Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:32
missa0
Abone

Banka promosyonu caiz mi diyanet?

Banka promosyonu caiz mi diyanet?

Kayıtsız Üye
Banka promosyonu caiz mi diyanetin bu konudaki görüşü nedir.


Cevap: Banka promosyonu caiz mi diyanet?

Ensar
Diyanete göre bankanın vermiş olduğu bu promosyon para tam olarak faiz sayılmamaktadır. Sizin çalışmakta olduğunuz banka yatırmış olduğunuz parayı çalıştırdığından size bu promosyonu veriyor. Dolayısıyla banka bu parayı çalıştırmakta dır. Eğer maddi durumunuz yerindeyse bu parayı kullanmayıp bir fakire verin. Eğer muhtaçsanız kullana bilirsiniz

Okudunuz mu?  İslamın ilk yıllarında müslümanların toplandığı namaz kıldığı davet ve irşad merkezinin adı nedir

Banka Promosyonu Ile Bunları Yapmak Caiz Mi?

zeze
Banka promosyonu ile aile üyelerine hediye alınabilir mi ?
Bu promosyon ile yardım kuruluşlarına bağış yapılabilir mi ?
Adak edilen şey bu parayla verilebilir mi ?
Bu promosyon ile kitap alınabilir mi ?


Yorum: Banka promosyonu caiz mi diyanet?

Ensar
Banka promosyonu için bazı alimlere göre, bankanın bu parasını faiz olarak nitelemektedirler. Bu para faizdir ve kendiniz kullanamazsınız, bankada bırakırsanız onlara yatırım olarak kalır. Yapılması gereken o parayı almak ve kamu yararına kullanmaktır. Kendi işiniz için yada yararınıza kullanmanız doğru değildir.

Okudunuz mu?  Meddi munfasıla örnekler

zeze
Borç ödenebilir mi

Yani sadaka olarak verilebilir mi ?


Ensar
Eğer alacağınız promosyona gerçekten muhtaç iseniz diyanetinde vermiş olduğu fetvaya istinaden kullanmaya izin vermektedir. Yok eğer muhtaç değilseniz kendi maaşınızdan borcunuzu ödeyin.
Bu para kurum yada bir fakire verilir, yapacağınız her iyilik sadaka olarak sayılır. Muhtaç birisine vereceğiniz bu parayı tasaddukta bulunmuş olarak sayılırsınız.

Okudunuz mu?  Tövbemin kabul olduğunu nasıl anlarım

banka promosyonu

Bu kategoride yer alan Herhangi Bir Kimsenin Bizi çıplak Görmesi Guslümüzü Bozar Mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Banka promosyonu caiz mi diyanet? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.