Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:54
sizden93
Abone

Haşr suresini 40 gün 40 defa okumak

Haşr suresini 40 gün 40 defa okumak

Şema
Sayin nida12 tarafindan gönderilmistir.

——————————–

merhaba size bir sorum olucaktı. haşr suresüni 40 gün 40 defa okumak istiyorum fakat bayan olduğum için ay halime denk geliyor bu yüzden okuyamıyorum değil mi? peki yaratan bayanları yaratırken bu ay halinin bilerek yarattı o zaman 40 gün olan duayı nasıl okuyabilirim bana acil cevap yazarsanız sevinirim.
———————
Cevap

Okudunuz mu?  Cennette kaç derece vardır ?

Adet günlerinde ara veriniz ve sonra devam ediniz


Cevap: Haşr suresini 40 gün 40 defa okumak

maria
Haşr süresi neden kırk defa okunur merak ettim.
soru sahibi açıklarsa sevinirim.
Haşr süresi kırk defa okunacağına bir defa okunsun ve tefsiri okunsun bu haşr süresinin inme sebebine daha uygun olur

Okudunuz mu?  Allahın zatı ile alakalı vesveseler

Cevap: Haşr suresini 40 gün 40 defa okumak

bana bak
Haşr süresini 40 gün 40 defa okuyan muradına erer yazmışlar nette… kaynak olmadan milleti bu şekilde teşvik edenleri Allah ıslah etsin.


Cevap: Haşr suresini 40 gün 40 defa okumak

imam
Haşr süresi konusu nedir öğrenelim

Okudunuz mu?  Ailem kredi çekmemi istiyor

Surenin içeriği ve verdiği mesajlar:

Diğer Medeni sureler gibi Haşr suresinde de Beni Nadir Yahudilerinin Medine’den çıkarılmaları gibi teşri’î (amelî) hükümlere ağırlık verilmiştir. Fey ve ganimet hükümlerinden bahsedilmiş, takva emredilmiştir. Ayrıca
bu surede münafıkların Yahudilerle ilişkisi tahlil edilmiş, Kur’an-ı Ke-rim’in azameti beyan edilmiş, Allah’ın esmâ-i hüsnasından bazıları zikredilmiştir.
Bu surede Cenab-ı Hak kendisini her türlü noksanlıklardan ve insan, hayvan, bitki, canlı ve cansız kâinattaki bütün eşyadan tenzih ederek ve bu varlıkların kendi vahdaniyet ve kudretine şahitlik etmelerine ve azametini dile getirmelerine işaret ederek söze başlamıştır.
Sonra Allah ve peygamber düşmanlarına karşı kazanılan zaferi ifade etmiş, Beni Nadir Yahudilerinin Medine’den çıkarılmalarından, kalelerinin yıkılmasından bahsetmiştir.
Düşmandan, savaşmadan müslümanlara geçen arazi, evler ve mallar demek olan "fey"in hükmünden, onun nereye sarfedileceğinden, müslü-manlar arasındaki muhtelif sınıflara nasıl tevzi edileceğinden ve bu tevziin hikmetinden bahsetmiştir.
Fey ayetlerinden bahsederken Allah Tealâ, muhacirlerin takındığı tavrı methetmiş, ensarın faziletlerini övmüş, onlardan sonra gelenleri de önce geçenleri sena etmeleri ve onlar için mağfiret dilemeleri için teşvik etmiştir.
Ve bu meziyetler, münafıkların Yahudilerle münasebetleri ve onlarla batıl üzere anlaşma yapmaları ile beraber zikredilerek her kişinin ahlâk anlayışları da ortaya konmuştur. Münafıkların, anlaşma yaptıkları insanları en sıkıntılı anda yalnız bırakıvermeleri, Yahudilerin korkaklığı onların ahlâkî yapılarından bazılarıdır. Yine bu surede münafıklar, insanı kötülüğe ve sapıklığa teşvik edip de en zor anında onu yalnız bırakan şeytana benzetilmiştir.
Sonra Allah Tealâ müminlere takvayı, kıyamet ve kıyametteki büyük korkular için hazırlanmalarını, geçen ümmetlerin hallerinden ibret almalarını, cennet ehli ile cehennem ehli arasındaki büyük farkı, şaki (öte dünyada bedbaht olacaklar) ve saidlerin (öte dünyada bahtiyar olacakların) ebediyet yurdundaki yerlerini hatırlamalarını emretmiştir.
Bu sure Kur’an-ı Kerimin ve onu indirenin azametini, celâl sıfatlarıyla muttasıf oluşunu ve esmâ-i hüsnasını beyan ederek bitmiştir


haşr suresi 40 gün 40 defa, haşr suresi 40 gün 40 gece, 40 haşr suresi okumak

Bu kategoride yer alan İntihar eden müslümanlar ebediyen cehennemde mi kalıcaklar? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Haşr suresini 40 gün 40 defa okumak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.