Anasayfa
16 Ekim 2022, 22:29
missa7-2
Abone

Kadın doğumdan sonra ne zaman cinsel ilişkiye girebilir

Kadın doğumdan sonra ne zaman cinsel ilişkiye girebilir

Kayıtsız Üye
kadın doğumdan sonra ne zaman cinsel ilişkiye girebilir


Cevap: kadın doğumdan sonra ne zaman cinsel ilişkiye girebilir

Ercan
Lohusalık:
Lohusalık, kadının fizyolojik bakımdan rahatsız olduğu doğum sonrasındaki belli bir dönemi ifade eder. Doğumun arkasından gelen kana nifas denir. Kadın gebelik süresince abdestini alır,
forumduasi.com/hanefi-mezhebinde-namaz-ve-kilinisi/namazını kılar ve sağlığı için zararlı olmayacaksa farz orucu da tutabilir.
Lohusalığın en kısa süresi için bir sınır yoktur. Bir gün bile olabilir. Çünkü en kısa süreyi belirleyen bir ayet veya
forumduasi.com/hadis-tarihi-hadis-usulu/hadis yoktur. Bu durumda, onun fiilen var olduğu süreye bakılır.Hanefîlerle Hanbelîlere göre, lohusalığın en uzun süresi kırk gündür. Bundan sonra görülecek kan, özür kanıdır. Delil, Ümmü Seleme (r. anha)’den nakledilen şu forumduasi.com/hadis-tarihi-hadis-usulu/hadistir: Lohusa kadın, Hz. Peygamber döneminde kırk gün kırk gece beklerdi. (Ebu Davud, Tahare, 119.) Şafiî ve Malikîlere göre, lohusalığın en uzun süresi altmış gündür. Ancak bu süre uygulamada genellikle kırk gün olarak gerçekleşir.
Kadın doğum yapmakla birlikte kan görmeyebilir. Nitekim Hz. Peygamber döneminde bir kadın doğum yapmış ve lohusalık kanı görmediği için kendisine zatu’l-cüfuf (kanı kuru) denilmiştir. (bk. el-Kasanî, a.g.e., l, 41-43; İbnü’l-Hümam, a.g.e., l, 129; İbn Abidîn, a.g.e., l, 275 vd.)
Lohusalık süresi içinde görülen temizlik de nifastan sayılır. Örneğin; doğumdan sonra on gün kan gelip, beş gün kesildikten sonra on gün daha kan gelecek olsa, bu yirmi beş günün tamamı lohusalık süresi sayılır.
El ve ayak gibi uzuvları belirmiş olan bir çocuğun düşmesiyle lohusalık hali meydana gelir ve genellikle on-onbeş gün kadar devam eder. Fakat henüz uzuvları belirmemiş bir düşüğe nifas hükümleri uygulanmaz. Bunun düşmesiyle görülen kan üç gün sürer ve daha önce de en az on beş gün temizlik hali devam etmiş bulunursa bu, hayız kanı olmuş olur. Böyle değilse özür kanı sayılır.
Lohusalık süresi içinde bir koca, aybaşı halinde olduğu gibi eşiyle cinsel ilişkide bulu
forumduasi.com/hanefi-mezhebinde-namaz-ve-kilinisi/namaz. Aksi halde günahkâr olur ve tevbe – istiğfar etmesi gerekir.


Cevap: kadın doğumdan sonra ne zaman cinsel ilişkiye girebilir

Kayıtsız Üye
Benim eşim dün zorla sahip oldu bana daha yeni 20günüm dür bende mi günah kazandım acaba yorum bekliyorum

Okudunuz mu?  Şifa duaları zayıf ve devamlı hastalanan çocuklar için dua

Cevap: kadın doğumdan sonra ne zaman cinsel ilişkiye girebilir

@hmet
doğumdan kaç gün sonra ilişkiye girilir? diye soranlara…
Bunun bir günü yoktur yani belli değildir. Çünkü her kadın için durum değişir.
En geç 40 gündür


Kayıtsız Üye
eğer kan kesilmiş ve üzerinden 3 gün geçmişse bir sakıncası yoktur.

Okudunuz mu?  Evde varlıklar olduğu nasıl anlaşılır

doğumdan kaç gün sonra ilişkiye girilir, dinen doğumdan kaç gün sonra ilişkiye girilir, kadın doğumdan sonra ne zaman ilişkiye girebilir

Bu kategoride yer alan Her işimde bir engel var.. hocaya mı gitmeliyim kendimi okutmak için? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kadın doğumdan sonra ne zaman cinsel ilişkiye girebilir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.