Anasayfa
3 Kasım 2023, 9:08
sizden7-2
Abone

Erkek Evlada MUHAMMED ismini koymanın sakıncalı olduğuna inanan Müslümanlar Var!!!

Erkek Evlada MUHAMMED ismini koymanın sakıncalı olduğuna inanan Müslümanlar Var!!!

TarikateSon
Eminim ki çoğunuzun karşılaştığı bir durumdur bu.Ya da bu konuda ısrarcı olduğum için özellikle ben çok karşılaşıyorum.Erkek evladı olanlar ya da bekleyenler isim konusunda fikir sorduklarında veya sormalarına fırsat vermeden onlardan önce ”ismini neden Muhammed koymuyorsunuz?” diyorum.Benim bu soruma karşılık olarak verilebilecek ve kesinlikle zoruma gitmeyecek en normal tepki ;”Biz daha farklı bir isim koymayı düşünüyoruz” cevabı olabilir.EyvAllah derim,çekilirim köşeme:)
Ancaaak;çocuğa Muhammed isminin konulması sakıncalıymış” şeklinde enteresan,tuhaf,anlamsız bir başka cevapla karşılaştığımda ise inanın sinirlerim geriliyor ve karşımdaki kişiyi sıkıntıya sokacak tepkiler verebiliyorum.
-Sebebi nedir birader?
-Ya ne biliim?Hani ismi Muhammed olduğunda çocuğa kalkıp bağırdığında kızdığında dövdüğünde bazen kendini tutamayıp küfür falan ettiğinde sıkıntılı bir durum ortaya çıkabiliyormuş.
-???
-Niye şaşırıyorsun canım,bazen kendimi tutamayıp küfür ettiğim zamanlarda düşünsene ,çocuğumun adı Muhammed ve ben küfür ediyorum…
-???
-Yahu yalan mı ? (Tabii bu noktadan itibaren atmış olan sigortalarım yüzünden bende voltaj 1500)
-İyi de kardeşim,çocuğumun ismi Muhammed diye küfür edemeyecek miyiz canım demekle senin dediğin arasında ne fark var.Sen küfür edebileceğin bir çocuğun mu olsun istiyorsun,ya da kızıp bağırıp kum torbası vazifesi görebilecek bir evlat mı istiyorsun.Eğer çocuğun ismi Muhammed değil diye rahat rahat dövüp sövebileceksen,kusura kalma ama,yazık çocuğa ,mutlaka o zaman Muhammed ismini koyman Farz olur çocuğa,isminin hürmetine en azından senin gibi azılı bir babanın şiddetinden kurtulmuş olur!!!
-Yahu ne alakası var ?
-Çok alakası var.Çocuğuna Muhammed ismini koymak sakıncalıdır korkusu,dış kaynaklı mihraklar tarafından müslümanların beyinlerine sıkıştırılmış,enjekte edilmiş bir korkudur.Sen koyma,ben koymayayım,bir başkası koymasın.Kimin adı Muhammed olacak o zaman.Peygamberimizn adaşı kim kalacak yeryüzündeihiç dert edinmezmisin,rahat küfür edemeyeceğim korkusunu yaşayacağına,Muhammed isminin azalmasının derdini yaşamak düşmez mi müslümanın payına?
-Ama??
-Aması maması yok kardeşim.Muhammed ismi çağdaş gelmiyor,bu zamanda o kadar değişik modern isimler varken,Muhammed hangi devirde kalmış diyemiyorsun da!
-Yok valla öyle değil!
-Ne o halde.Aynı senin gibi bir başka şaşkın daha bu isim sorusunu bana sormuştu.Ona da dedim Muhammed koy birader niye düşünüyorsun demiştim.Aynı tepkiyi verdi,fabrikasyon musunuz nesiniz?
Tuhaf olan neydi biliyor musun:Soruyu soranın adı ADEM,kardeşinin adı da İBRAHİM’di.Yemin ederim bu konuşmayı yaptığımız ortamda bana karşı çıkan iki kişi daha vardı ve isimleri de MUSA ve HARUN’du.Soruyu soran ADEM’in annesi de demiş,”Oğlum,Muhammed koyma,çocuğa küfür falan edersin”.İyi de dedim senin adın bir Peygamber adı değil mi?Baban rahat rahat Adem Peygambere sallamak için mi tövbe estağfirullah senin adını Adem koymuş.Musa ile Harun’a da sordum,”Babanız hiç size küfür ediyo mu oğlum?”Harun dedi ki;
-O hooo!Benim babam bir dakka susmaz,cümlenin sonuna nokta yerine küfür koyar, Musa ise;
-Valla bizim peder karla karışık yağmurlu,dayak küfür karıştırıp öyle servis eder.
-İyi de arkadaş,Muhammed dışında ki Peygamber isimlerine sallamak caiz midir o halde?
-???(Harun)
-???(Musa)
-???(Adem)

Okudunuz mu?  Şamil yayınları el ihtiyar

YAPMAYIN KARDEŞLERİM,ETMEYİN ALLAH AŞKINA;mUHAMMED İSMİNİ YAYIN,ÇOĞALTIN….SEVİN…


Cevap: Erkek Evlada MUHAMMED ismini koymanın sakıncalı olduğuna inanan Müslümanlar Va

Kırlangıç.
Ama mesela o çocuk hakkında kötü konuşan herkes Muhammed adını kullandığı için günaha girer.Çocuğu kum torbası muamelesi yapmakla ne ilgisi var? İnsanız sonuçta, sen hiç ben ömrüm boyunca bir kez bile çocuğum sesimi yükseltmedim diyen birini gördünüz mü? Mutlaka 40 yılda bir de olsa kaçıyor ve Muhammed ismiyle bağırılıyor..Küfür konusunda haklısın tabi.

Okudunuz mu?  Namazda bakara suresinden bu ayet okunurmu ?

Cevap: Erkek Evlada MUHAMMED ismini koymanın sakıncalı olduğuna inanan Müslümanlar Va

Agri_Kesici
Oğlumun adını bu tip düşüncedeki müslümanların inadına; MUHAMMED koydum.Bu vesileyle midir bilinmez,daha da evde ağzımdan kem söz çıkmıyor Elhamdülillah:)Israrla ve şiddetle tavsiye ederim…


Cevap: Erkek Evlada MUHAMMED ismini koymanın sakıncalı olduğuna inanan Müslümanlar Var!!!

Şema
Her yeni ailenin ilk erkek evladının ismi Muhammed olmalı
Muhammed isminin konmasinin sebebi en sevdiğimiz insanın adı olmasından dolayıdır

Okudunuz mu?  Bazı insanların cennetteki hurilerle alay etmesi

Kayıtsız Üye
bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Allah nasip ederse bende oğlumun adını MUHAMMED vereceğim. Allah razı olsun


Kayıtsız Üye
Allah razı olsun bende oğlumun ismini MUHAMMED koyacagım inşAllah… Hepimiz yayalım çoğaltalım…


Kayıtsız Üye
Benim 5yasinda bir kizim var.adi merve.bi de oglum olursa ben de Muhammed koyacam insAllah.

Okudunuz mu?  Cevşeni imha etmek nasıl olmalı

Kayıtsız Üye
Merhabalar Sevgili Dostlarım.

En Sevdiğinizin ismini Canım Kanım sana feda olsun denilen alemlerin efendisi Hz. Muhammed ( SAV ) Efendimizin ismi şeriflerini. Kendi çocuğuna verebilmek tabi ki gurur duyulası övülesi bir davranış, şahsen 7 ay önce dünyaya gelen oğluma " Muhammed Emin " ismini verdim.

Okudunuz mu?  Bakara süresi 36. ayetin tefsiri

Allah’a Emanet Olun.


Kayıtsız Üye
Elhamdulilhah 2 kızım var oğlum olursa Rabbim nasip ederse eğer kulağına kurban olduğum peygamberimin ismini fisildar ama normalde seslenmem sebebini bilmiyorum hiçbir sebebim gerekcemde yok ama içten gelen duygularım böyle ……


Kayıtsız Üye
Allhın izni ile bugün oğlum oldu ve ismi Muhammed tek bir alimin bile olumsuz bir gorüşü yok peygamber efendimizin s.a.v ismini olabildiğince yaymalıyız bizden öncekiler hep öyle yapmış çünkü zira Muhammed isminin zaralı olduğunu düşünmek büyük bir cahilliktir Allah’a emanet olun inş

Okudunuz mu?  Ağızda kalan şerbeti yutmak orucu bozar mı?

Muhammed isminin konulması, Muhammed ismini koymak, Muhammed ismi koymak

Bu kategoride yer alan Tebliğ etmek ne demek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Erkek Evlada MUHAMMED ismini koymanın sakıncalı olduğuna inanan Müslümanlar Var!!! Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.