Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:04
sizden9
Abone

Peygamberimiz Vahiy gelmeden önce kime ibadet ediyordu,Allahı nasıl biliyordu ?

Peygamberimiz Vahiy gelmeden önce kime ibadet ediyordu,Allahı nasıl biliyordu ?

İslam571
peygamberimiz bilidği üzere ,peygamberlik gelene kadar hep dağa çıkıp orda ibadetle geçirdi ibadet ederdi,hatta bilidiği üzere mağarada ibadet ederken vahiy geldi,dağda ibadet ederdi,lakin bilidği üzere okuması yazması yoktu,etraftata Hrıstiyan yahudi de yoktu,peygamber Allah ı nerden biliyordu put olmadığını ? nasıl ibadet ediyordu,kime ibadet ediyordu peygamberlikten önce ? aileside hanif değilmiş,nerden öğrenmiş ? İbrahimin(as) tanrısı İsanın(as) tanrısı olan Allah a ibadet etmeyi ?

Okudunuz mu?  Yalan söyledim pişmanım

Cevap: Peygamberimiz Vahiy gelmeden önce kime ibadet ediyordu,Allahı nasıl biliyordu

kerze
Peygamber Efendimizin nübüvvet ile görevlendirilmeden önce Arap Yarımadası’nda putperestliğin hâkim olduğu ve insanlığın dalâlet içerisinde bulunduğu cahiliye döneminde putlardan ve her türlü sapıklıktan yüz çevirerek, Hzİbrahim dini olan hanîfliğe tâbi olmuş, hakka yönelerek hak dinin arayışı içerisine girmiş kişiler, çok az da olsa mevcut idi İslâm tarihi kaynakları bunların bir kısmından ve faâliyetlerinden bahseder Meselâ bunlardan birisi Varaka bNevfel idi

Okudunuz mu?  Sabah namazı ve uyku

peygamberimiz vahiy gelmeden önce nasıl ibadet ederdi

Bu kategoride yer alan Teslise İnanan Hristiyanlar Ehli Kitap Hükmünde mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamberimiz Vahiy gelmeden önce kime ibadet ediyordu,Allahı nasıl biliyordu ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.