Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:19
sizden3
Abone

Üzerinde kul hakkı bulunanların ibâdetleri kabûl olmaz, cennete giremez.” Diyenler..

Üzerinde kul hakkı bulunanların ibâdetleri kabûl olmaz, cennete giremez. Diyenler..

almanyali67
Üzerinde kul hakkı bulunanların ibâdetleri kabûl olmaz, cennete giremez. Diyenler varmis.. Üzerinde kul hakkı olanın, namazları, oruçları ve diğer ibadetleri kabul edilmiyor mu? ediliyorsa, kul hakki olmayanlar gibi ayni sevaba erisilirmi?yapmis olduklari ibadetler, kul hakki olsun veya olmasin herkesin aldiklari sevabi aynimidir? ayni ibadet yapildiginda bu durumlarda hüküm nedir?:confused:


Cevap: Üzerinde kul hakkı bulunanların ibâdetleri kabûl olmaz, cennete giremez. Diye

ebediyyetyolcusu
Selamün Aleyküm

Kul hakkında Allah Rasulu S.A.V şöyle buyurur.

Ümmetimden müflis odur ki, kıyamet günü namaz ve zekâtla gelir Ama, bu arada sövdüğü şu kimse, dövdüğü bir başka kimse dahi gelir Bunun üzerine kendisinin hasenatından şuna verilir, buna verilir Üzerinde haklar bitmeden kendi hasenatı tükenirse, o zaman onların hatalarından alınır kendisine yüklenir Daha sonra cehenneme atılır (Müslim)

Okudunuz mu?  Kur'an okuduktan sonra ''SadakAllahülazim'' diyenlerin delili nedir?

Cevap: Üzerinde kul hakkı bulunanların ibâdetleri kabûl olmaz, cennete giremez. Diye

almanyali67
ve aleykümüsselam
< Selamün Aleyküm

Kul hakkında Allah Rasulu S.A.V şöyle buyurur.

Ümmetimden müflis odur ki, kıyamet günü namaz ve zekâtla gelir Ama, bu arada sövdüğü şu kimse, dövdüğü bir başka kimse dahi gelir Bunun üzerine kendisinin hasenatından şuna verilir, buna verilir Üzerinde haklar bitmeden kendi hasenatı tükenirse, o zaman onların hatalarından alınır kendisine yüklenir Daha sonra cehenneme atılır (Müslim) >
Allah cc razı olsun, kardesim cevabin için tesekkür ederim öncelikle benim yukaridaki sorumda ögrenmek istedigim.. < Üzerinde kul hakkı bulunanların ibâdetleri kabûl olmaz, cennete giremez. Diyenler varmis.. Üzerinde kul hakkı olanın, namazları, oruçları ve diğer ibadetleri kabul edilmiyor mu? ediliyorsa, kul hakki olmayanlar gibi ayni sevaba erisilirmi?yapmis olduklari ibadetler, kul hakki olsun veya olmasin herkesin aldiklari sevabi aynimidir? ayni ibadet yapildiginda bu durumlarda hüküm nedir? >

((Üzerinde kul hakkı olanın, namazları, oruçları ve diğer ibadetleri kabul edilmiyor mu? ediliyorsa, kul hakki olmayanlar gibi ayni sevaba erisilirmi?))


Cevap: Üzerinde kul hakkı bulunanların ibâdetleri kabûl olmaz, cennete giremez. Diye

ebediyyetyolcusu
Ayrıca Kuranı Kerim’de ayette şöyle buyruluyor.

Okudunuz mu?  Erkeğin Şarkı Söyleyerek Kazandığı Para Haram mıdır?

Sonra şüphesiz sizler, kıyamet günü Rabbinizin huzurunda davalaşacaksınız. (Zümer Suresi, 31)


ebediyyetyolcusu
Değerli Kardeşimiz

Üzerinde kul olan kimsenin diğer ibadetlerinin kabul olmayacağına dair bilgi yanlıştır. Bir müslümanın dini açıdan mtihanı, günahlarının ve sevaplarının oranlarına göre değerlendirilir ve sonuca bağlanır. Allah’ın rahmetinin gazabından daha önde olduğunu gösteren delillerden biri de, bu imtihanda yanlışların doğruları götürmemesidir.

Okudunuz mu?  Menili Yerde Yatarsak Ya Da Başka Bir Şey Yaparsak Orucumuz Bozulur Mu?

Kim zerre kadar bir iyilik yapmışsa onu görür. Kim zerre kadar bir kötülük yapmışsa, o da onu görür. (Zilzal, 99/7-8) mealindeki ayette bu prensibin altı çizilmiş ve küçük-büyük hiçbir iyilik veya kötülüğün boşa gitmeyeceği, mutlaka karşılığının verileceği bildirilmiştir.

Artık kimin tartıları ağır basarsa, memnun kalacağı bir hayata girer. Kimin tartıları da hafif gelirse, onun barınağı da Haviye olur. Onun ne olduğunu bilir misin? Haviye bir ateştir: kızgın mı kızgın! (Karia, 101/6-11) mealindeki ayetlerde -kul hakları istisna edilmeksizin- bütün günah ve sevapların karşılaştırılacağı açıkça ifade edilmiştir. Yeter ki kişi iman dairesinde imtihana girmiş olsun. Kur’an’ın bu ifadeleri de sorudaki bilginin yanlış olduğunu ortaya koymaktadır.

Okudunuz mu?  Müslümanların kabir azabını hafifletmek istiyorum

Bununla beraber, soruda geçen sözü, üzerinde kul hakkı olanların ve diğer günahları işleyenlerin yaptıkları ibadetlerin kabul olmasıyla beraber, günah işlemeyenlerin bu ibadetlerden daha çok sevap alacağı anlamında yorumlamak mümkündür.

Buna göre, üzerinde kul hakkı olanların yaptıkları ibadetler istenilen mükemmellikte olmayabilir. Yoksa kabul edilmemesi gibi bir durum söz konusu olamaz.

Okudunuz mu?  Pas lekesi necis midir?

Selam ve Dua ile
Sorularla İslamiyet


Kayıtsız Üye
helalleşme imkanı olmayan kul hakkı nasıl ödenir


arifselim
Hiç bir şekilde helalleşme imkanı kalmamışsa ilk önce tövbe edilir. Eğer bu hak maddi bir hak ise o miktarda fakirlere sadaka verilir.


hokucu
koydukları yasalarla memurlar arasında adaletsizliğe, ötekileştirmeye, ayrımcılığa neden olan yöneticiler o kul haklarından o veballerden nasıl kurtulacaklar ben onu merak ediyorum. mesela sosyal denge sözleşmesi, ek tazminatlar v.s.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti almadan önce namaz abdesti gibi abdest almak şart mıdır?

ayrıca da Allah Teala “İki hak da araya girmem” diyor. kul hakkı ve hayvan hakkı. haliyle o kişilerle ödeşilecek sevap günah alışverişi yapılacak.

cübbeli ahmet hoca “1 kuruş kul hakkı 700 makbul namazı götürür (yani sevabı hakkı yenene gider)” diyor. Bir hesap yapalım. 50 yıl 5 nvakit namazını aksatmadan kılan bir insan düşünelim ve Allahın bu namazlarını hepsini kabul ettiğini varsayalım.

Okudunuz mu?  Hatim duası nasıl yapılır

365 x 50 = 18250 tane namaz demektir.

1 kuruş 700 namaza tekabül ediyorsa

18250 / 700 = 26.07142 eder.

yani 50 yılını 5 vakit namazla geçirmiş bir insan 26 kuruş hak yemişse bütün hayatında kıldığı namazların sevabı gidiyor bu mantığa göre.


Kayıtsız Üye
Mustafa Ösalmış hoca sizin anlattığınız gibi demiyor. Birçok ayetlerle de açıklıyor.
Yani kul hakkı yiyenin ibadetleri kabul olmaz diyor. Hanginize inanacağız anlamadık.


Kayıtsız Üye
Kardeşim Ümmetimden müflis odur ki, kıyamet günü namaz ve zekâtla gelir Ama, bu arada sövdüğü şu kimse, dövdüğü bir başka kimse dahi gelir Bunun üzerine kendisinin hasenatından şuna verilir, buna verilir Üzerinde haklar bitmeden kendi hasenatı tükenirse, o zaman onların hatalarından alınır kendisine yüklenir Daha sonra cehenneme atılır (Müslim) burda dendiğinden anlıcak olursak kul hakkına girmiş kişilerin defterlerine sevapların yazılması devam ediyor yani ibadetleri kabul oluyor ki Efendimiz ümmetimden demiş yani imanla ölmüş bu kişi sevapları biter diyor yani yazılmış daha önce yaptığı kadar yani kabul oluyor ibadetler sadece sevap sayısı kalmamış o kişide böyle olunca ibadetler kabul olmaz yanlış hem namaz mesela farzdır Allah kul hakkına girdiyseniz namaz kılmayın demiyo ki

Okudunuz mu?  Cinsel gücü arttırıcı ilaç kullanmak caiz midir ?

Kayıtsız Üye
Bu cübbeli ahmet hoca kul hakkını bilerek abartıyorki insanlar bir daha bu büyük günahı tekrarlamasın


Kayıtsız Üye
Kul hakkını kolaylaştıran büyük ameller var [BİRİNCİSİ] 40 gün boyunca üst üste sabah namazını cemaatle kılmak hem kul haklarının bir çoğuna kefaret olur hemde bir çoğundan kurtulmuş olunur [İKİNCİSİ] cuma günü 2.541 kere salavat getirmek 25 bine kadar aşıri sevap kazandırır kul hakkı hesabıni kolaylaştırır bizi cehennem ateşinden korur

Okudunuz mu?  Haftada bir rüyamda bir şeyler görüyorum ve gusül abdesti almam gerekiyor.

Üzerinde kul hakkı bulunanların ibadetleri kabul olmaz, kul hakkı olanın duası kabul olur mu, kul hakkı yiyen cennete girebilir mi

Bu kategoride yer alan Kurumuş menili bir şorttan vücuda veya başka bir elbiseye meni bulaşır mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Üzerinde kul hakkı bulunanların ibâdetleri kabûl olmaz, cennete giremez.” Diyenler.. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.