Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:22
missa2
Abone

Berzah alemi nedir?

Berzah alemi nedir?

Kayıtsız Üye
Selam Berzah alemi anlatirmisin. Ben uyurken sürekli olmus annemi goruyorum.


Cevap: berzah alemi nedir?

Hoca
BERZAH NEDİR?
BERZAH ALEMİ NE DEMEKTİR?
BERZAH ALEMİ HAKKINDA BİLGİ

Set, engel, iki şey arasındaki perde. Istılahî anlamıyla berzah; madde âlemi ile mana âlemi (ruhlar âlemi), ruhlar âlemi yani ölümden sonra ruhların kıyamete kadar kalacakları âlem, ya da kabir âleminin adıdır. (es-Seyyit eş-Şerif el-Cürcanî, et-Târifat, Kahire 1938, s. 38; Râgıb el-Isfahânî, el-Müfredât s. 56).
Berzah kelimesi Kur’an-ı Kerîm’de üç yerde geçmektedir. Bunlardan "İki denizi kavuşmaları için salıvermiştir. (Böyle iken) aralarında karışmalarına engel perde (berzah) vardır karışamazlar. "(er-Rahman, 55/19-20) Ayrıca iki şey arasındaki engel anlamında kullanılmıştır. (el-Furkan, 25/53). Müminun suresinde ise "Nihayet onlara ölüm gelip çatınca tekrar tekrar şöyle diyecekler: "Rabbım beni dünyaya geri gönder, tâ ki ben zaâyi ettiğim ömrüm mukabilinde iyi amel ve harekette bulunayım ". Hayır onun söylediği hu söz hakikatte boş laftan ibarettir. Önlerinde ise diriltilip kaldırılacakları güne kadar (dönmelerine mani) bir engel (berzah) vardır. " şekliyle, yani dünya ve kabir âlemini ayıran perde anlamında kullanılmıştır. (el-Mû’minun, 23/100). Bu ayetten anlamaktayız ki ruhlar ölmemekte; cesedin ölümünden sonra, İslâmî ıstılahta berzah denilen bir âlemde yaşamaktadırlar.
Mümin öldüğünde ise kendisi için bir berzah olmayacaktır. Hadislerde belirtildiğine göre kabirdeki soru ve cevaptan sonra salih amel işlemiş olanlara şöyle denilecektir: "Gelinler gibi uyuyun. Gelin çok sevildikçe rahat uyur. Allah onları bu uykudan uyandırıncaya kadar gelinler gibi uyurlar. " (Tirmizî, Cenaiz, 70).
Bu delillerden anlaşıldığına göre berzahtaki yaşayışda ruh bedenden ayrıdır.
Buradaki yaşayış nasıldır? sorusunun cevabında Şah Veliyyullah ed-Dehlevî şöyle der: "Bu âlemde insanların (yani ruhlarının) sayılamayacak kadar çok tabakaları vardır. Fakat bu tabakalar başlıca dört sınıftır. Birincisi uyanıklık (yakaza) ehli olanlar ki iyiliklerinden ve kötülüklerinden dolayı iyilik veya azap görecek olan ruhlardır. İkincisi ise tabiî uyku halinde olup rüya gören, rüya ile ferahlandırılan veya azaplandırılan ruhlardır. Üçüncüsü behîmî (hayvanî) ve melekî yönleri zayıf olanlardır. Bunlardan başka bir de fazilet ehli iyi ruhlar vardır ki (dördüncü sınıf olsa gerek) bunlar meleklere karışır, melekî bir hayat sürerler." (Huccetullahi’l-Bâliğa, Kahire 1355, I, s. 34-36).
Bilindiği gibi ruhlar birer emri ilâhidir. Asıl mahiyetleri insanlar tarafından pek bilinmez, insan ölünce ruhu geçici olarak başka bir âleme gider; orada ameline göre ya rahat yaşar, veya azap görür. O âleme "Âlemi Berzah" denir ki dünya ile ahiretten başka bir âlemdir. Yaşayışla ölüm arasındaki uyku âlemi nasılsa; dünya ile ahiret arasındaki berzah âlemi de o gibi bir varlıktır. Bunun mahiyetini ancak Allah bilir. (Ömer Nasuhî Bilmen, Büyük İslâm İlmihali s. 28),
Habil NAZLIGÜL

Okudunuz mu?  Allah'tan korkmamak günah mıdır?

Cevap: berzah alemi nedir?

nurya
Zaten imtahan dünyasında uykudayız ölünce uyanık olcağız inşaALLAH ama geri dönüş olmayacağı için gördüklerimizi anlatma şansımız da olmayacak ,hep ettiğim duamdır,RABBİM canlarımızı müslümanlar olarak al inşaALLAH aminnnnn


Cevap: berzah alemi nedir?

Fetva Meclisi
berzah alemi vikipedi

Okudunuz mu?  Öksürük krizine girmek orucu bozar mı ?

Berzah, sözlükte iki şey arasındaki engel, perde ve ayırıcı sınır anlamına gelmektedir. Dinî ıstılahtaki karşılığı ise: Ölümden sonra başlayan ve mahşerdeki dirilişe kadar devam edecek olan kabir hayatıdır. Buna göre ölen herkes berzah âlemine girecektir. Şu âyette Berzah ölümden sonra yeniden dirilişe kadar geçecek zaman diliminin oluşturduğu engel anlamındadır: Onların gerisinde ise, yeniden dirilecekleri güne kadar (süren) bir berzah vardır. (Mü’minûn, 23/100) Kısaca değinmek gerekirse, insanın ölümüyle ahiret hayatı başlamış olur. Berzah hayatı ahiret hayatının ilk durağıdır. Nitekim bir hadiste bu açıkça belirtilmiştir (Tirmizi, Zühd, 5). Bu hayat bedensel olmaktan çok ruhsaldır. İnsanlar öldükten sonra iman ve amellerine göre kıyamete kadar ruhani olarak ayrı bir hayat yaşarlar. Kabir müminler için cennet bahçelerinden bir bahçe, inkarcılar için cehennem çukurlarından bir çukurdur.

Okudunuz mu?  Derste zihin açıklığı duası

Kayıtsız Üye
Melekler yeni ölmüş olanın kabrine gelip öleni sorgu sual için oturtacaklar deniliyor yalnız ölünün üstünde tahta var bu nasıl olacak


Kayıtsız Üye
Sual melekleri geldiği zaman insanın aklı başında olacakmı


Muslim
cesed gömülüp toprak kapatıldıktan ve etrafındakiler gittikten sonra ruh kabire, cesede geri döner. evet, kısmi olarak yani cevap verecek, konuşacak kadar akıl başa gelir biiznillah. sonra nekir ve münker adında iki melek gelir ve sorguya çeker. müslüman ölen kişi rahman ve kahhar olan ALLAH ‘ın izni ile cevap verir. kafir ise kem küm eder cevap veremez. ve öyle bir vururlar ki ona, insan ve cin hariç herşey duyar çığlığını. hadislerde böyle geçer…

Okudunuz mu?  İntihar eden cennete giremez mi?

ALLAH ım! sen canımı/canımızı müslüman olarak al ya rabbi! amin.


Kayıtsız Üye
Rüyada anneni goruyor san bu çok doğal gün içinde anne ne olan özlemini sevgini ruhunda barindirmissin bilinç altında yaşadığın için rüya larında sürekli gorebilirsin sonuçta anne baba onların suyu ile cogaldik sen aslında yururkende anneyi babayı temsil ediyorsun rahat u yusunlar kemiklerini rahatlatmak için ruhları için dua edelim elimizden geleni yapabildiğimiz kadar kendimizi ve onları üzmemek adına dua edelim onlar ölmedi D irilcek zaten insan yaşayan ölü bakılırsa bedeninde ruh beden esir aldığına göre Allah herkese yardım etsin

Okudunuz mu?  Annenin evlat ayırımında nasıl davranılmalı ve evlat ayırmanın dinimizdeki yeri nedir?

Kayıtsız Üye
Selam un aleykum kardeşim Allahin izni ile başta Kitabımız Kuran sağ sol taraf da munker ve nekir ayak ucumuzda sadaka diye biliyorum Allah bizlere yardım etsin


Kayıtsız Üye
Berzah alemı dıye bısey yoktur duydum berzah perde anlamında anlaşılıyor ruh Allah katında Allah’ın kontrollünde diyorlar berzahda geri dönmek isteyen ruhlara cevaben arkalarında berzah yanı bı engel var anlamında kullanılıyor.

Okudunuz mu?  En uygun en güzel dini kız isimleri

Kayıtsız Üye
doğrusunu Allah c.c. bilir okuduğum kişi öldüğünde ruhu dünyadaki bedenini terkediyo ruh o bedene benzer misal bedene giriyor azap ve mükafat ruha ve o misal bedene oluyor kabir ehli yeni ölen kişiyi o bedeni görerek tanıyorlar tabi bu alem başka bir boyutda olduğundan bizim duyularımızla algılamamız imkansız Rabbimizin izin verdikleri hariç.

Okudunuz mu?  Ezanları şahit göstererek bir yemin ettim bozmak istiyorum hangi adımları izlemem gerekir?

Kayıtsız Üye
Bize göre madde elle tutulup gözle görülenler. Enerji boyutunda tam tersi. Soluduğun hava gibi, maddesi yok faydası çok. İnkar edebilirmiyiz. Röntgen çekiliyorsun yada ultrason her tarafın kapalı lakin ultrason ile karın bölgen röntgen ile kemik yapın net bir şekilde görülebiliyor. Işınlar, frekanslar yani enerji kapalı alana ulaşıyor. Tıpkı tahtanın altı gibi. :))

Okudunuz mu?  Tuz büyüsü ev tuzu ile mi yapılır

berzah alemi nedir, berzah alemi, berzah nedir

Bu kategoride yer alan Kısmet bağlama başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Berzah alemi nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.