Anasayfa
7 Mayıs 2021, 5:57
fikih
Abone

Kunut dualarını bilmeyen

Kunut dualarını bilmeyen

Şema
Kunut duasını bilmeyen (ezzberleyene kadar):

1- Yalnız Rabbenâ Âtinâ (Bakara suresi, 201. ayet) ayet-i kerimesini okuyabilir.
2- Üç defa Allahümme’ğfirli de diyebilir.
3- Üç defa Yâ Rabbî demesi de caizdir.

Ömer N. Bilmen, Büyük İslam İlmihali, s. 160.


Yanıt: Kunut dualarını bilmeyen

ikindi
Allah razı olsun
yanliz ücünümü okuyoruz yoksa sadece 3ünden birinimi?

Okudunuz mu?  Bir kadının korunmak için spiral taktırması caiz midir? Taktırması namaz ve haccına engel midir?

Yanıt: Kunut dualarını bilmeyen

VanLi
Sadece üçünden birini okuyorsunuz.


Yanıt: Kunut dualarını bilmeyen

benanneyim
Bende yazdığınız gibi okuyordum.Sonra niye dedim çokmu zor ezbermesi? Elhamdulillah 3 sene önce ezberledim..İnsan istedikten sonra her şey oluyormuş.Önemli bilgi RBbim razı olsun Şema kardeşim.


Desert Rose
KUNUT DUALARI:

Okudunuz mu?  Namaz kılarken saçın açılması

اَللَّهُمَّ إِنَّا نَسْتَعِينُكَ وَ نَسْتَغْفِرُكَ وَ نَسْتَهْدِيكَ، وَ نُؤْمِنُ بِكَ وَ نَتُوبُ اِلَيْكَ،
وَ نَتَوَكَّلُ عَلَيْكَ وَنُثْنِى عَلَيْك اْلخَيْرَ كُلَّهُ نَشْكُرُكَ وَ لاَ نَكْفُرُكَ، وَ نَخْلَعُ وَ نَتْرُكُ مَنْ يَفْجُرُكَ.

OKUNUŞU: "Allâhümme innâ nesteînüke ve nestağfiruke ve nestehdîk. Ve nü’minü bike ve netûbu ileyk. Ve netevekkelu aleyk. Ve nüsnî aleyke’l-hayra küllehû neşküruke ve lâ nekfüruk. Ve nahleu ve netrukü men yefcüruk.

Okudunuz mu?  Kımız,kefir içilir mi? Midye ,istiridye, istakoz yenir mi?

ANLAMI: "Allahım, biz senden yardım dileriz, günahlarımızı örtmeni isteriz, bizi yoluna kabul etmeni umarız. Sana inanır, sana yönelir ve seni kendimize vekil ederiz. Yaptığın bütün hayırları yâd eder, sana teşekkür ederiz. Nankör olmayız. Sana karşı günah işleyenle ilişkimizi keser, onu terk ederiz.”

Okudunuz mu?  Diş dolgusu ile ilgili çeşitli sorular ve cevaplar

اَللَّهُمَّ اِيَّاكَ نَعْبُدُ وَ لَكَ نُصَلِّى وَ نَسْجُدُ، وَ اِلَيْكَ نَسعْىَ وَ نَحْفِدُ،
نَرْجُو رَحْمَتَكَ وَ نَخْشَى عَذَابَكَ، اِنَّ عَذَابَكَ بِاْلكُفَّارِ مُلْحِقٌ

OKUNUŞU: Allâhümme iyyâke na’budu ve leke nusallî ve nescüd. Ve ileyke nes’â ve nahfid. Nercû rahmeteke ve nahşâ azâbek. İnne azâbeke bi’l-küffâri mülhık.”

Okudunuz mu?  Tavafta yedi defa dönmenin hikmeti nedir? Tavafın anlamı nedir?

ANLAMI: "Allahım, yalnız sana kul olur, senin için namaz kılar, secde ederiz. Sana yönelir, emrine derhal uyarız. Rahmetini umar, azabından da korkarız. Çünkü senin azabın kâfirlerin peşini bırakmaz.”

Bu duaların yerine Peygamberimiz sallAllahu aleyhi ve sellemin Ali radıyAllahu anh’a öğrettiği şu duanın da okunması tavsiye edilir:

Okudunuz mu?  Cünüplü iken bir yaranın kapanması

اللَّهُمَّ اهْدِنيِ فِيمَنْ هَدَيْتَ وَعَافِنيِ فِيمَنْ عَافَيْتَ وَتَوَلَّنِي فِيمَنْ تَوَلَّيْتَ وَباَرِكْ ليِ فِيماَ أَعْطَيْتَ وَ قِنيِ شَرَّ ماَ قَضَيْتَ فَإِنَّكَ تَقْضِي وَلاَ يُقْضَي عَلَيْكَ وَإنَّهُ لاَ يَذِلُّ مَنْ وَالَيْتَ تَبَارَكْتَ رَبَّناَ وَتَعَالَيْتَ

OKUNUŞU: Allâhümme’hdinî fîmen hedeyt. Ve âfinî fîmen âfeyt. Ve tevellenî fîmen tevelleyt. Ve bârik lî fîmâ a’dayt. Ve qınî şerra mâ qadayt. Fe inneke taqdî ve lâ yuqdâ aleyk. Ve innehû lâ yezillu men vâleyt. Tebârakte rabbenâ ve teâleyt.

Okudunuz mu?  Tıval-i mufassal, Evsat-ı mufassal, Kısar-ı mufassal sureler

ANLAMI: "Ey Allahım! Hidayet verdiğin kimseler içerisinde bana da hidayet ver. Afiyet verdiğin kimseler içerisinde bana da afiyet ver. Sevdiğin kimseler içerisinde beni de sev. Bana verdiğin şeylerde bereket ver. Takdir ettiklerinin şerrinden beni koru. Senin velisi olduğun kimse alçalmaz. Sen kutlu ve yücesin ey Rabbimiz.” (Tirmizi, Salât, 341)

Okudunuz mu?  Farzdan Önce Farz

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum. Kunut dualarını ezberlemekte zorlanıyorum. Onları ezberleyene kadar vitr namazında okuyabileceğim başka sure var mı acaba


Ebû Mansur
Kunut duası yerine Rabbena atina veya Rabbenağfirli duaları okuyabilirsin ezberleyinceye kadar.


kunut dualarını bilmeyen

Bu kategoride yer alan Uydum hazır olan imama demeyi unuttum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kunut dualarını bilmeyen Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.