Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:29
sizden95
Abone

Babaannem’den Para İstiyorum Veriyor, Bu Günah Haram Mı?

Babaannem’den Para İstiyorum Veriyor, Bu Günah Haram Mı?

alonsof1
Selamunaleykum. Biz babaannem ile altlı üstlü evde tam 22 yıldır oturuyoruz. Ailecek beraberiz elhamdülillah. O beni seviyor bende onu.
Çocukluğumdan bu yana ondan sürekli harçlık para isterim o da verir. Mesela bir sürü oyuna onun para yardımı ile sahip oldum. Yani babaanne oyun alacağım para verir misin diyorum hemen veriyor ve uzun yıldır onun aldığı oyunlar hala hesabımda duruyor.

Okudunuz mu?  Ezan okunduktan sonra hangi vakte kadar namaz kılınabilir ?

Sonra mesela bilgisayarım eskidi biraz yardım eder misin dedim yine para verip bilgisayar yeniledim.
Tamamını değil tabi babamda yardımcı oldu Allah onlardan ve cümlemizden razı olsun inşaAllah.
Sonra bisiklet aldı vs…

Yani ondan para isteyerek yanlış mı yapıyorum günah olur mu? Haram para mı oluyor?
​​​​​​​Yani haram para ile mi oyun sahibi, bilgisayar, bisiklet vs sahibi oldum bu günah mıdır?
Teşekkürler.

Okudunuz mu?  Karı Koca Beraber Gusül Abdesti Alabilir mi?

Yorum: Babaannem’den Para İstiyorum Veriyor, Bu Günah Haram Mı?

seyit gazi
niye günah olsun güzel kardeşim. hatta aldığın bisikletle yanına gitmene,işlerine yardımcı olmana halini hatırını sormana veya güzel güzel gezmene de mutlu olurlar. bisiklet bilgisayar bunlar güzel de kusura bakma bilgisayar oyunu falan yaş ilerleyince pek biz anlamayız. onun yerine daha güzel şeyler alsan, daha güzel şeyler taşısan veya onunla meşgul olsan daha iyi. hem sen onları hatırlarsın, hem onlar seni öyle gördükce mutlu olurlar ama tabi bu oyunları abartmıyorsan ona da bir şey diyemem. Allah bağışlasın hayırlı sağlıklı mutlu bereketli ömürler versin.

Okudunuz mu?  Namazla alay edenler hakkında ayet ve hadis

Yorum: Babaannem’den Para İstiyorum Veriyor, Bu Günah Haram Mı?

alonsof1
Seyit Gazi hocam çok çok teşekkür ediyorum Allah razı olsun mutlu ettiniz beni. Teşekkürler. Evet zaten bende sizin dediğiniz gibi yapıyorum bisiklet ile bazen yanlarına uğruyorum isteği var mı soruyorum, geziyorum öyle. Evet aldıkları oyunlar hatırlamama sebep oluyor güzel oluyor, tabi hepsini yine babaannem almadı babamda aldı ama çoğunluğu babaannem tarafından.
Hocam zaten fazla oyun oynamıyorum ama yinede oynuyorum namazımı kılıyorum ona engel değil hatta bazı günler Kur’an okuyorum oyuna girmeyip yani bağımlısı değilim ama günde oynuyorum yani faydası da var. Böyle arkadaşlar ile beraber konuşup oyun oynamak güzel oluyor.

Okudunuz mu?  Kopya çekmek kul hakkı mı

Yorum: Babaannem’den Para İstiyorum Veriyor, Bu Günah Haram Mı?

seyit gazi
Allah senden razı olsun güzel kardeşim. senden yana bir şüphem yoktu zaten. Allah’a emanet ol

Bu kategoride yer alan Namaz sırasında burun kanaması başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Babaannem’den Para İstiyorum Veriyor, Bu Günah Haram Mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.