Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:34
sizden08
Abone

Dedikodu dinlemek günah mı

Dedikodu dinlemek günah mı

cassano
iyi günler bügün arkadaşlarla otururken tanımadığım bir kız hakkında konuştular yok şöyle yok böyle gibisinden ben bir şey demedim içimden buğz ettim daha sonra arkadaş Allah kimseye vermesin gibi bir cümle mi ne kurdu bende kınama başına gelir dedim acaba ben bu konuşulanlardan dolayı günaha girmiş olur muyum kız hakkında kötü bir cümle kurmadım bu gibi durumlarda ne yapmalıyım

Okudunuz mu?  Nevruz kutlamak dinden çıkarır mı?

bu arada kızı sonradan tanıdım


Cevap: Dedikodu dinlemek günah mı

Şema
Dedikodu yani gıybet dinlemek de günaha ortak olmaktır
Giybete engel olamayan o ortamı terketmek zorundadır


cassano
kalben buğz etmek yeterli olur mu ne yapmalıyım peki şimdi cevap? alabilirmiyim


Dedikodu dinlemek günah mı

Kayıtsız Üye
dedikodu için tövbe ettim elimden geldiğince de tövbeme sadık kalmaya çalışıyorum. annem bazen geliyor birilerinin dedikodusunu yapıyor ben konuşmuyorum sadece dinliyorum konuşmayıp sadece dinlemek dedikoduya girer mi?

Okudunuz mu?  Gafletteyken zaten kafirim diye düşünce geldi

Şema
Dedikodu dinlemek günah mı

Sizden biri bir kötülük gördüğünde gücü yetiyorsa eliyle düzeltsin, yetmezse diliyle düzeltsin, onu da yapamazsa, (hiç olmazsa) kalbiyle buğz etsin. Fakat bu, imanın en zayıf mertebesidir. (Müslim, Tirmizî, Ebû Dâvûd)


dedikodu dinlemek günah mı, dedikoduyu sadece dinlemek günah mı

Bu kategoride yer alan Cennette Deniz ve Göl Var Mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dedikodu dinlemek günah mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.