Anasayfa
8 Mayıs 2021, 13:05
missa08
Abone

Ebulfazl kimdir ?

Ebulfazl kimdir ?

Kayıtsız Üye
Ebulfazl kimdir ? hakkında bilgi


Cevap: Ebulfazl kimdir ?

Galus
Hz. EbulFazıl Abbas ra

Hz. Ebu’l-Fazl’il-Abbas (ra)’ın çocukluğu, tarihte pek üzerinde durulmayan bir konu olmasına rağmen, tarihin buruşuk sayfaları arasında nakledilen bazı olaylardan yararlanılarak Hazretin çocukluk yılları hakkında bir takım bilgiler edinmek mümkündür.

Okudunuz mu?  İdrar yapıldıktan sonra sadece kurulamak ?

Hz. Ali (kv) gibi mükemmel bir babaya, Hz. Ümmül Benin gibi âlime bir anneye ve cennet gençlerinin efendileri, İmam Hasan (ra) ile İmam Hüseyin (ra) gibi öğretmenlere sahip olması, onun çocukluk yılları hakkında bize bir takım ipuçları veriyor. O, ömrünü öğrenim ve eğitimle başlatıp şahadetle bitiren birisidir. Hazret, henüz çok küçükken dahi çok zeki birisi olduğunu etrafındakilere bir güneş gibi yansıtıyordu.

Okudunuz mu?  Hangi Sure Ne için Okunur ve Faydaları

Hz. Abbas (ra) beş yaşındayken bir gün Hz. Ali (ra) onu yanına çağırarak: Yavrucuğum! Bir söyle der.
Hz. Abbas (ra) da: Allah birdir der. İmam Ali (kv): İki söyle deyince, Abbas (ra) bunu söylemekten sakınarak: Babacığım! Bir dedikten sonra iki demekten hayâ ediyorum cevabını verir.

Okudunuz mu?  Microblading, Kalıcı Makyaj Ve Dövme ?

Bunu duyan babası ise, onu bağrına basıp, öpücük yağmuruna tutmuştur. Evet, tarihten bizlere aktarılan bu olayla Hz. Abbas (ra)’ın birçok özelliklerini kendiliğinden idrak etmemiz çok kolay olacaktır. Beş yaşındaki bir çocuğun böyle bir anlamı kavraması, gerçekten buyururdu. Ubeydullah Hicretin 155. yılında vefat
etmiştir. Hasan isminde bir oğlu ve onun da Fazl, Hamza, İbrahim, Abbas ve Ubeydullah adında beş erkek çocuğu vardır.

Okudunuz mu?  Kısa ve güzel bir yemek duası

—————

1 – El -Abbas, s. 75


Cevap: Ebulfazl kimdir ?

@hmet
Kısaca ebulfazl kimdir?
Abbas bin Abdulmuttalib
Ticaret
Abbas bin Abdülmuttalib, sahabe (ra). İslam dininin peygamberi olan Hz. Muhammed’in amcasıdır. Hz. Muhammed’den iki ya da üç yıl önce doğduğu kabul edilir. İlk gençlik yıllarından itibaren ticaretle uğraşmıştır.

Okudunuz mu?  Cemaatle namazda tahiyyat sesli okunabilir mi?

Ölüm: MS 653, Medine, Suudi Arabistan

Ebeveynleri: Shaybah ibn Hashim

Çocukları: Abdullah bin Abbas, Fadl ibn Abbas.


ebulfazl kimdir, ebulfazl, ebulfazl isminin anlami

Bu kategoride yer alan Televizyon gazete gibi görsel resimlere bakmakta göz zinasına girermi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ebulfazl kimdir ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.