Anasayfa
29 Haziran 2022, 22:31
Namaz
Abone

Üzerinde Resim Olan Seccade de Namaz Kılınır mı bilgi verirmisiniz??

Üzerinde Resim Olan Seccade de Namaz Kılınır mı bilgi verirmisiniz??

Kayıtsız Üye
Üzerinde Resim Olan Seccade de Namaz Kılınır mı konu hakkında açıklama yapar mısınız ?


Cevap: Üzerinde Resim Olan Seccade de Namaz Kılınır mı bilgi verirmisiniz??

Altundal
Üzerinde Kâbe-i Muazzama, Mescid-i Nebevî, Mescid i Aksâ ve diğer câmi resimlerinin bulunduğu seccadelerin üstünde namaz kılınabilir. Zâten resmin bulunduğu kısım secde mahalline gelmektedir. Fakat, bir tâzim ve hürmet olarak mescidin üzerine basmamak iyi olur.

Okudunuz mu?  Göz ile namaz nasıl kılınır

Üzerinde âyet yazılı bulunan seccadeleri yere sermek ve üstünde namaz kılmak uygun düşmez. Çünkü, bir âyet dahi olsa Kur’ân-ı Kerimden bir parçayı göbekten aşağı bir mahalle koymak, yere sermek Kur’ân’a olan hürmetimize ters düşer. Bunun için bu çeşit seccadelerin üzerinde namaz kılmak mahzurludur. Âyet ve hadisin dışında, üzerinde Kur’ân harfleriyle başka bir söz yazılı bulunan seccadeleri yere serip üzerinde namaz kılmanın bir mahzuru yoktur.

Okudunuz mu?  İmsak vakti girince ezan okunmadan sabah namazı kılınabilirmi?

Cevap: Üzerinde Resim Olan Seccade de Namaz Kılınır mı bilgi verirmisiniz??

Yetim
Resim, namaz kılanın ayağı altında, oturduğu yerde veya secde ettiği yerde olmazsa, böyle resimli battaniye, seccade üzerinde namaz kılmak mekruh olmaz. Resim, yerlerde bulunduğu için ona hakaret edilmiş olur. Fakat secde edilen yerde ise, yahut basılan ve oturulan yerde ise sanki insan vücudunda bulunmuş gibidir. Namaz mekruh olur. Onun için üzerinde resim bulunan elbise ile namaz kılmamalıdır!


hangi seccadede namaz kılınmaz, kabe resimli seccadede namaz kılmak, kabe resmi olan seccadede namaz kılınır mı

Bu kategoride yer alan Üzerinde kul hakkı olanın, namazları, oruçları ve diğer ibadetleri kabul edilmiyor mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Üzerinde Resim Olan Seccade de Namaz Kılınır mı bilgi verirmisiniz?? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.