Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:27
Namaz
Abone

Namaz hakkında 8 sorunun cevabını bulamıyorum

Namaz hakkında 8 sorunun cevabını bulamıyorum

Kayıtsız Üye
Şu 8 sorunun cevabını elimdeki kitaplarda bulamadım. bildiğiniz kadarını cevaplarsaniz çok makbule geçecek:

1- namazda fatihadan önce eüzü besmele mi çekilir sadece besmele çeksek olmaz mı? Bir de Her rekatta fatihadan önce çekmek zorunda mıyız?

2- namazda fatihadan sonra zammı süre yada ayet okumadan önce besmele yada eüzü besmele çekmek gerekir mi?

3- namazda fatihadan sonra okunan ayetler bir surenin yarısı olsa bir sakıncası var mı? Mesela fatihadan sonra kafirun süresinin tamamı değil de ilk 3 ayetini okusam sadece.?

Okudunuz mu?  Kaza namazı ile ilgili hadisler

4- namazda fatihadan sonra okunan ayetler aynı sureden olmak zorunda mı ve sırayla mı okunmak zorunda? Mesela fatihadan sonra bakaranın ilk 3 ayeti ile alak suresinin ilk 3 ayetini birleştirerek okusam olur mu? Yada alak süresinin 1. 3. ve 7. Ayetlerini okusam aradakileri atlasam olur mu?
5- namaz dışında herhangi ayet okuyacağımız zaman eüzü besmele çekmek zorundamiyiz? Sadece besmele çeksek olmaz mi?

Okudunuz mu?  Akşam namazının fazileti ile ilgili hadisler

6- "Allahümme entesselamı ve minkesselam tebarekte yazelcelali vel ikram" namazın sünnetinden sonra mı denir farzın sonunda mi denir?daha doğrusu sünnetten sonra ne denir farzdan sonra ne denir? Ve demek zorunlu mu?

7- sehv secdesi namazın sonunda tehiyyat okunup sağa selam verildikten sonra hemen mi yapılır yoksa tehiyyat salli barik rabbena okunup sağa ve sola selam verdikten sonra mı yapılır?

Okudunuz mu?  Şfii mezhebinde namaz nasıl kılınır?

8- sünnet ve vitr i kılmasak da namazların sadece farzını kılsak olmaz mı?


Cevap: Namaz hakkında 8 sorunun cevabını bulamıyorum

Yetim
< 1- namazda fatihadan önce eüzü besmele mi çekilir sadece besmele çeksek olmaz mı? Bir de Her rekatta fatihadan önce çekmek zorunda mıyız? >
1.rekatta euzu besmele çekmek sünnettir. her rekatta da besmele sünnettir..

< 2- namazda fatihadan sonra zammı süre yada ayet okumadan önce besmele yada eüzü besmele çekmek gerekir mi? >
Yine zammı sürelerde besmele çekilmesi sünnettir.

< 3- namazda fatihadan sonra okunan ayetler bir surenin yarısı olsa bir sakıncası var mı? Mesela fatihadan sonra kafirun süresinin tamamı değil de ilk 3 ayetini okusam sadece.? >
Namazda Fatiha’dan sonra en az 3 ayet okunması sünnettir.

< 4- namazda fatihadan sonra okunan ayetler aynı sureden olmak zorunda mı ve sırayla mı okunmak zorunda? Mesela fatihadan sonra bakaranın ilk 3 ayeti ile alak suresinin ilk 3 ayetini birleştirerek okusam olur mu? Yada alak süresinin 1. 3. ve 7. Ayetlerini okusam aradakileri atlasam olur mu? >
Okunan zammı süreler arka arkaya sırasıyla olmalıdır yani bakara süresinden nas süresine doğru sırasıyla okunmalıdır.örnekte veridiğin şekil yapmak mekruhtur.

Okudunuz mu?  Kabede namaz kılarken kabeye bakmak

< 5- namaz dışında herhangi ayet okuyacağımız zaman eüzü besmele çekmek zorundamiyiz? Sadece besmele çeksek olmaz mi? >
Namaz dışında Fatiha okunduğunda besmele çekmek vaciptir.Diğer sürelerde ise sünnettir.

< 6- "Allahümme entesselamı ve minkesselam tebarekte yazelcelali vel ikram" namazın sünnetinden sonra mı denir farzın sonunda mi denir?daha doğrusu sünnetten sonra ne denir farzdan sonra ne denir? Ve demek zorunlu mu? >
Bu duayı farz namazlarından sonra okunduğu gibi, sünet namazlardan sonrada okunabilir. Çünkü bu dua ile şanı yüce olan Allahı Zülcelalin yüceliği anılmış olur. Bu açıdan sünnetlerden sonra okumak da sünnet olur.

Okudunuz mu?  Üzerinde Resim Olan Seccade de Namaz Kılınır mı bilgi verirmisiniz??

< 7- sehv secdesi namazın sonunda tehiyyat okunup sağa selam verildikten sonra hemen mi yapılır yoksa tehiyyat salli barik rabbena okunup sağa ve sola selam verdikten sonra mı yapılır? >
Sehiv secdesi son oturuşta tahiyyatı okuduktan sonra sağa selam verip iki defa sehiv secdesi yapılır,sonra tekrar tahiyyat,salli,barik ve rabbena duaları okunduktan sonra sağa ve sola selam verilir.

< 8- sünnet ve vitr i kılmasak da namazların sadece farzını kılsak olmaz mı? >
Sünnet olur da sevabından mahrum olmuş olursun,Peygamber efendimizin şefaatinden mahrum olursun.Vitir namazı ise vacip olduğundan kılmak zorundasın.Kazaya bırakırsan kazasını kılmak ta vaciptir.

Bu kategoride yer alan Üç kere üst üste Cuma namazı kılmayan kişinin durumu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz hakkında 8 sorunun cevabını bulamıyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.