Anasayfa
17 Mart 2022, 6:36
sizden5
Abone

Sabah namazı ve uyku

Sabah namazı ve uyku

zxczxczxc
Selamın aleyküm. Kardeşlerim,ağbilerim ben sabah namazına kalkıp kıldıktan sonra uyumanın caiz olmadığını biliyorum. Ama sabah çok uykulu oluyorum. Ben uyumak istemiyorum sabah namazından sonra. Sabah namazı şuan 5i geçerek okunuyor. Peygamberimizin,Ehl-i Beytinin yada alimlerimizin bu konu hakkında açıklamaları var mı ? Herkesten Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  Benim ihtiyacımdan fazla elbisem ve eşarbım var, ne kadar zekat düşer?

Cevap: Sabah namazı ve uyku

arifselim
Aleykum selam. Sabah namazı vakti, vakitler içerisinde manevi değeri en yüksek olan vakitten sayılır. Çünkü bu vakit insanı zorlamasına rağmen ibadete yöneldiği bir vakittir. Ayrıca rızkın dağıtıldığı ve günün en bereketli vakti sayıldığı bir zaman dilimidir. Sabah namazından sonra uyumak günah değildir lakin uyumamak daha faziletlidir ve berekete vesiledir.

Okudunuz mu?  Şeytan taşlama olayı nasıl başlamıştır?

Beyhakî’nin rivayet ettiği bir hadiste, Sabah namazından sonra uyumak rızka manidir. buyrulmuştur.


Cevap: Sabah namazı ve uyku

zxczxczxc
Ama ben çok fazla uyumakta istemiyorum. Uyumaktansa internette girip 2-3 şey araştırıp öğrenirim daha iyi. Merak ediyorum hiçbir büyüğümüz bişey dememiş mi bu konu ile ilgili ?

Okudunuz mu?  Soğuk havalarda eldivenle namaz kılınır mı?

Cevap: Sabah namazı ve uyku

تقاضا
Namazdan sonra uyumak caiz değildir diye bir şey yok ancak uyumamak elbette ki daha iyidir.

Değerli kardeşimiz;
Sabah namazının girmesinden, kerahet vakti çıkıncaya yani güneşin doğuşundan, yaklaşık 45 dakika geçinceye kadar uyanık kalmak sünnettir. Bu vakitte uyumak, rızkın noksaniyetine ve bereketsizliğine sebebiyet verdiği için, Sünnete aykırıdır. (Levakihü’l-Envar, Şarani, 270)

Okudunuz mu?  Gusul öncesi 40 adım yürümeden sonra gelen akıntı

Çünkü rızık için çalışmanın başlangıcını, hazırlığını yapmanını en münasip zamanı, serinlik vaktidir. Bu vakit geçtikten sonra bir rehavet meydana gelir. O günkü çalışmaya ve dolayısıyla da rızka zarar verdiği gibi, bereketsizliğe de neden oluyor. Bu açıdan ticarethaneyi sabah namazından sonra açmak hem kazancın bol olmasına hem de berekete vesiledir.

Okudunuz mu?  Yalan söylemek hangi durumlarda müsaade edilmiştir?

Kayıtsız Üye
Bir yazıda okumuştum ,bilimsel bir araştırmaya göre sabah namazından sonra uyuyanlar da tiroid bezi hastalığı riski oluşuyor muş . Zaten peygamberimizin her sünnetin de bir hayır mutlaka vardır . O kendin den konuş maz vahiy yoluyla bizim yolumuzu aydınlatır ! Salat ve selam ol sun o yüce Resule..

Okudunuz mu?  İşitme engelliyim askerlik bana muaf mı?

Kayıtsız Üye
Kardeşim o zamanlar mesai sabah namazı ile başlıyordu fakat şimdi devir değişti boş boş oturacağın zamanı uyuyarak değerlendir ki işinde ve ya okulunda verimli olasın.


Kayıtsız Üye
Zaman değişmedi insanlar değişti zaman değişti demen şeytanın aldatmasidir


Sabah namazından sonra uyumak, sabah namazından sonra uyumak, sabah namazından sonra uyumak günahmı

Bu kategoride yer alan Kocam sürekli küsüyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sabah namazı ve uyku Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.