Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:19
missa06
Abone

Estetik ameliyat olmak günah mı?

Estetik ameliyat olmak günah mı?

Simya
Estetik ameliyat olmak haram mıdır

Merhaba , saglik problemi olmadigi halde sadece gorunus itibariyle buyuk bir buruna sahip olan bir kızın , burnunu gorsl olarak karşı taraf begnmedigi ocin evlenmesine engelse burun estetiği olması caiz midir. Din işleri yüksek kurulunjn açıklamasında fitrati değiştirmek ve güzelleşmesi amaci dışında kişinin psikolojisini bozuyorsa buda bir sağlik problemi olarak değerlendirilmekte olduğu için caiz gorulmktedir. Ancak sonuçta yapılacak olan ameliyat sonrasında güzel bir görüntü yani güzelleşme olcagi için nasıl harket etmemiz. Gerekir . Tesekkurler

Okudunuz mu?  Muharrem ayında aşure neden yapılır? Hz. Hüseyin ile alakası var mı?

Yorum: Estetik ameliyat olmak günah mı?

arifselim
Merhaba. Zaten konuyu izah etmiş oldun. Alimlerin çoğunluğu bunu caiz görmemişlerdir. Buna rağmen diyanetinde öyle bir fetvası vardır. Eğer içine siniyorsa bu fetvaya uyabilir ve ameliyat olabilirsin.


Yorum: Estetik ameliyat olmak günah mı?

Kayıtsız Üye
bu konu üzerinde çok tartışılıyor ama insan kendi dış görünüşünü beğenmiyorsa yani piskolojisi bozuluyorsa estetik yapması caiz dir ben de din prf.duydum

Okudunuz mu?  Oruç bozmanın Kefareti

Kayıtsız Üye
Fiziksel görünümü ten rengi ben gibi şeyleri Krem ya da bitkisel yollarla değiştirmek caiz midir?


kastamonu37
Ben estetik olmadığım halde burnumu mahfettiler estetik ameliyat görünümü değiştirmek dışında günah boyutu dışında sağlık için de zararlıdır.

Burnunuz büyükse daha iyi nefes alırsınız burun küçüldükçe nefes daha kötü olur. Ayrıca çökme riski yamulma riski ikinci üçüncü ameliyatları olmak zorunda kalmak ve kaburga kulak gibi yerlerden kıkırdak alınması vs bunlar yüzde 70 herkesin başına geliyor. Nefes alamıyorum diye gitseniz bile komple estetik yapabiliyor bazı kötü niyetli doktorlar. O yüzden tavsiyem oynamayın kendinizle. Ahirette yeniden dirilince Allah’ın huzuruna onun sizi yarattığı şekilde çıkmak en güzelidir.

Okudunuz mu?  Balkonda güvercin yumurtası atmak günah mı

duzgunomer
kastamonu37 estetik cerrahları parasız kaldı senin yüzünden 🙂


mum
< ten rengi ben gibi şeyleri Krem ya da bitkisel yollarla değiştirmek caiz midir? >
Esmer biri, teni daha açık olsun daha beyaz olsun diye ilaç kullanabilir.


burun

Bu kategoride yer alan Ücretli olan bir videoyu ücretsiz izlemek günah mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Estetik ameliyat olmak günah mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.