Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:16
missa93
Abone

Hz. Davud Peygamber Nasıl Zikrederdi?

Hz. Davud Peygamber Nasıl Zikrederdi?

Kayıtsız Üye
Hz. Davud (as) Nasil Zikrederdi?


Cevap: Hz. Davud Peygamber Nasıl Zikrederdi?

Hoca
Hz. Davudun zikri

Hz. Davud (as), öyle harika bir sekilde Yüce Mevla’yi tesbih edermis ki, daglar bütün heybetiyle, kuslar da sirin ve dinlendirici sesleriyle boyunlarini uzatir, bu ask dolu tesbihata onunla birlikte eslik edermis. Yüce ALLAH (cc), bu durumu Kur’an’da söyle ifade eder: Biz sabah aksam kendisiyle zikir ve ibadet etmeleri için daglari, toplu haldeki kuslari onun hizmetine ram etmistik. Her biri onun ahengine katilir, beraber zikrederlerdi. (Sad, 38/18¬19)

Okudunuz mu?  Kuranı niçin sevmeliyiz?

Biz Davud’a tarafimizdan bir imtiyaz verdik: Ey daglar! Ey kuslar! Onunla beraber tesbih edin, sevke gelin ALLAH’in yüceligini terennüm edin, dedik. (Sebe, 34/10) ALLAH (cc), kendisini daglarda, ovalarda Davudi sesiyle tesbih eden, Zebur’unu okuyan peygamberine, daglarla, kuslarla bir meclis olusturmus ve belki de bize bir yol göstermek istemis; Siz de ailenizle, arkadaşlarınızla, Beni tesbih edin, Kur’an okuyun. Efendimiz, güzel sesiyle Kur’an okuyan Ebu Musa’ya kimselere nasip olmayacak bir iltifatta bulunmus: Dün gece senin Kur’an okuyusunu dinlerken beni görmeliydin! Gerçekten sana al-i Davud’un mizmarlarindan (güzel ses) bir mizmar verilmis! (Müslim, Misafirin, 236) Acaba ben, Peygamber Efendimiz’i (sas), Ebu Musa’nin memnun ettigi gibi kaç defa memnun ettim? Bu anlamda Hz. Davud’u veya Ebu Musa’yi kaç kere örnek aldim? Kaç kere Davud (as) duygu ve düsüncesiyle bagri yanik, hüzünlü bir sekilde esimle, çocuklarimla, annemle, babamla, kardeslerimle, dostlarimla vs. Kur’an okudum, ALLAH’i tesbih ettim ve evimi bir Kur’an meclisi ne çevirdim? Kalp ve ellerimi açip dua dua yalvariyorum: ALLAH’im! Benim (bizim) bu hatami bir an önce telafi etmem için bana irade ver, peygamber suuru ver. Ya Rabbi! Bizi ölüme hazir bir sekilde Sana kulluk ettir. Evlerimizi Kur’an’la nurlandiralim, bereketlendirelim. Her eve Davud (as) gibi Seni tesbih eden kullar nasip et ALLAH’im. Amin!
konu alıntıdır.

Okudunuz mu?  Kirli sakal bırakmak traşın haramını kaldırır mı ?

davut peygamberin tesbihi, hz davutun tesbihi, Gerçekten sana Davud peygamberin mizmarlarından biri verilmiştir

Bu kategoride yer alan Evimizin huzuru için okunacak dualar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz. Davud Peygamber Nasıl Zikrederdi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.