Anasayfa
22 Haziran 2021, 12:17
Namazlar
Yönetici

Meleklerin seyrettiği namaz: Sabah Namazı. kalbinizi “sabah namazı”na ayarlayın

Meleklerin seyrettiği namaz: Sabah Namazı. kalbinizi "sabah namazı"na ayarlayın

Hoca
Meleklerin seyrettiği bir namaz kılmak ister misiniz?
O halde sabah namazını kaçırmayın. Düşünün, tekbir alıyorsunuz, melekler şahit, rûkua gidiyorsunuz melekler şahit, secde anındasınız yine melekler şahit.

Sabah namazını ne sıklıkla kılarsınız? Hiç kaçırmamaya mı dikkat edersiniz yoksa arada bir kılmaya mı çalışırsınız? Şayet gönlü ötelere açık kullardansanız harika, yok eğer dikkatli değilseniz sabah namazını kılma hususunda, gelin, nimetten faydalanma adına, beraberce Yüce kitabımıza kulak verelim: Güneşin batıya kaymasından, gecenin karanlığına kadar, belli vakitlerde namaz kıl, özellikle de sabah namazını. Çünkü sabah namazında gece ve gündüz melekleri hazır bulunur (şahit olurlar). (İsra Sûresi)

Acaba Rabbimiz sabah namazına neden bu kadar önem veriyor? Çünkü, kalbin ulvî olan her güzelliğe açık olduğu en huzurlu vakittir bu vakit. Çünkü, başlanacak olan yoğun ve yeni bir güne hazırlanmanın en doğru ve bereketli olduğu vakittir bu vakit. Çünkü tefekkür için en uygun vakittir bu vakit. Farkına varabilenler için, cennet soluklarının, kalbin derinliklerine kadar nefeslendiği vakittir bu vakit.

İnsan bazen taltif görmek ister ya hani. Yaptıklarının, sevdikleri tarafından görülmesini ister. İşte Yüce Allah (cc), kullarına çok büyük bir taltif yapıyor ve o nurdan meleklerini, ibadetimize şahit tutuyor. Düşünün, tekbir alıyorsunuz, melekler şahit, rûkua gidiyorsunuz melekler şahit, secde anındasınız yine melekler şahit. Zikrediyorsunuz Rabbinizi, salatü selamlar gönderiyorsunuz Peygamberinize ve yine melekler yanınızda hazır ve şahit.

Gelin dostlar! Sabah namazlarını eğer kılıyorsanız, bu ayeti hatırlayarak, seher vakitlerini daha bir bilinçli idrak edelim. Eğer ki, ihmal ediyorsanız, bugünden tezi yok, beynimizi ve kalbimizi ‘Sabah Namazı Vakti’ne ayarlayalım. Sahi insan ömründe kaç kere sabah namazı kılar ki? Bu bilinmez belki; ama bilinen tek gerçek var ki, o vakitte Allah, meleklerini namaz kılan kulunun yanında hazır tutuyor. Haydi kalkın kaçırılmaması gerekli olan sabah namazına ve hissedin o nurdan varlıkları, sağınızda yada solunuzdadır belki kim bilir, dikkatli davranın o halde…
Salih Yusufoğlu


Cevap: Meleklerin seyrettiği namaz: Sabah namazı

kardelen_07
"tsk ederim arkadaşım bende kılmaya yeterince calısıyorum ama uyanmakta zorlanıyorum

Okudunuz mu?  Namazı kaç rekat kıldığını unutmak

Yanıt: Meleklerin seyrettiği namaz: Sabah namazı

esesim
Allah razı olsun okudukca coşuyorum inşaAllah bende kalkacam artık


Soru: Meleklerin seyrettiği namaz: Sabah namazı

nursena
Allah razı kardeşim çok güzeldi,rabbim cümlemize nasip etsin hergün sabah namazına kalkmayı ve hakkıyla eda etmeyi inşAllah.

Okudunuz mu?  Ezan Okunurken Neden La Havle Vela Kuvvete İlla Billah Denir?

yolcu_
ALLAH razı olsun sabah namazına kalkmak isteyenler şunu denesin yatsıyı kıldıkdan sonra ALLAHIM beni sabah namazına kaldır diye dua edin sonucu kendiniz görün ama denemek için değil sabah namazı için niyet edin


suara
Benden herseyimi al YA RAB!!!! beni seher lezzetinden

Okudunuz mu?  Sabah Namazına Uyanamıyorum ?. Uyanmak İçin Ne Yapmam Gerek ??

mahrum etme YA RABBI……
DR Ikbal


malik eşter
bismillahirrahmanirrahim.

ALLAH (c.c.) senden razı olsun kardeşim. Gündemin en mühim ve en noksan yapılan eylemi dile getirmişsin. Çalışmalarında hayırlar versin Allah (c.c.).

selam ve dua ile…


sena_55
ALLAH razı olsun .ağzına ve yüreğine sağlık.o kalktığın her sabah namazında bizleride dualarına ortak et…


beygu
< Rabbim bize nimetlerinin en gülzelini sunmuş;NAMAZ (hamdolsun)
bize bahşettiği bu sabah namazının faziletinden de anlaşılmıyo mu??? Rabbim ihlasla kılmayı nasip etsin inşAllah >

kardeşim duana öncelikle içtenlikle "Amin" derim. Namaz hakkında o kadar çok şey okumuşuzdurki sayısını bizlerde bilmeyiz. Namaz nedir ve nasıl bir ibâdettir? Kimler Namaz kılar? Namaz nasıl kılınır? Neler gerekli? vs..vs. namaz hakkında bilmek istediğiniz herşeyi öğrenmişizdir. ama yinede gereği gibi yapamamaktayız. Namazımızı gerekteği halde eda edememekteyiz. namazın bizlere ihtiyacı olmadığı halde bizlerin namaza o kadar ihtiyacımız varki.. Hakkım olmayarak duanda katılmak istiyorum.

Okudunuz mu?  Kuran Ve Sünnete Göre Namaz Kılınışı

Cenab-ı Hak bizleri Hakkıyla namaz kılan, ihlaslı bir şekilde eda eden kullarından eylesin. ve namazlarımızıda kabul buyursun.
..::Amin::..


Medine
estağfurullah…

< Namazımızı gerektiği halde eda edememekteyiz. namazın bizlere ihtiyacı olmadığı halde bizlerin namaza o kadar ihtiyacımız varki.. >
çok haklısın kardeş…okumaktayız ama uygulamamaktayız…kalbler o kadar katılaştı ki okuduklarımız bazen anlık tesirlerden öteye gitmiyo yazık ki…
Rabbim okuduklarımız hakkıyla bilip nasiplenmeyi ihsan etsin bize inşAllah.


aysegül
kardesim sana öncelikle ‘sonsuz tesekküretmek istiyorum ben sabah namazlarimi genelllikle kilmaya özen gösteriyordum ama meleklerin sahitligini ilk defa senden duydum Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Tahiyyat bize Miracı anlatır

Nursedaa
ben yeni üyeyim o yüzden bilemedim konularada bakmadım silebilirsin
z


yaren
sabah namazlarına bende çok önem veririm hiç kaçırmamaya çalışıyorum Rabbim kabul eder inşAllah


nostalji
yok bence benimde bu konuda hissem varmış Allah razı olsun herşeyde vardır bir hikmet sözünün işte en canlı örneği. selam ve dua ile


gul
ay varol kardesim ; buna bende sahidim oyule ki sabah namazını eda ederken gercekten baska bir alemde hiseder insan kendini ALLAH herkeze nasip eder insalah amin


fevziay
Sabah namazı o kadar önemlidir ki, onun iki rekat sünneti en kuvvetli sünnettir.
Hadiste, "Sizi atlılar kovalayacak bile olsa sabah namazının iki rekât sünnetini
terk etmeyin”, "O, dünyanın tamamından hayırlıdır” buyrulmuştur.

(Kütüb-i Sitte, c.8, s.424)

Okudunuz mu?  Farz namaz aslında 2 rekat mı?

Peygamberimiz (s.a.v.), "Kim sabah namazını kılarsa, Allah’ın garantisi
altındadır” (Kütüb-i Sitte, c.17, s.541)

Allah razı olsun bu güzel ve önemli bilgiler için


berf
önce günahlardan uzaklaşalım sonra ayar tutar


Leyli Rana
Allah razı olsun
kalbinizi "sabah namazı"na ayarlayanlardan oluruz insaAllah..


TUĞBA
Allah Razı Olsun.bukonuda çok üzgünüm çok Içim Yanıyor Namaz Kılamamak
çalışıyorum Bir Türlü Olmuyor Rabbim InşAllah Bize De Nasip Eder


M.Ş.Y.
Namaza bir türlü kalkamayanlar,biraz erken uyumalıdırlar.Uyumadan önce saat veya telefonu kurmalı,,onun yanında 7 defa "Kevser"suresini okumalıdır.Ayrıca bir hadis-i şerifte Efendimiz(s.a.v.):"Ya Aişe;uyumadan önce Kur’anı hatim eyle sonra uyu" buyurduğunda,Hz. Aişe(r.anha):"
-"Ya Resullah!Ben Kur’anın hepsini bir gecede nasıl bitireyim?"diye sorduklarında,Allah Rasülü(s.a.v.):"Bir Fatiha,3 ihlas,bir Felak ve bir nas suresini okursan,hatim sevabı alırsın"buyurmuştur.
Ayrıca Mülk Suresini de okursak,inşaAllah kabir azabından da Allah(c.c.) bizi korur.Allah’u Teala Hazretleri,cümlemize salih güzel ameller nasip eyleye.
Uykudan uyanamamak gençlikte oluyor.Ama namazı bile bile kazaya bırakmak da günahtır.Tevbe ve istiğfar edip namazları kaza etmelidir.Yani kazalarımızı kılmalıyız.Pişmanlık göz yaşlarımızı dökmeliyiz.

Okudunuz mu?  Şeytanın namazı engelleme metodları

M.Ş.Y.
Namaza bir türlü kalkamayanlar,biraz erken uyumalıdırlar.Uyumadan önce saat veya telefonu kurmalı,,onun yanında 7 defa "Kevser"suresini okumalıdır.Ayrıca bir hadis-i şerifte Efendimiz(s.a.v.):"Ya Aişe;uyumadan önce Kur’anı hatim eyle sonra uyu" buyurduğunda,Hz. Aişe(r.anha):"
-"Ya Resullah!Ben Kur’anın hepsini bir gecede nasıl bitireyim?"diye sorduklarında,Allah Rasülü(s.a.v.):"Bir Fatiha,3 ihlas,bir Felak ve bir nas suresini okursan,hatim sevabı alırsın"buyurmuştur.
Ayrıca


TUĞBA
Allah razı olsun dualarınıza ihtiyacım var bende çok namaz kılmak istiyorum ama işyerinde olmuyor artık çok yoruldum evimde oturup kızımla ve evimle ilgilenme istiyorum rabbime kulluk yapmak istiyorum ne olur bütün çalışanlar için dua edelim
rabbim hepimizn duasın duyat müminin mümine duası kabul olurmuş Allah rıza sı için sağolun arkadaşlar dualarınızda bulunmak dileğiyle esselamun aleyküm

Okudunuz mu?  Namazlar kaç rekattır ?

M.Ş.Y.
Allah(c.c.)Rahatlık versin kardeşim.Allah senin ve tüm çalışan mü’min ve mü’minelerin ve cümlemizin yardımcısı olsun.Patronlara merhamet versin.Versin ki,senin gibi işyerinde namaz kılamayanlar çok.Ne yapalım burası adı müslüman Türkiye.Avrupalılaşmak sevdası ülkemizin manevi değerlerinden ve kültüründen daha neler götürecek bilemiyoruz.


TUĞBA
Allah Razı Olsun Yaklaşık 2 Seneden Beri Katıldığım Sohbet Var önceden Namaz Kılamadığım Için Bu Kadar Canım Yanmıyordu üzülüyordum Ama
Ama şimdi Içim Acıyor Yanıyor Hatta çok üzülüyorum
Işten Bile Ayrılmayı Düşündüm Ama Maddiyat Beni Engelledi.

Okudunuz mu?  Namazda secde ederken alının Toprak veya cinsi birşeyin üzerine Gelmesi gerekliliği

TUĞBA
amin bütüm ümmeti Muhammedin rabbim dulalarını kabul etsin.
Allah razı olsun sizlerden bötle mesajlar gelince çok mutlu oluyorum
sağolun


harungülay
İlk zamanlar gece zifiri karanlıkta tek başıma kalkmaya korkuyordum 🙂 Ama artık

öle bir sorun kalmadı . Ve insan bazen aşırı derecede kalkmak istediğinde kendiliğinden

uyanabiliyor . Bir çok kez gözümü ezanla açtım müthiş bir duygu .Sabah

namazlarına dikkat edelim . Paylaşım için sağolun .


fecr
sabah namazında ayri bir tad var, Allah razı olsun


yusuf0571
(es salatu hayrun minennevm) hamaz uykudan hayırlıdır


menzil_guller
okurken bile etkilendim.Rabbim ibadetlerimizi daim ve kabul eylesin……
Allah brazı olsun kardeşim emeğine sağlık.


kanarya
Sabah namazı hakkında Ayet

"Güneşin batıya kaymasından, gecenin karanlığına kadar, belli vakitlerde namaz kıl, özellikle de sabah namazını. Çünkü sabah namazında gece ve gündüz melekleri hazır bulunur (şahit olurlar). (İsra Sûresi)


Sumame
beynimizi ve kalbimizi ‘Sabah Namazı Vakti’ne ayarlayalım

Okudunuz mu?  Sabah ve İkindi Namazından Sonra Nafile Namaz Kılınır mı?

CeyhuN_
Bende diyorum sabah namazında neden duygusal oluyor insan 🙂 Allah (c.c) razı olsun konu için.


sabah namazının güzellikleri, sabah namazının güzelliği, sabah namazının hayırları

Bu kategoride yer alan Essâlatü Hayrun Minen Nevm (namaz ile ilgili bir yazı) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Meleklerin seyrettiği namaz: Sabah Namazı. kalbinizi “sabah namazı”na ayarlayın Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.