Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:36
sizden1
Abone

Sigarada alkol olduğu söyleniyor

Sigarada alkol olduğu söyleniyor

İsmailAbi
Selamun aleyküm.sigarada alkol olduğu söyleniyor ben abdest alıyorum babam sigara içiyor salonda bende kokusunu alıyorum nefret ederim sigaradan elimde olmadan.abdestim bozuluyormu?sigara pis ir şey zaten abdesti bozarmı?


Cevap: Sigarada alkol olduğu söyleniyor

Ercan
Başkasının içtiği sigara dumanı abdesti bozmaz. Kendiniz içseniz de bozmaz.


Cevap: Sigarada alkol olduğu söyleniyor

bassedas
sigarada alkol yok ama bazı marka sigaraların tütünleri şarap ile yıkanıyor.

Okudunuz mu?  Şafii mezhebine göre ezan okunmadan 10 dk. önce namaz kılınabiliyor mu ??

E-Sigarada alkol olduğu söyleniyor, çekmesi haram mı?

selam
Elektronik sigara kullanmak caiz mi?

< Elektronik Sigara nedir? E-Sigara’nın zararları nelerdir?
e-sigara nedir ?

e-sigara sağlığa zararsız, %100 gerçekçi bir sigara simülatörüdür. Şu anda kullandığınız sigaranın her şeyini taklit eder.

Yapılan tahlillere göre sigara ve sigara dumanında 2000’den fazla zararlı madde tespit edilmiştir. Bunların başlıca bilinenleri katran, tar, karbon monoksittir. >

Okudunuz mu?  İmanı arttırmanın yolları

NuN
< bazı marka sigaraların tütünleri şarap ile yıkanıyor. >
Bu iddia 20 yıldır söyleniyor ama ne firmalar açıklama yaptı ne de kimse araştırdı.


NuN
Elektronik sigara nedir? kısaca

E-sigara, dumansız, buharlaştırıcı bir cihazdır. Hava sensörü, sigaranın bir ucundan hava çekildiğinde bunu algılar ve entegre devreye bildirir. Devre derhal gücü açar ve cihazın "atomizer" adı verilen bölümündeki yüksek frekanslı titreştirici kısmı devreye sokar. Bu kısımda bulunan tugsten – wolfram teli derhal ısınır ve temas halindeki alkaloit sıvısını buharlaştırır. Oluşan soğuk buhar, çekilmekte olan hava ile birleşir.

Okudunuz mu?  Arapça yazı çevirisi (Göz değmesine karşı Kalem Süresinin 51-52. ayetleri)

Kartuşun içindeki alkoloit sıvısı Propilen Glikol, Etanol, Su, tütün çiçeği, esans, nikotin’den oluşmaktadır. Cihaz tütün mamüllerinde bulunan kanserojen maddeleri ihtiva etmez.[kaynak belirtilmeli] Verdiği etki olarak normal sigaralardan farklı olmamakla birlikte, sigara markası değiştirmiş izlenimi uyandırabilir.

İçerisindeki kartuşlar, nikotin seviyesine göre sınıflandırılmıştır. Sigara kullanım oranına göre belirlenen seviyeden başlanıp, sıfır nikotine doğru azaltarak kullanılan kartuşlar sayesinde vucut sigara bağımlılığından kurtulur. Ve istenirse sıfır nikotinle sigara içme alışkanlığına sıfır zararla devam edilebilir.

Alkol varsa kullanılamaz.

Okudunuz mu?  Bir Hadis sahih veya uydurma olduğunu nasıl anlarız ?

khrmn87
Alkol olduğu KESİN OLARAK BELGELERLE sabit ise o zaman alkol olduğu için haram olur . Fakat alkol olup olmadığı belli olmayan sadece kulaktan duyma şeylerle söylendiği için şüpheli bir durum olur şüpheli şeylerden de kaçınmak lazımdır.


selam
Almanyada yasiyorum. Demin aldigim yere telefon actim içinde alkol olmadigini söyledi…

Okudunuz mu?  İki rekatta aynı sureyi okumak

Kayıtsız Üye
S.A.

İçine alkol katılabilmekte olan bir üründür. Ancak bu durum ateşli sigara için de mümkündür.

Burada en iyi davranış, e-sigara likitinde bulunan maddelerin kişi tarafından ayrı ayrı alınıp, ölçülerek karıştırılması olacaktır.

E-sigara’da sadece üç tane madde vardır:

Bitkisel Gliserol
Sentetik Gliserol
Nikotin.

Okudunuz mu?  Adet günlerinde camiye girilmesi günah mı?

Kişi dilerse sentetik gliserol kullanmayabilir.
Dilerse nikotin kullanmayabilir.
Dilerse bitkisel gliserol kullanmayabilir.

Soruları şu şekilde cevaplandırmak mümkn olursa iyi olur:

Kafein (kahve) haram mıdır?
Nikotin (sigara) haram mıdır?
Tein (çay) haram mıdır?

Bunlar benzer psikosomatik etkiler gösterdiği bilinen maddelerdir. Ancak daha iyi kaynaklandırılması ve tartışılması hayırlı olur.

Okudunuz mu?  Anneme Kötü Davranıyorum

Selamlar..


murat2003
Selamünaleyküm hocam benim çok merak ettiğim bir şey var bu sigaralarda alkol olduğu söyleniyor ve alkol satılan bir yerde kişiye selam verilmez deniyor Allah’a isyandan dolayı şimdi ben markete giderken selam vermeli miyim veya markete gelen bir kişinin selamını almalı mıyım

Okudunuz mu?  Kibirli bir insan bundan kurtulmak için ne yapabilir? Dua varmı kibirden kurtulabilmek için. Eğer he

muvaffak
İçinde alkol satılan marketlerden alışveriş yapıp yapmamak tercihtir. Fakat alışveriş yapıldığında kişiye edep gereği selamı eksik etmemek, daha iyi bir işte çalışabilmesi adına kişinin kalbinden dua etmesi iyi bir durumdur. Sigarada alkol olduğu söylentisi meşhur bir söylentidir fakat gerçek değildir. Zincir bir markette alkol satılıyor diye ekmek parası uğruna çalışan bir insana selam vermemek yakışık almaz.

Bu kategoride yer alan Akla gelen cinsellik günah mıdır ve kul hakkına girer mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sigarada alkol olduğu söyleniyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.