve konusmalari rahatsiz edici.
Estetik ameliyat olmak haram midir lûtden yardımcı olun Simdiden Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Sigara ve Alkol ile ilgili Hadisler

Cevap: Estetik ameliyat olmak haram midir ?

Muhasibi
Estetik Ameliyat Câiz mi?

Cenab-ı Hak buyuruyor:
"Allah şeytana lanet etti ve o şöyle dedi "Onları mutlaka saptıracağım, mutlaka onları boş kuruntulara sokacağı ve onlara emredeceğim, hayvanların kulaklarını yaracaklar, onlara emredeceğim: Allah’ın yaratışını değiştirecekler." (Nisa Suresi 119)

Okudunuz mu?  Akli dengesi olmayan insanlar ölünce nereye gidecekler cennet mi cehennem mi?

Allah Resulu buyuruyor:
"Allah, iğreti saç takana da taktırana da, dövme yapana da, yaptırana da lanet etsin."

Bir kadın Peygamberimize gelerek
"Ey Allah’ın resulu, kızım, kızamık çıkardığı için saçları döküldü. O’nu evlendirdim, kendisine peruk takabilirmiyim? dedi.
Allah Resulu "Peruk takana da taktırana da Allah lanet etsin" buyurdu.

Okudunuz mu?  Okula giderken hangi dualar okunur

Diğer bir hadis-i şerifte:
"Güzellik için iğne ile dövme yapan ve yaptıran kadına, tüy yolan ve yolduran kadına, dişlerini seyrekleştiren ve Allah’ın yaratmasını bozan kadına Allah lanet etsin."

Hadis-i Şerifte "Güzelik için dişlerini birbirinden ayıranlar" ifadesi meseleyi açık bir şekilde izah ediyor. Bir kadın veya erkeğin zaruret olmadan dişlerini inceltmesi, burnunu ve göğsünü düzelttirmesi, yüzünü gerdirmesi Allah Resulü’nün lanet ettikleri şeylerdir, haramdır.

Okudunuz mu?  Darda olan biri için okunacak dua

Ancak doğuştan insanın haareketine veya konuşmasına zarar veren "altı parmak, yapışık parmak veya yarık dudak" gibi organlar düzeltilebilir.

Ayrıca konuşma veya harekete zarar vermeyipte ruhsal yönden zarar veren insanın her girdiği mecliste başkalarının dikkatini çekecek, kendini hakir gösterecek, hissi veya psikolojik olarak kendisini ızdırap içinde bırakacak çirkin bir yer varsa kendini üzen bu asli sıkıntıyı giderme niyeti olduğu müddetçe böyle bir ameliyata mahsur yoktur.

Okudunuz mu?  Allahın aslanı kimdir?

Herhangi bir kaza sonucu meydana gelen yaralarda estetik ameliyatla eski durumuna getirilebilir.

Hiçbir zaruret olmadan yalnız güzellik maksadı ile yapılan değişiklikler, ameliyatlar haramdır.


Cevap: Estetik ameliyat olmak haram midir ?

Kayıtsız Üye
Allah razı olsun bilgilerinizden dolayi

Bu kategoride yer alan Kızımın çocuklarına yani torunlarıma fitre verebilir miyim? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Estetik ameliyat olmak haram midir ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.