Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:17
missa06
Abone

Doğum yapmış kadın kaç gün sonra ilişkiye girebilir

Doğum yapmış kadın kaç gün sonra ilişkiye girebilir

Kayıtsız Üye
Doğum yapmış kadın kaç gün sonra ilişkiye girebilir ? Doğumdan sonra kaç gün sonra ilişkiye girilebilinir ?


Cevap: doğum yapmış kadın kaç gün sonra ilişkiye girebilir

Muhasibi
Lohusalık halinin süresi:

Lohusalık halinin en azı, bir ân olsun kan gelmesidir; en çoğu ise kırk gündür. Bu süreyi aşan kan akıntısı, ilk doğum yapan kadın hakkında aşan süredeki kan istihaze (bir damar çatlama, bir hastalıktan dolayı gelen) kanı sayılır. Birkaç doğum yapıp lohusalık süresi belirlenmiş olan kadın hakkında ise belirlenmiş süreyi aşan süredeki kan, istihaze kanı sayılır. (Siraciyye – El-Muhit – Fetâvâ-yi Hindiyye.)

Okudunuz mu?  Ya münessel müstevişin diye başlayan sıkıntı duası

a) Kırk günün başında ve sonunda görülen iki kan arasında meydana gelen duraklama, yani kanın kesilip temizlik halinin başlaması da belli süre içinde ve iki kan arasında meydana geldiği için lohusalık hali sayılır. Bu, İmam Ebû Hanîfe’ye göredir. İsterse bu duraklama on beş gün ya da fazla bir süre devam etmiş olsun, fark etmez. Fetva buna göredir.

Okudunuz mu?  Baston kullanmak caiz midir ?

b) Her doğumda değişen lohusalık süresi:

İmam Ebû Yusuf’a göre, ikinci doğumda değişen lohusalık süresi, birinci doğumdaki süreyi değiştirmiş sayılır. Örneğin, kadın birinci ya da ikinci doğumunda otuz gün kan gördükten sonra temizlenirdi. Üçüncü doğumunda otuz beş gün kan görürse, bunun beş günü lohusalık kanının dışında tutulmayıp ondan sayılır ve böylece kadının bilinen lohusalık kan süresi otuz beşe yükselmiş olur. (El-Hulâsa – Fetâvâ-yi Hindiyye. )

Okudunuz mu?  Hz. Davud Peygamber Nasıl Zikrederdi?

(bk. Celal Yıldırım, Kaynaklarıyla İslam Fıkhı, Uysal Kitabevi: 1/109.


Cevap: doğum yapmış kadın kaç gün sonra ilişkiye girebilir

Kayıtsız Üye
Doğum yapmış kadin hakkında verdiğiniz bilgiler çok işime yaradı bilgilendim


Cevap: Doğum yapmış kadın kaç gün sonra ilişkiye girebilir

Kayıtsız Üye
Bir kadın doğun yaptıktan sonra kaç gün sonra ilişkiye gire bilir

Okudunuz mu?  Cennetin Yiyecekleri nelerdir?

arifselim
Bir kadın doğum yaptıktan sonra ki nifas süresi en azı bir an olsun kan gelmesidir ve en çoğu ise kırk gündür. Yani kanama kesilmese bu süre 40 güne kadar devam eder. Eğer hemen kesilirse bu süre bir iki saatte bile bitebilir.

Okudunuz mu?  Kadınlar İki Secde Arasında Nasıl Oturur

Kayıtsız Üye
Ya yarın 40im doluyor . Lohulasik dönemi bitmiş mi oluyor


arifselim
Eğer hemen konun başındaki yazıyı okursanız zaten ayrıntılı bir cevap almış olurdunuz. Lohusalığın en uzun süresi 40 gündür. Daha sonra akıntı olsa bile bu özür olarak kabul edilir.

Okudunuz mu?  Banka promosyonu caiz mi diyanet?

yeni dogum yapan kadın ne zaman ilişkiye girer, kadın doğum yaptıktan kaç gün sonra ilişkiye girebilir, bir kadın doğum yaptıktan kaç gün sonra ilişkiye girebilir

Bu kategoride yer alan İnsanlarla küs olmak bazı kişilerle zaruret dışında konuşmamak günah mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Doğum yapmış kadın kaç gün sonra ilişkiye girebilir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.