Anasayfa
8 Mayıs 2021, 13:04
missa08
Abone

Kadın doğumdan kaç gün sonra cinsel ilişkiye girebilir?

Kadın doğumdan kaç gün sonra cinsel ilişkiye girebilir?

Kayıtsız Üye
Arkadaşlar bir kadının doğumdan kaç gün sonra cinsel ilişkiye girebilir konusu hakkında eğitici bilgiler verir misiniz ?


Cevap: kadın doğumdan kaç gün sonra cinsel ilişkiye girebilir?

MaxiMilyan
< kadın doumdan kaçgun sonra cinsel ilişkiye girebilir >

Lohusalık halinin süresi:

Lohusalık halinin en azı, bir ân olsun kan gelmesidir; en çoğu ise kırk gündür. Bu süreyi aşan kan akıntısı, ilk doğum yapan kadın hakkında aşan süredeki kan istihaze (bir damar çatlama, bir hastalıktan dolayı gelen) kanı sayılır. Birkaç doğum yapıp lohusalık süresi belirlenmiş olan kadın hakkında ise belirlenmiş süreyi aşan süredeki kan, istihaze kanı sayılır. (Siraciyye – El-Muhit – Fetâvâ-yi Hindiyye.)

Okudunuz mu?  İnsanların aldatma nedenleri nelerdir?

a) Kırk günün başında ve sonunda görülen iki kan arasında meydana gelen duraklama, yani kanın kesilip temizlik halinin başlaması da belli süre içinde ve iki kan arasında meydana geldiği için lohusalık hali sayılır. Bu, İmam Ebû Hanîfe’ye göredir. İsterse bu duraklama on beş gün ya da fazla bir süre devam etmiş olsun, fark etmez. Fetva buna göredir.

Okudunuz mu?  Fal baktırmıştım günahtan kurtukmak için tövbe etmek yeterlimidir ve falın özellikle kahve falın

b) Her doğumda değişen lohusalık süresi:

İmam Ebû Yusuf’a göre, ikinci doğumda değişen lohusalık süresi, birinci doğumdaki süreyi değiştirmiş sayılır. Örneğin, kadın birinci ya da ikinci doğumunda otuz gün kan gördükten sonra temizlenirdi. Üçüncü doğumunda otuz beş gün kan görürse, bunun beş günü lohusalık kanının dışında tutulmayıp ondan sayılır ve böylece kadının bilinen lohusalık kan süresi otuz beşe yükselmiş olur. (El-Hulâsa – Fetâvâ-yi Hindiyye. )

(bk. Celal Yıldırım, Kaynaklarıyla İslam Fıkhı, Uysal Kitabevi: 1/109.)

Okudunuz mu?  Yeniden dirilme ile ilgili hadisler

Cevap: Kadın doğumdan kaç gün sonra cinsel ilişkiye girebilir?

Kayıtsız Üye
Eşim 20 GÜNDÜR DOĞUM yaptı KAN görmüyor ilişkiye girebilirmiyim


doğumdan sonra ne zaman ilişkiye girilir

Şema
doğumdan kaç gün sonra ilişkiye girilir
< DOĞUM yaptı KAN görmüyor >
kan kesilmişse ilişki caizdir


Kayıtsız Üye
20 gündür sezeryanla doğum yaptım kan görmüyorum ilişkiye girebilirmiyim


arifselim
Kan akıntısı kesilmişse artık ilişki caiz olur. Lohusalığın en kısa süresi bir kaç saat bile olabilir. Önemli olan kanın kesilmiş olmasıdır.


Kayıtsız Üye
10 gun önce sezaryenla dogum yaptim kan gelmiyo eşimle ilişkiye girebilir miyim

Okudunuz mu?  Anneyi diğer kardeş için uyarmak gıybet mi

17 gün önce dogum yaptım arada damla kan geliyor ilişkiye girebilirmiyim


arifselim
Eğer bir kanamaz yoksa eşinle ilişkiye girebilirsin. Lohusalığın en kısa süresi bir saat bile olabilir. Önemli olan akıntının kesilmesidir.


Kayıtsız Üye
Hamile oldugudan beri eşimle iliskiye giremiyorum eşim istiyor ne yapmaliyim


arifselim
Hamile iken ilişkiye girilebilir ne anneye nede bebeğine bir zararı yoktur. Eğer isteksizlik durumun varsa bunun için bir kadın uzman doktora görünmende fayda olur.

Okudunuz mu?  Sınav öncesi sürekli yutkunma hissi

Kayıtsız Üye
10 gun oldu dogum yapali kanamam durdu ama dikislerim daha dusmedi dikislerimin dusmesi için ne yapmam lazim

23 gündür sezeryanla doğum yaptım kanamm yok ilişkiye girebilirmiyim


arifselim
Sezeryan, kürtaj veya normal doğum olsun, akıntı ne zaman gelirse lohusalık dönemi de bitmiş olur. Senin bu durumda kanaman yoksa artık eşinle ilişkiye girmen de caizdir.


Kayıtsız Üye
Dogum yapali 28 gun oldu. Akintim kalmadi. Temizlendikten 5 gun sonra akintim tekrar baslarsa bu sure içinde cinsel iliskiden dolayi günaha girermiyim

Okudunuz mu?  Evde kuranı açık bırakmak

arifselim
Bu aralar yanı akıntının duraklaması hanefilere göre lohusalığın devam etmesi şeklindedir. Bu duraklamayı bitti sanarak ilişkiye girmenin bir sakıncası yoktur.


Kayıtsız Üye
Eşim 21 gün önce normal doğum yaptı. Dikişleri düşmedi. Ne zaman ilişkiye girebiliriz


Arkat
Bu durum dikiş ile ilgili değil. Akıntının olup olmaması ile ilgili bir durumdur.


Şem’a
Nifas denilen lohusa dönemi bitmeden dini açıdan ilişkiye giremezsiniz


Kayıtsız Üye
Dogum yapali 10 gun oldu ama 5 gun önce kanama durdu bu durumda iliskiye girebilirmiyiz ve sezeryanla oldugundan dolayi daha dikisles duruyor bir zarari olurmu

Okudunuz mu?  Firavunun 400 yıllık yaşaması hakkında musa aleyhisselam Allahu tealadan onun ölümünü istemişmiydi

Hoca
Nifasın âzami süresi dolmadan kan tamamen kesilir ve tekrar görülmezse loğusalık sona erer; kadın yıkanır ve ibadetlerini yapar. Bir süre kesildikten sonra nifasın âzami müddeti içinde tekrar kan gelmesi halinde Mâlikîler’e, Şâfiîler’deki mutemet görüşe, Hanefîler’den Ebû Yûsuf ve Muhammed’e göre aradaki temizlik süresi on beş gün ve daha fazla olursa nifas hali sona erer, daha sonra gelen kan hayızdır. Ebû Hanîfe’ye ve Şâfiîler’den Ebü’l-Abbas İbn Süreyc’e göre ise ne kadar sürerse sürsün nifasın âzami süresi içinde görülen temizlik nifas kabul edilir. Hanefî mezhebinde fetva bu görüş doğrultusunda verilmiştir. Hanbelîler’e göre kesildikten sonra tekrar başlayan kanın nifas mı yoksa hastalık kanı mı olduğu şüpheli sayıldığından kadın oruç tutar, namaz kılar; fakat orucu daha sonra kaza eder (konuya ilişkin farklı durumlar ve başka görüşler için bk. Mv.F, XLI, 8-10).

Okudunuz mu?  Mezara ekilen çiçek çeşitleri

Kayıtsız Üye
Mrb ben bir aylik gebeyken düşük yaptim 20 gündür arada leke kan goruyom bir gün gormeden Sonra yikandim ve ilişkiye girdim ama iliskiden 2 saat sonra tekrar leke gördüm iliskiye girmem gunah mi ve ben durulanmasam kanamamin bitmesini beklesem cenabetli olurmuyum acaba lütfen cvp verin çok mrk ediyom

Okudunuz mu?  Anne ve Baba nın ölümünden sonra mal paylaşımı nasıl yapılmalıdır?

Mrb ben 6 haftalik gebeyken düşük yaptim 20 gündür kanamam ara ara ve çok az oluyor bende durulanip eşimle ilişkiye girdim ilişkiden bikaç saat sonra tekrar leke gördüm iliskiye girdim diye gunaha girmiş oluyormuyum acaba lütfen cvp verin


mum
Kanama gün boyu kesilmediyse hala nifas devam ediyor demektir.


doğumdan kaç gün sonra ilişkiye girilir, dogum yapan kadın ne zaman ilişkiye girer, yeni doğum yapan kadın ne zaman ilişkiye girebilir

Bu kategoride yer alan Camide ihtilam olmak, Camiye cenabet girmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kadın doğumdan kaç gün sonra cinsel ilişkiye girebilir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.