Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:28
sizden95
Abone

Gıybet dinlemek günah mı

Gıybet dinlemek günah mı

cassano
iyi günler bugün tanıdığım birisi ev arkadaşı hakkında konuşuyordu ev arkadaşını da tanıyorum aralarının bozulduğunu bende birazını duydum sonra günah olur diye odanın kapısını örttüm tam kapanmadı ama kulaklığı takıp bilgisayardan müzik açtım duymayayım diye ben günaha girmiş olur muyum

Okudunuz mu?  Şunu yapmazsam istediğim şey olmasın düşüncesi

Cevap: Gıybet dinlemek günah mı

Nilay_kaya9
Giybetden sakiniz , Gunaha girmeyiniz sizde


Cevap: Gıybet dinlemek günah mı

cassano
Sakinmaya calistim gunaha giirmismiyimdirr yukarida ki yazdıklarıma gore


Cevap: Gıybet dinlemek günah mı

Nihat Erdem
Merak etme sen isteyerek dinlememişsin. Zaten dinlemek istemeyip kapıyı kapatmaya çalışmıssın. Bence bu sana günah değil sevap yazar.

Okudunuz mu?  Geçmiş Yıllarda Yaptığım Bir Hatadan Pişman Oldum, Ama Unutamıyorum?

cassano
Hocam biraz duydum sonra gunah olur diye kapiyi kapatmaya calistim sesi yime duyunca kulaklik takip muzik actim ama sanki ilkini duyunca dinliyorum diye supheye dustum o yuzden sordum


Kayıtsız Üye
hocam otobüste gelirken aile üyelerim soförün gıybetini yaptılar bende uyarmadım bir şeyde demedim normalde uyarırdım ama uyarmadım kafamdan helallik alırım diye düşündüm isteyemedim kafamdan çıkmıyor gıybete ortak oldummu

Okudunuz mu?  Allah (c.c) Boş Duranı Sevmez

seyit gazi
belki sözünün dinlenmeyeceği için inşaAllah iştirak etmemen ve kalbinin onaylamaması nedeniyle ortak olmamışındır . zaten gıybet duydun mu yüzünü çevir, dışarıyı izle, başka bir şeyle meşgul ol; gıybet yapanda bırakmak durumunda kalır.

genel olarakda gıybet müptezelliktir. bir hastalık resmen. altında şahsiyet zaafiyeti olan bir alışkanlık, bir hastalık. bazen konuştuğun kisiye yaranmak isteniyor, bazen gıybeti edilen kimse kötülenerek insan kendini iyilemek istiyor, bazen gıybet edilen kimse küçük düşürülerek insan kendisini değerli hissetmek istiyor, bazen gıybeti edilen kimse kıskanılıyor ve değersizleştirilmek isteniyor, bazen dalga geçilerek insan kendini özel hissetmek istiyor. gıybet fakirin eroini, insan durduk yere oturduğu yerden günah işliyor. tabi bunu yapan herkesi tahkir etmek istemiyorum. nerelere sirayet ettiğini, nasıl önemsiz gördüğümüzü, nasıl bir alışkanlık haline geldiğini ve bunun farkında olmadığımızı anlatmak istiyorum.

Okudunuz mu?  Dinimizde bir gelin kayinvalidesine bakmak zorundamı

muvaffak
Peygamberin bu tür durumlarda kişinin fiile geçememesi durumunda diliyle, olmazsa kalbinden geçirerek yapılan işten uzak olduğunu, onaylamadığını belirtmesi gerektiğine dair hadisi vardır. Sizde bu anlamda gıybete engellemek adına sözlü olarak bir şey söyleyemediyseniz dahi kalbinizle bu işin yanlış olduğunu kendinize söylemeli, kınamalısınız. Helallik alma imkanınız varsa helallik almaya bakınız.

Okudunuz mu?  Tahiyyat ve salli barik okurken besmele çekmek namazı bozar mı

Gıybeti Dinlemek, GIYBET

Bu kategoride yer alan Ayakta idrar yapmak günah biliyorum ama mecbur kalıyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gıybet dinlemek günah mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.