Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:42

Erkek çocuklara Bedirhan ismini koymakta bir sakınca var mıdır?

Erkek çocuklara Bedirhan ismini koymakta bir sakınca var mıdır?

DangeR
Soru: Oğlumun ismini Bedirhan koydum. Etraftan iyi yapmadığımı söylüyorlar. Manası nedir? Bu ismi değiştirmem gerekir mi?

Cevap:
Arapça Bedir ve Türkçe Han kelimelerinden oluşan Bedirhan ismi dolunay gibi güzel olan hükümdar manasına gelmektedir. (Bkz: Türk Dil Kurumu Kişi Adları Sözlüğü)
Peygamberimiz sadece anlamı dine aykırılık taşıyan isimlerin değiştirilmesini istemiş, diğer isimlere dokunmamıştır. Dolayısıyla anlamında dinimize herhangi bir aykırılık barındırmayan Bedirhan isminin çocuklara isim olarak konulmasında bir sakınca yoktur. Değiştirilmesi de gerekmez.

Okudunuz mu?  İpek böceği yetiştiriciliği günah mı

S.vakfı


Cevap: Erkek çocuklara Bedirhan ismini koymakta bir sakınca var mıdır?

ZİREGÜL
bedirhan güzel bir isim tam bir osmanlı ismi dindede kötü karşılanmamaktadır çünkü kötü bir manası yok çocuklar isimleri ile yaşarlar bu konuda hassas olmak gerekir


bedirhan ismi kuranda geçiyormu, Bedirhan kuranda geçiyormu, bedirhan isminin kurandaki anlamı

Bu kategoride yer alan Hilye-i Şerif nedir? Bunu üzerimizde taşımak sevap mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Erkek çocuklara Bedirhan ismini koymakta bir sakınca var mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.