Anasayfa
16 Ocak 2024, 20:00
sizden3
Abone

Namazda sırtın açılması abdesti bozar mı

Namazda sırtın açılması abdesti bozar mı

sehervakti
namazda erkeğin sırtının açılması

Namazda sırtım açıldı diyemiyeceğim ben sorum şu benim atlet pantolondan çıkmış bir kabarma olmuş atlette fakat,aşağıdan bakılınca kabarma olduğu için atlette sırtım gözüküyor biraz,, fakat karşıdan bakınca gözükmüyor rukuda bilmiyorum nolduysa,ben vesveseli olduğum için nureddin yıldız hoca birine 3 ay gerçekten terk ettiğini bilsende namazın bozulduğunu bilsende tekrarlama dedi bende bu yolda gidiyorum tekrarlamadım çünkü sıkıntılı bir durum ne yapayım? (yani bunu uygulayacak olursak ki(bozuldu diye düşünürsek) rukuda kıyafetimiz hele v yakaysa göbeğimize kadar gözüküyor rukuya gittiğimizde bu namazlarda kabul olmuyor demektir,, namazı tekarlamadım cevaplarınızı bekliyorum inşAllah)Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Mutlaka kabul görecek dua

Cevap: Namazda sırtın açılması abdesti bozar mı

musab
Namazda elbise açılma dörtte bir oranında olursa bozulur. ki o kadar açılacağını sanmıyorum.
Namazda elibse açıldığında hemen kapatırsanız NAMAZ BOZULMAZ.

NAmaz sırasında ebise açılması abdeste zarar vermez. abdest bozulmaz.


Cevap: Namazda sırtın açılması abdesti bozar mı

sehervakti
hocam 4 te 1 derken neyin dörtte 1 ‘i? sadece sırtınmı yoksa avret yeri olan dizle göbek arasının mı?

Okudunuz mu?  İhtiras nedir? ihtirasın zararları nelerdir?

Cevap: Namazda sırtın açılması abdesti bozar mı

musab
uzuvlar ayrı ayrı değerlendiriliyor.sırtın dörtte biri yani.hani namazdayken belimiz açılıyor.işte o namazı bozmaz.
< neyin dörtte 1 ‘i? >
diz ile göbek arasından dörtte bir açılırsa


sehervakti
Abi ben biyerde okudum hemen kapatmazsak açılan yeri namaz bozulur diyor o yanlış mı?

Okudunuz mu?  Anneye nasıl davranmak gerekir?

musab
açılan yer dörtte birden fazla olur ve bir rükün miktarı açık kalırsa namaz bozulur.hemen kapatmak lazım.
açılan yer dörtte birden az ise bir rükün miktarından fazla açık kalsa dahi namazı bozmaz
avret sayılan bölgeden herhangi küçük bir kısmı kendimiz bilerek açsak namaz hemen bozulur.bir rükün miktarı açık kalmasına gerek yok.

Okudunuz mu?  Sigarada alkol olduğu söyleniyor

umarım anlatabilmişimdir.


sehervakti
Yani hocam ,avret sayılan bölge olan göbek ile diz kapağı arasını kendimiz bilerek açarsak namaz bozulur 4 te 1 den azda olsa doğrumu anlamışım?
1)Mesela cebim delik diyelim namazda ordan bacağım gözüküyor biraz, namazda fark ediyorum açık olduğunu fakat cebimin fermuarını çekmiyorum bu sefer bilerek açık bırakmışmı oluruz(namazda olduğum için fermuarı çekmiyorum)
2)ve ya şu örneği vereyim sırtım açıldı namazda fakat 4 te 1 inden az olduğunu fark ettim az olduğu için vede namazda ki dikkatim bozulmasın diye kapatmadım burda da bilerek açık bırakmış sayılırmıyız?

Okudunuz mu?  Dul kadın ailesinden izin almadan dini nikah kıyabilir mi

Allah razı olsun


musab
evet doğru anlamışsın.

hayır bilerek açmış sayılmazsın.


sehervakti
1)bide abi cuma namazını kılcam mesela,bizim, imam rukuya gidene kadar tekbir getirme hakkımızmı var? yoksa,yani eğer müsaitsin biraz bekledin imam fatihaya başlayınca namaza girdin ama müsaittin başlayadabilirdin ,fakat imam rukuya gitmeden yani fatihayı okurken girdin namaza bunu bilerek yaptığımız halde namazımız olur mu

Okudunuz mu?  Aşık Oldum yapmam gereken şeyler nelerdir

2)abi bide cuma günü öğle vakti farz olan kılınması zorunlu olan namaz 2 rekatmıdır o da cumanın farzımıdır?Diğerleri sadece sünnet olup kılınmadığı taktirde günah yazılır mı?

Abi yine soru cevap gidiyoruz seninle hadi hayırlısı


musab
1)bu durumda namazın 2 rekatınada yetişmiş olursun.rukudan sonra yetişsen bile kılamadığım ilk rekatı selamdan sonra tamamlarsın.ama namaza hemen girmeyip beklemenin bir anlamı yoktur.bu davranış uygun değildir.ama namazın sıhhatına zarar vermez

Okudunuz mu?  Bir arkadaşımla aramızda geçen konuşma budur

2)hutbeyi dinleyip 2 rekat farzı kılıp çıkmakta sakınca yok.kişinin işi olabilir vs.kendini kılacağım diye zorlamamalı.sünnetin esprisi budur zaten.

site yönetimi bu şekilde soru cevaba karşı.çünkü sen soruyu sordun ama bu soruyu arayanlar nasıl bulacak.o yüzden diğer soruların için ayrı başlık açman daha iyi olur.

Okudunuz mu?  Allah beni boşuna yaratmış :(

Kayıtsız Üye
Gusul abdest almadan önce sivilcem kanadı kanamanin durmasini beklemeli miyim


arifselim
Bir yerin kanaması gusle engel değildir. Kanamanın durmasını beklemek zorunda değilsin. Ancak kanamalar namaz abdestini bozar. Gusül almana rağmen kanamaya dikkat ederek namaz abdestini almalısın.


namazda sırtın açılması, namazda avret yerinin açılması abdesti bozar mı, namazda sırtın açılması abdesti bozar mı

Bu kategoride yer alan Neye dokunsam kırılıyor dökülüyor ne yapsam olumsuz oluyor? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazda sırtın açılması abdesti bozar mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.