Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:25
sizden2
Abone

Yalan söyledim pişmanım

Yalan söyledim pişmanım

Kayıtsız Üye
Yalan söyledim . Arkadaşlarim da bunu yakalamak üzereler kurtulmaya çalisiyorum kurtulamiyorum . Allahıma sürekli dua ediyorum kurtulayim bir daha yalan soylemiyceğime . Ayetel kürsi okuyorum.Arkadaslarimin öğrenmemesi lazım eğer öğrenirlerse benimle arkadaşlıklarini bitirirler. Ne yapabilirim . Dogruyu söyleyemem ? Yalan söylemekten kurtulmak istiyorum Allah rızası için yardim ve dua edin …


Cevap: Yalan söyledim pişmanım

Şem’a
Yalan söylemek islamda en büyük kötü huydur.
Müslüman asla yalan söylememeli. Tevbe istiğfar et, bir daha yalan söylemeyeceğine Allah’a söz ver, Allah seni affeder ve hatanı gizler.


Yalan söyledim pişmanım

Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm,

Ben dün bir konu acmistim kiliseye gitmek ile ilgili. Yeni den anltayim, yaninada olanlari ekleyeyim.

Okudunuz mu?  Hastayken namazın sünnetleri kılınmazsa olur mu?

Şuan bir okulda staj yapiyorum. Dün bir ögretmen yanima gelip, ertesi gün kendi sinifini kiliseye götürmemi Rica etti.
Bu arada, yurt disinda yasiyorum ve burada her sene basinda okullar kiliseye giderler.

Gece internetde ayinlara, yani hristiyan dini törenlerine katilmanin çok büyük günah oldugunu okudum. Bütün hayatimi etkilemesinden korktum.

Bu okul da kiliseye ait bir okul oldugundan, müdüre ‘Ben girmek istemiyorum’ desem, bana niye geldin o zaman diyeceginden cekindim.

Sabah uyandim ve basima ufak bir sey ile yara yaptim, hafif basimdaki deri soyuldu ve kanadi.
Bunu kiliseye girmemek için mazeret olsun diye düsünmüstüm.

Okudunuz mu?  Hacet namazı kılmak için boy abdesti gerekir mi?

Herneyse, basim hafif kanarken Okula geldim ve sinifi alip kiliseye girmeye basladik. Tam önüne varirken hafif migde bulantisi ve bas ağrısı geldi. Bende müdüre sordum, kilisenin önünde dursam olurmu diye.

Adam basima bakti ve korktu ve hemen doktora gitmemiz gerektigini, ve işe giderken oldugu için, iş kazası raporu cikartmamiz gerektigini söyledi.
Ben bu isin sigortaya kadar varacagini cidden sanmadim, doktora girdim nasıl oldu dedi ve yalan söyledim. Basimi kapiya vurdum arabanin dedim.
‘Kiliseye Ben giremem, o yüzden bir kasigin yan tarafi ile basima hafif vurdum’ diyemedim.

Bir günahdan kacarken baska günaha girdim.

Icim Cok huzursuz, ama Ben müdüre nasıl diyeyim böyle yalan söyledigimi. Gerci migde bulantisi ve bas ağrısı dogruydu.

Okudunuz mu?  Topuk kemiklerini birleştirmek

Ne yapmalıyım?
Baska bir sekilde af dileyemezmiyim Allahdan? Bu Kul hakkimidir?

Okulumuzun sekreteri kaza raporunu sonra baska zaman yazariz dedi. InsaAllah unutur…

Oruc mu tutsam? Bilmiyorum, ne olursunuz yardim edin…

Allah insaAllah affeder ve insaAllah yardim eder.

Simdiden Allah razı olsun…


Yorum: Yalan söyledim pişmanım

arifselim
Aleykum selam. Gezi ve görmek amaçlı kiliseye gidilebilir bunun dinen bir sakıncası yoktur. Herhalde bir müslüman olarak ibadet yapmaya gel diyemezler sana . Ama bir okul gezisi olarak kiliseye gitmek caizdir hatta ibadetlerini izlemek de mümkündür. Artık olan olmuş bu söylediğin yalandan dolayı tövbe et ve tekrar etme.

Okudunuz mu?  Namazda Sırtın Açılması Namazı Bozar mı?

Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm ben 13 yaşında bir kardeşinizim.Ailem sahura kalkmadan oruç tutmama izin vermiyor bende oruç tutmayı çok istiyorum fakat aileme sahura kalktım dedim ve orucu tutmaya başladım fakat pişman olup doğrusunu söyledim.Ben şimdi ne yaptım


Kayıtsız Üye
Hayırlı günler. Bir mevzuatım olacaktı sizlere. Ben çok sevdiğim birine aramız bozulmasın diye ilk defa yalan söylemek zorunda kaldım. Gerçeği duyarsa onu kaybederim diye çok korktum. Biliyorum yaptığım şeyin yanlış olduğunu dürüst olmalıydım ama doğrusunu söyleyemedim. Çok pişmanım kendimden çok utanıyorum. Vicdanım bana ağır geliyor. Yalanımın ortaya çıkmasından çok korkuyorum. Bu konuda Rabbimden yardım istemem doğru mudur?

Okudunuz mu?  Bilgisayarla kazanılan para helal mi haram mı?

Ben günlük hayatımda da başka zamanda yalan söylemeyi hiç sevmem yalandan korkarım ve söylemem de. Ama zor durumda kaldığım ve korktuğum için söyledim. Rabbim beni affeder mi sırrımı gizler mi 🙁


imam
Yalan er-geç orataya çıkar
Siz Allah’a dua edin tövbe edin belki affeder ve ortaya çıkarmaz
Unutmayın Allah’ın en sevmediği söz yalandır


Kayıtsız Üye
Okuldayız seçmeli dersin sınavı oluyıruz Arkadaşın boşları vardı hoca da arkalara gitmişti. Arkadaşa kopya vermeye başladım. Yazım kötü ğundan sessizce söylüyordum hıca arkadan gördü bizi napıyosunuz siz dedi herkes versin kağıtlarını dedi. Hıcam ben bir şey yapmadım ne kopya aldım ne de verdim dedim neden konuluyordunuz dedi bnde boşları vardı ları yaptın mı diye sordum dedim. Hıca inanmamış gibiydi sonra bana yqnlış zamanda konuşmuşsunuz dedi. Ve işin kötüsü dınavlar daha okunmadı cümleler aynı olduğundan kopya olduğu çok belli. Yalan söylediğim içim yanıyo ama doğruyuda söyleyemem ve de puan kırcakmış gibi geliyor. Puanı bir şekilde hallederim ama ya şu içimin yanması. Bu sene olan sınavların birinde bile kopya çekip vermemiştim şimdi ilk kez verince ve yakalanıp yalan söyleme durumunda kalınca vicdanımı rahat ettirmedi. Yalan söylediğim için çok pişmanım ne yapmalıyım
(hocaya gerçeği söyleyemem.
bir kul olarak gerçekten utanıyorum. ne yapmalıyım?)

Okudunuz mu?  Kızlarla konuşmak, görüşmek vakit geçirmek günah mı ?

mum
İlerde Allahın huzurunda mahcup olacağına hocana git yanlış yaptım pişmanım de özür dile
İnsan utanır ama doğru olanı budur


Kayıtsız Üye
bir oyundan biriyle tanıştım arkadaş olmuştuk hep birlikte vakit geçiriyoduk hep onunlaydım zamanla birbirimizden hoşlanmaya başladık bana duygularını açtı ve bende ona karşı boş olmadığımı belirttim ve beni görmek istediğini ona bir fotoğrafımı yollamamı istedi ama ben beni beğenmeyeceğinden korktum ona fake bir resim yolladım.. ona bunu yaptığım için o kadar pişmanım ki ama onu kaybetmekten çok korktum yalanı hayatıma dahil etmicektim kendime söz vermiştim ama korkum bunun önüne geçti şimdi de benden şüphelendiğini düşünüyorum bir fotoğraf daha bekliyor benden ve ben köşeye sıkıştım ne yapacağını bilmiyorum onu kaybetmek de istemiyorum ona dürüst olsam ne olur ki şu saatten sonra onu bunu nasıl açıklayacağım ki çok utanıyorum bana artık güvenmeyecek beni istemeyerek benden uzaklaşacak onu kandırdım çünkü ne yapmam gerek kendimi yiyip bitiriyorum…

Okudunuz mu?  Sözler köşkü, hayalhanem, çay house ve efe aydal

glossystar
Öncelikle selamun aleyküm. Vefat eden babamın atmasından kariyeri ve iş hayatı konularında abartılarda bulundum. yüksek lisans yapmadığı halde yaptı dedim gibisinden bunun için çok pişmanım. Ne yapmam gerekiyor.


seyit gazi
insan dünyaya veya içindekilere uşaklaştığı zaman yalan söyler yoksa bir insan niye yalan söylesin ki.yalan söylediğinizin uşağısınızdır. hatta insan daha doğru tanıdığına, kim olduğu belli ne idüğü belli birisine isterse kendisine muhalefet etsin, daha çok saygı duyar. yalanı duyan o yalanı duyar geçer ama yalanı söyleyen devamlı onunla yaşar bunun için kendinize zulmetmeyin.söylediğiniz yalanlar içinde tevbe edin bir daha söylemeyin. geçiştirtirilebileceklerinizi geçiştirin düzeltebileceklerinizi düzeltin. yanlış biliyormuşum, malmışım deyin geçin; üzerinde fazla durmayın yalan yalanı doğurur.

Okudunuz mu?  Özel Duaları Ezbere mi okumak lazım

mikaela
Merhabalar, yalan en huzursuzluk duyduğum günahtır fakat bugün bir arkadaşıma yalan söyledim, ona zarar verecek bir konu değildi ama bilinmesiyle fayda verecek bir konu da değildi. Sadece kendimi kötü hissettiğim için birazını değiştirip de anlattım, çünkü düz anlatabileceğim bir konu değildi. Kötü hissediyorum, tevbe ve istiğfarda ettim, böyle bir insan değilim ağzımdan doğal bir şekilde o yalan nasıl çıktı bilmiyorum, ne yapsam Rabbimi hoşnut eder bu günahımı affettiririm.

Okudunuz mu?  4 halife kimlerle evlenmiştir?

yalan söylemek, yalan söylemekten kurtulmak için dua, sakura

Bu kategoride yer alan Gusül abdestim kabul müdür? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yalan söyledim pişmanım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.