Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:38
sizden7-2
Abone

Anneye nasıl davranmak gerekir?

Anneye nasıl davranmak gerekir?

Minalmina
Selamun aleykum hocam benim annemle ilgili sıkıntilarim var.Soyleki annem biz uc kardesiz ama bizlere gerekli dini egitimi vermedi ben evlendikten sonra ogrendim bir çok seyi.Annem internette çok vakit geciriyor bir kaç sene oncesine kadar da internetten tanistigi adamlarla telefonda muhabbet ediyordu biz bunu yakaldik ve ablam bununla ilgili çok sert konustu bu arada babam da yasiyor halen sag.Ama hayatinda çok bir sey degismedi su an internette gorusme yapiyor mi bilmiyoruz cunku sinirleniyoruz diye de bakmiyoruz ama ben annemden çok sogudum konusmak dahi istemiyorum ama Allah tan korktugum için de gerekli mesafe de ve gerekli zamnlarda konusuyorum.Bunun bana vebali nedir hocam? Ben en com da bana gerekli dini egitimi vermedigi için kiziyorum.hakkinizi helal edin uzun oldu Allah a emanet olun

Okudunuz mu?  Sabah Namazının vakti öğleye kadar mıdır? yoksa güneşin çıkışıyla biter mi?

Yorum: Anneye nasıl davranmak gerekir?

Kayıtsız Üye
Annen sana dini eğitimi vermediyse sen ona dua et hidayeti için sen ona birleyler öğretmeye çalış anneni bırakamazsın ona yardım et bilgi ver tebliğ et


Yorum: Anneye nasıl davranmak gerekir?

bbgbbg
Ve Aleyküm Selam
Tahrim Suresi 6. Ayet;
Ey iman edenler! Kendinizi ve ailenizi, yakıtı insanlar ve taşlar olan ateşten koruyun. O ateşin başında gayet katı, çetin, Allah’ın kendilerine verdiği emirlere karşı gelmeyen ve kendilerine emredilen şeyi yapan melekler vardır.

Okudunuz mu?  Babaannem'den Para İstiyorum Veriyor, Bu Günah Haram Mı?

Annenize doğruyu güzel bir dille anlatmalısınız.Allahu Teala’nın dediği gibi kendimizi ve ailemizi ateşten korumaya çalışmalıyız.Takdir Allahu Teala’dan tabiki.

Bunun yanı sıra anne veya baba bırakın günahkar olmayı kafir bile olsalar dini konuda Allah’ın(azze ve celle) emrine aykırı bir şey emretmediği sürece onunla dünyada iyi geçinmek gerekir.

Okudunuz mu?  Savaşta esir düşen kadınlar ile nikahsız ilişkiye girilir mi

Lokman 14-15
İnsana da, anne babasına iyi davranmasını emrettik. Annesi, onu her gün biraz daha güçsüz düşerek karnında taşımıştır. Onun sütten kesilmesi de iki yıl içinde olur. (İşte onun için) insana şöyle emrettik: Bana ve anne babana şükret. Dönüş banadır.

Okudunuz mu?  Sevdiğimiz bir insana sevdiğimizi söylemelimiyiz?

Eğer, hakkında hiçbir bilgi sahibi olmadığın bir şeyi bana ortak koşman için seninle uğraşırlarsa, onlara itaat etme. Fakat dünyada onlarla iyi geçin. Bana yönelenlerin yoluna uy. Sonra dönüşünüz ancak banadır. Ben de size yapmakta olduğunuz şeyleri haber vereceğim.


Yorum: Anneye nasıl davranmak gerekir?

Minalmina
Allah razı olsun ben de sirf Allah korkumdan dolayi konusuhorum kalbini kirmak istemiyorum ama icimden gelerek sevgiyle mukabele etmiyorum bu da beni huzursuz ediyor rabbim hepimizi affeylesin insAllah

Bu kategoride yer alan Yemekten önce elleri yıkadıktan sonra kurutmamak sünnet mi veya sünnet e aykırı mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Anneye nasıl davranmak gerekir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.