Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:49
sizden07
Abone

Kızlarla konuşmak, görüşmek vakit geçirmek günah mı ?

Kızlarla konuşmak, görüşmek vakit geçirmek günah mı ?

alonsof1
Selamün aleyküm. Yabancı tanımadığım kızlarla muhabbet yapmam konuşmam günah mıdır?
Mesela dışarda okulda bir kızla tanıştım onla konuşmam oturmam günah olur mu ?
Sonra mesela internette de kızlarla konuşmak günah olur mu mesela Facebook gibi sitelerde bazı sitelerde yine kızlar erkekler bir arada konuşuyor bunlar günah mı ?
Yani bir kızla yazışmak konuşmak muhabbet etmek oturmak oyun oynamak günahmıdır ?

Okudunuz mu?  Soğuk su ile alıcam sıcak su varken soğuk su ile almamın bir sakıncası varmı acaba?

Yorum: Kızlarla konuşmak, görüşmek vakit geçirmek günah mı ?

Omer Faruk
Selamün Aleyküm kardeşim,

Sosyal medyada ya da gerçek hayatta Müslüman erkek ya da kız/kadın İslam’ın temel kurallarına uymak zorundadır. Allah Müslüman kadına tesettürü yabancı erkeklerle iletişim kurması için emretmiştir. Dolayısıyla erkek de iletişim kurduğu kadınlar/kızlarla gözünün tesettürüne (haramdan göz çevirmesine) dikkat etmelidir.
Yapılan konuşmalar haram olmamakla beraber, cinselliği, haramı ve boş vakit geçirmeyi, ahlaki olmayan fotoğraf paylaşımını içeriyorsa, harama taşıyan araçlar da haramdır.

Okudunuz mu?  Kumayı kabul etmeyen dinden çıkar mı?

Bunlara dikkat etmezsek ne olur?

1- Evleneceğimiz kızın/erkeğin İslam ahlakına uygun olmasını istiyorsak bu konuşmalara (yukarıdaki sınırlara uymayan) katılan bir kızın/erkeğin İslam ahlakı olduğunu söylemek zordur.

2- Aynı konuşmaların kendi kızımız, kızkardeşimiz ve annemizle olduğunu düşünürsek tepkimiz ne olur

3- Varsayalım ki bu haram konuşmalar sonunda bu kişi ile evlilik kararı aldık. O zaman hep Acaba başkasıyla da benim gibi konuştu mu? diye şüphelenmeyecek misiniz?

Okudunuz mu?  Oku Ve Yüksel Hadisi

4- Böyle başlayan bir evliliğin bereketli olduğunu söylemek zor olur.

Bütün bunları yaşı sizden büyük bir abiniz ve Aile Danışmanı olarak yazıyorum. Uymak ya da uymamak size kalmış. Allah’a emanet olun, Allah iradenizi kullanıp gelecekte hayırlı bir aile kurmanızı nasip etsin.

Okudunuz mu?  Bir yeri çok seviyorum manasında şuraya kurban olayım demek küfür müdür?

Allah’a emanet olun!


Yorum: Kızlarla konuşmak, görüşmek vakit geçirmek günah mı ?

alonsof1
Hocam aleyküm selam. Yok hocam zaten kesinlikle şehvetle bakmak olsun. Cinsel haram içerikli konuşmalar asla yapmıyorum. Ki olursa uyarırım olmadı uzaklaşırım.
Yani normal olarak konuşmanın bir sakıncası olmuyor öyle mi?
Teşekkür ederim sizde hocam Allah’a emanet. İnşaAllah Allah bana ve herkese mutlu olacağımız hayırlı eşlerle karşılaştırıp evlilik nasip eder.

Okudunuz mu?  Akıntı bulaşmış iç çamaşırı ile namaz olur mu

Yorum: Kızlarla konuşmak, görüşmek vakit geçirmek günah mı ?

Kayıtsız Üye
Değerli kardeşim, bir kadının bir erkekle iletişim kurması ancak zaruret durumunda olabilir. Yani, sosyal medya üzerinden yapılan amaçsız ve boş muhabbetler doğru bir davranış değil. Zaten bir üstteki yorumun sadece 2. maddesini okuyarak bile cevabı bulabilirsin.

Bu kategoride yer alan Hrisriyan bir erkeği beğenmek caiz midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kızlarla konuşmak, görüşmek vakit geçirmek günah mı ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.