Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:22
Namazlar
Yönetici

Kunut duasını bilmeyen bir kimse ne yapar?

Kunut duasını bilmeyen bir kimse ne yapar?

Fetva Meclisi
Kunut duasını bilmeyen ne okur

Sözlükte Allah’a ihlâsla kulluk etmek, namaz ve duayı uzatmak, sükût etmek, dua etmek, ibadet kastıyla ayakta durmak gibi anlamlara gelen kunut, dinî bir terim olarak, namazda rükûdan önce veya sonra ayakta dua etmeyi ifade eder.

Okudunuz mu?  Vakit namazlarının sünneti ile farzları arasında konuşmak veya yiyip içmek caizmidir?

Hanefîlere göre, vitir namazının üçüncü rekâtında kunut yapmak vaciptir. Kunutta tekbir almak ve kunut duaları olan Allahümme innâ neste’înuke ve Allahümme iyyâke na’büdü dualarını okumak ise sünnettir. Bu duayı bilmeyen kimse Rabbenâ âtinâ duasını okur veya üç defa Allahümmeğfir lî der. Namazda kunutu unutan kişi, namazın sonunda sehiv secdesi yapar (İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, II, 6).

Okudunuz mu?  Namazın Rükünleri ne demektir? Kısaca

Şâfiî ve Mâlikîlere göre ise, sabah namazının ikinci rekâtında, rükûdan sonra kunut yapılır. Sabah namazında kunut yapmak Şâfiîlere göre sünnet, Mâlikîlere göre ise müstehaptır. Şâfiî veya Mâlikî imamın arkasında sabah namazı kılan bir Hanefî, dilerse kunut duasına katılır, dilerse sessizce bekler (Merğînânî, el-Hidâye, I, 66).

Okudunuz mu?  Akşam namazı ne zamana kadar kılınır?

Cevap: Kunut duasını bilmeyen bir kimse ne yapar?

EHLİMAN
Müslüman olan ve namaz kılan bir kişi kunut dualarını öğrenmesi gerekir.Fakat bilmiyor ise yerine Rabbena atina duasını okuyabilmektedir.Bazı din adamları bunun yerine ihlas suresini okuyabileceklerini söylemektedir.


Kunut Duâsını Öğrenmemek Günah Mı

Ad4m
Selamünaleyküm
Ben kunut duası yerine vitir namazında rabbena dualarını okuyorum.
Kunut duasını öğrenmediğim için günah olur mu ?

Okudunuz mu?  Namazda tadil-i erkânın hükmü nedir?

Yorum: Kunut duasını bilmeyen bir kimse ne yapar?

arifselim
Aleykum selam. Vitir namazında sünnet olan kunut dualarını okumaktır. Rabbena duaları ile de namazın geçerli olur ama sünnet olarak bu duaları ezberlemeye çalış yoksa asıl sevaptan mahrum kalabilirsin.


vitir namazında kunut duasını bilmeyen ne okur

Bu kategoride yer alan Namaz kıldıktan sonra iç çamaşırda ıslaklık görülmesi durumunda ne yapılmalıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kunut duasını bilmeyen bir kimse ne yapar? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.