Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:45
sizden94
Abone

Vatan için Ölen Şehid sayılır mı?

Vatan için Ölen Şehid sayılır mı?

muamma
Videoyu ekleyemiyorum. O nedenle linkini yazıyorum.
http://www.facebook.com/photo.php?v=434161578259
Vatanı, milleti korurken ölen şehid sayılır mı? Videoda anlatılana göre sayılmıyor.
Lütfen bilgilendirebilirseniz sevinirim.
Şimdiden Allah razı olsun 🙂


Cevap: Vatan için Ölen Şehid sayılır mı?

karadamlalar
NİSA 4/76. İnananlar Allah yolunda savaşırlar, inkar edenler ise tağut yolunda harbederler. Şeytanın dostlarıyla savaşın, esasen şeytanın hilesi zayıftır.

Okudunuz mu?  Beni istemeye gelecekler ve çok endişeliyim

Günümüzde Türkiye devletinin tağut olduğu açıktır, Allahın indirdiğine ters beşeri ideolojiler tağuttur. Bir müslüman tağuta kalbinden buğzetse bile eğer tağutun ordularının saflarında savaşırsa hicret edemediği için mekkeli müşriklerle aynı safta savaşmak zorunda kalanlar gibi kafirler ile haşredilirler, yani kafir olurlar.


Cevap: Vatan için Ölen Şehid sayılır mı?

ertuna
Kişinin İmanlı olarak ölmesi gerekiyor

Okudunuz mu?  Şafii mezhebine göre cemerat (Şeytan taşlama) nın hükmü

Allah Yolunda Sınırları Korurken Ölen Şehittir

Selman el-Faris (RadiyAllahu Anh) şöyle dedi:
Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem):
‘Bir gün bir gece hudutta nöbet beklemek nafile bir ay oruç tutup namaz kılmaktan daha hayırlıdır. Eğer o kimse nöbette ölürse, yapmış olduğu salih amelleri üzerine yazılmaya ve rızkı da gönderilmeye devam eder ve çok fitneye düşürücüden emin olur. (Kıyamet gününde şehit olarak diriltilir)’ buyurdu.
Parantez arası, Taberani’de geçmektedir. Ebu Davud’taki rivayette:
‘…Kabrin fitneye düşürücülerinden emin olur…’ şeklinde gelmiştir. Hadiste zikredilen fitneye düşürücü kelimesiyle kast edilen, şeytan veya Münker ve Nekir’dir denmiştir.
Müslim 1913/163, Nesei 3153, Tirmizi, Ebu Davud 2500, Taberani 6179, Hâkim, Ahmed, Terhib ve Tergib 2/150

Okudunuz mu?  Karabasan neden gelir ?

Harpte Yara Alıp Ölen Şehittir

Rabi el-Ensari (RadiyAllahu Anh) şöyle dedi:
Nebi (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) Cebr el-Ensari’nin kardeşinin oğlunu hasta iken ziyaret etti. Yakınları ona ağlamaya başladılar Cebr el-Ensari (RadiyAllahu Anh):
−Seslerinizle Nebi (SallAllahu Aleyhi ve Sellem)‘e eziyet etmeyin dedi. Bunun üzerine Nebi (SallAllahu Aleyhi ve Sellem):
−’Bırak onları sağ olduğu müddetçe ağlasınlar, ölünce sussunlar’ buyurdu.
Yakınlarından biri ona:
−Biz senin Nebi (SallAllahu Aleyhi ve Sellem)‘le beraber Allah yolunda öldürülünceye kadar ölüm düşeğinde olacağını zannetmiyorduk dedi. Bunun üzerine Nebi (SallAllahu Aleyhi ve Sellem):
−’Ancak Allah yolunda öldürülmek mi şehadettir? O zaman ümmetimin şehitleri az olur. Harpte yara alıp ölmek şehadettir…’ dedi.
Terhib ve Tergib 3/248, Taberani

Okudunuz mu?  Hanbeli ne demektir?

Cevap: Vatan için Ölen Şehid sayılır mı?

ELHAMDULİLLAH
Vatan sevgisi İMAN’dansa eğer ve İMAN üzere gidilmişse, RAB’binin iltifatına mazhar olmak için başkaca bir sebebede gerek kalmamış demektir.

Zira ONLAR CANLARI İLE CENNETİ SATIN ALMIŞLARDIR.


muamma
Allah razı olsun yorumlar için.

Okudunuz mu?  İçten edilen dua ya da beddua kabul olunur mu

Peki sayın karadamlalar tağut olarak görme nedeninizi az çok anlıyorum bu aralar. Fakat sırf yönetimi tağut olarak görüp savaşmamak, vatanı korumamak, dolayısıyla müslüman milleti korumamak doğru mu? Bana bir açıdan yanlış geliyor. Vatanı korumamak çoğunluk olmasa bile içinde gerçek müslümanların olduğu bir diyarı korumamaktır aslında. Dolayısıyla o müslümanların imanını, namusunu, malını da koruyor aynı zamanda askerlerimiz.

Okudunuz mu?  Annem pantolon giymeye zorluyor

Kayıtsız Üye
Birakin hadis uydurmalarinida ayet apacik.
(Biz bu kitabi kemale erdirdik.siz hangi soZ(hadis)e inaniyorsunuz?? Diyor bir ayette


Kayıtsız Üye
biraz mantıklı düşünün yahu pkk kime hizmet ediyor avrupaya ve ecnebi devletlere pkk ile asker savaşmasa ecnebilerin istediği olmuş olacaktır bu yüzden vatanının güvenliği için ailesinin güvenliği için savaşan kişi ŞEHİTTİR.

Okudunuz mu?  Cips mekruh mudur?

Kayıtsız Üye
Şuan ki devletin bu sekilde olmasi için bisey yapamayiz ama suanda bu ulkeyi korumak için savasanlar sehit sayilmiyorlar mi


arifselim
Hedefi gayesi ve isteği vatanı, dini ve namusunu müdafaa etmek olan polis ve askerlerimiz şehittir. Allah bütün asker ve polis şehitlerimize rahmet eylesin.

Okudunuz mu?  Duaları kağıttan okumanın bir mahsuru var mıdır ?

Kayıtsız Üye
Sehidlik dini bir kavramdir sen sehittir demenle olmuyor kuran kim Allah yolunda oldurulenleri olu demeyin diyor Allah yolunda olmayi sart kosuyor


vatan için ölen şehit midir, vatan uğrunda ölen şehitmidir, vatan için olen sehitmidir

Bu kategoride yer alan Laiklik ve İslam nedem bağdaşmaz başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vatan için Ölen Şehid sayılır mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.