Anasayfa
6 Eylül 2022, 20:50
sizden2
Abone

Namazda Sırtın Açılması Namazı Bozar mı?

Namazda Sırtın Açılması Namazı Bozar mı?

qwert12380
Hava çok sıcak olduğu için atlet giymiyorum.Sadece t-shirt giyiyorum.Namaz kılarken secdeye giderken bazen sırtım açılıyor.Namaza engel olur mu?


Cevap: Namazda Sırtın Açılması Namazı Bozar mı?

tekturk
Evet kardes cünkü erkeklerin diz kapaklari ile birlikte göbegine kadar olan kisim avret yeridir ve acilmamasi lazim…
Ayriyeten atlet teri emer senin için daha iyi olur, vede avret yerin acilmamis olur

Okudunuz mu?  e 471 bitkisel yağı yenilir mi ?

Cevap: Namazda Sırtın Açılması Namazı Bozar mı?

musab
ebu yusafa göre uzvun yarısı açık bulunmadıkça namaza zarar vermez.ayrıca 1/4 açık olmadıkça bozulmaz diyede görüş var.
yukarıdaki arkadaş olmaz demiş ama biz her zaman ruhsatıda belirtmek zorundayız.ha tabi hiç açılmaması için gayret etmeli ama ufak bir parça açıldı diyede namaz olmadı diyemeyiz

Okudunuz mu?  Gusül abdesti almadan önce burnum kanadı, içinde kabuk bağladı ve kan aktı ara ara gusüle engel midir ?

Cevap: Namazda Sırtın Açılması Namazı Bozar mı?

qwert12380
Çok ufacık bir yer açılıyor.Ayrıca atlet giydiğimde de bazen açılıyor.


Kayıtsız Üye
İmam Azam Ebû Hanîfe’ye göre; bir uzvun dörtte bire kadar olan kısmı açılırsa namaz geçerli olurken, açılan kısım uzvun dörtte birini geçerse namaz bozulur. Cinsel uzuv ve dübürden, dirhem mikdarı az bir yer bile açılsa namaz batıl olur. Ebü Yusuf’a göre bir uzvun yarısı esas alınmıştır. Yarıdan azının açılması namaza zarar vermezken, fazlası namazı bozar. İmam Şafi’ye göre ise avret yerinden herhangi bir kısmın açılması namazı bozar. (1)

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken su sıçraması ??

Kayıtsız Üye
şafii namazdayken sırtımın göründügünden sık sık şüpheleniyorum bu durumda namaza devam mı etmeliyim yoksa namazı terkedip yeni bastan mı kılmalıyım.


Kayıtsız Üye
şafii namazdayken sırtımın göründügünden sık sık şüpheleniyorum bu durumda namaza devam mı etmeliyim yoksa namazı terkedip yeni bastan mı kılmalıyım.

Okudunuz mu?  Hafızlık kaç senede tamamlanır ?

Şema
< şafii namazdayken sırtımın göründügünden sık sık şüpheleniyorum >
Şüphe etmek ile olmaz kesin bilinmesi gerekir.
Şafiiye göre az bir şey dahi olsa avret yeri açılması namazı bozar


atabey23
Hocam bugün ogle namazını kilarken son 2.secdede sırtım çok küçük acildi gibi hemen orttum bu sefer ilk secdede acildi mi die şüpheye dustum daha sonra namazı tekrar kilmadim çok supheye dusup kılıyorum die namazim sahih midir

Okudunuz mu?  Hastayken namazın sünnetleri kılınmazsa olur mu?

yusu’f
Namaz kılarken avret yerlerinden biri açılırsa, vakit kaybetmeden hemen örterse, namazı caizdir. Bunda icmâ vardır. Bir rükün yerine getirilecek kadar bir zaman beklerse, namazı bozulur. Bunda da icmâ’ vardır. Ancak İmam Muhammed’e göre bu durumda bir rüküyu eda edinceye kadar örtmezse namazı bozulur. Bir rükün eda edilecek kadar bir zaman bekler, fakat bir rükün eda etmezse namazı bozulmaz. Erkeklerin namazda örtmesi farz olan yerleri, göbek ile diz kapağı arasıdır. Belin açılmasından dolayı namaz bozulmaz. Ancak göbek hizasından aşağısının açılmaması gerekir.

Okudunuz mu?  Cuma namazında hangi dualar okunur

Ubeydullah
Şafii ye göre. unutularak avret yeri açılır ve aynı zamanda örtülürse namaza hâlel gelmez. Bir çocuk veya bir hayvan, namaz kılanın avret yerini açarsa, aynı anda örtse dahi namazı fesade gider.


Kayıtsız Üye
Şimdi günümüzde kullandığımız pantolon eşofman hep göbek altında bulunuyor. Göbeğin tam arka kısmına denk gelen yeri pantolonlar kapatmıyor. Yani rüküya ve secdeye eğildiğimizde hepimizin göbek ve dizkapağı arası olan yerlerimiz açılıyor. Göbek hizasının üstü açılsa yine durumu kurtarıyoruz. Ama burda diz ile göbek arasında bulunan bel kısmı açılıyor. Sorum şu: Diz ile göbek arasında kalan secdede açılan bel kısmımız Hanefi mezhebine göre namazı bozar mı?

Okudunuz mu?  Değişik bir rüya gördüm

muvaffak
Hanefilerin esas aldığı mesele avret yerlerinden dörtte biri kadarının görülüp görülmediğidir. Görülmüyor ise namazı batıl olmaz, fakat dörtte birinden fazlasının açılması durumunda namaz fesat olur. Şafii mezhebinde ise açılan yer miktardan bağımsız olarak aynı zamanda kapatılmazsa namaz batıl olur.

Okudunuz mu?  Kefaret orucu sevap mıdır?

namazda sırtın açılması, namazda sirtin acilmasi, namazda sırtın açılması namazı bozar mı

Bu kategoride yer alan Burçlar Dinimizce Caiz Midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazda Sırtın Açılması Namazı Bozar mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.