Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:42
missa0555
Editor

İyiliği gizlemek

İyiliği gizlemek

yasemin
İslamda İyiliği gizlemek gerekli mi

Gizli olmalıdır çünkü sadakanı zekatını ne için yaptığını Allah(c.c) bilir ,açığa vurduğunda ise herkes senin ne istediğini bilir. insanlara söylediğinde eline geçicek olan dünyalık saygı itibarı ahirette para ile elde edemezsin. Allah gayret ve niyet ölçer


Sadaka

Kayıtsız Üye
Esselamün aleyküm ben afrikadaki çocuklara 10 tane kuranı kerim parası gönderdim arkadaşım aracılığıyla. Arkadaşımda çocukları kuranı kerimle bitlikte adımızda okunarak ınstagramda paylaştı. Ben sonra pişman oldum. Sanki gösteriş için yapmışım gibi vesvese geldi. Paylaştığımız için sevabını kaybeder miyim. Ama gerçekten o niyetle izin vermedim paylaşmasına. Örnek olsun diye izin verdim. Sizce sevabı gitmiş midir

Okudunuz mu?  Talakla Boşanmada şahitler Tanıdık Mı Olmalıdır?

Yorum: İyiliği gizlemek

arifselim
Ve aleykumusselam. Ameller niyete göre mükafat alır ve Allah katında hiç bir şey kaybolmaz. Mutlaka niyetine göre sevap alacaksın inşaAllah. Ancak amellerin gizlisi daha efdaldir ve riyakarlıktan korunmak için böyle yapmak gerekir.


Yorum: İyiliği gizlemek

Kuldurdileyen
İyilik bir tohum olsa her dikildiği yerden bir acı su dikene tattırılmasa herkes hep iyilik dikerdi. Bu da onun değerini artırmaz düşürürdü. Ona değer veren, onun değerini artırmak için her dikene diktiği yerden bir acı su içirdi. Bizim önümüzde olup ancak ayak izlerine bakabildiğimize, Sana biri kötülük yapsa sen ne yaparsın diye soruldu? İyilik diye cevap verdi. İşte o gerçekten iyilik yapmanın ne olduğunu bilen, ilmin kapısıydı ve bizlerin de bilmediklerini Allah ona öğretmişti. Biz o kapıya gıpta ile bakarız. Riya bir rüzgar olsa, değdiği iyilik tohumlarından hiç birini toprakta bırakmaz söker atardı. Daha fazlası zaten sorulmamıştı.

Okudunuz mu?  Allah niçin Hz Muhammed'den sonra başka peygamber göndermemiştir?

Sizin sorunuzu en güzel şekilde arifselim hoca yanıtlamıştır. Allah size güzel bir cevabı arifselim hocaya nasip etmiştir. İçtiğin acı suya kızma, o riya değil iyiliğin bir görünmeyen bedeli de vardır ve iyilik gerçekten zordur. İyiliğini kesme güzel insan.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm hocam ben bayanım. Kayınpederim köye yapılacak caminin halılarını yaptıracağım diye söz vermiş. Durumu iyi. Birkaç halı değil caminin tamamının halısı. Bizim de borçlarımız vardı. Acil yatacak para gerekliydi. Kayın peder caminin halılarını döşetti kendi parasıyla değil bizden para istedi. Eşim acil olan borcumuzu ödemedi. Halı parasını gönderdi. Bizim borçla halı parası aynı miktarda. Söz veren kayın peder parasını veren biz. Bu arada borcumuzu ödemek için eşim kredi çekti. Bende kızdım. Sorum şu burada öncelik caminin halısı mi yoksa borcun kapanması mı?

Okudunuz mu?  Düsüncesiz insanlar

Diğer bir sorum söz veren kayınpeder yaptıran biz. Ama kayın peder herkese bakın ben camiye halı döşettim diye gösteriş yapması beni kızdırdı. Yapıldıysa bu şekilde davranma . Yapılan yardımlar gizli olur diye uyarıda bulundum. Benim buradaki tutumum yanlış midir? Hocam köydeki zengin ailenin ahırı yandı. Birkaç hayvanı da yandı. Ramazan ayındaydı. Gene kayın pederim zekatları buna verelim dedi. Gerçekte fakir aile var. Bende ona verelim dedim. Çünkü yangın olan aile bu olaydan fazla etkilenmedi. Doğru olan hangisidir?

Okudunuz mu?  Hz. Ömer (R.A.) Sahabe miydi ? Hz. Ömer (R.A.) sahabe değildi diyen kafir mi ?

yaptığı iyiliği basa kakmak ile ilgili hadisler, açıktan sadaka verme, kotulugu gizle iyiligi gizleme islam

Bu kategoride yer alan Resmi nikahı olan kadın başkası ile imam nikahı kıyabilirmi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İyiliği gizlemek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.