Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:28
sizden95
Abone

Vitir namazında kunut dualarını unutma durumu hakkında

Vitir namazında kunut dualarını unutma durumu hakkında

Millennium
Selamun aleyküm,

Kişi vitir namazını kılarken üçüncü rekatta okunan zamm-ı sureden sonra kunut dualarını okumayı unutsa, ama rükuya giderken (daha tam eğilmeden, yani daha yeni eğilmeye başlamışken) hatırlasa, doğrulup iftitah tekbirini yapıp duaları okusa, namazı sahih midir? Sehiv secdesi gerekir mi?

Okudunuz mu?  Çocuğu aldırmanın vebali nedir ?

Cevap: Vitir namazında kunut dualarını unutma durumu hakkında

musab
Tam eğilmemişseniz geri döner kunut duasını okursunuz.Sehiv secdesi de gerekmez.


Cevap: Vitir namazında kunut dualarını unutma durumu hakkında

Millennium
Peki kisi egilmeye baslasa, eli bacagina filan degiyor olsa, o anda hatirlasa kalkar mi? Bugun unutup rukuya gittim ama dedigim gibi egilmeye de baslamistim iyice, rukuya daha yakin oldugum kanaatini getirdim ve dogrulmadan namaza devam ettim, sonra da sehiv secdesi yaptim. Dogru mu yaptim, namazı tekrar kılmam gerekir mi?

Okudunuz mu?  Haşr suresini 40 gün 40 defa okumak

vitir namazında kunut duasını unutmak

Bu kategoride yer alan Gıybet dinlemek günah mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vitir namazında kunut dualarını unutma durumu hakkında Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.