Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:56
missa3
Abone

Dedikodu nasıl yapılır? Dedikodu nasıl önlenir

Dedikodu nasıl yapılır? Dedikodu nasıl önlenir

Kayıtsız Üye
S.aleykum arkadaşlar kendimi dedikodudan alamiyorum,gunlerdir sakladigim bir kişiyle ilgili dusuncemi gozlemimi bos yere beraber oturdugum insana soyledim. Bu dedikodumudur,soylerkende oda benimle ilgili soyluyo eminim bos ver diye dusundum.ne gerek vardi simdi buna …
Nasil koruyabilirim kendimi ,normalde çok dedikodu yapmam ama simdi naapmaliym?

Okudunuz mu?  İlişkiye girmekten korkuyorum

Cevap: Dedikodu nasıl yapılır? Dedikodu nasıl önlenir

Fetva Meclisi
Ve aleykumesselam ve rahmetullahi ve bereketehu. Değerli kardeşimiz. Dedikodu sözlükte: Boş, gereksiz söz, arkadan söyleme, çekiştirme anlamlarına gelmektedir. Gıybet diye bilinen kötü huyun Türkçe’deki karşılığıdır. Bir insanın bazı kusurlarını ele alarak kötülemektir. Bir adamın arkasından işittiği zaman hoşlanmayacağı şeyleri söylemektir. Bu haram bir davranış olup ahlâk dışı bir harekettir. Dedi-kodu, başkalarında kusur arama alışkanlığının sonucudur. Bazıları kendi kusurlarını görüp düzeltecekleri yerde, başkalarının eksiklerini araştırıp etrafa yaymaya çalışırlar. Bu davranışın kötülüğünden söz edilince, yalan söylemediklerini ifade ederek kendilerini savunurlar. Aslında gıybet eden, yalancı değildir. Zaten yalan söyleseydi, yaptığı iş, dedi-kodu değil, iftira olurdu. (el-Münzirî, et-Tergîb ve’t-Terhib, Mısır 1962, V, 157) Bu sebeb ile yüce olan Allah (cc) dan tövbe ve istiğfarda bulununuz. ve gıybetini yaptığınız kişilerden af dileyiniz. Dedikodudan kurtulmanın yolu dilinizi Allah’ın zikri ile meşgul ediniz….


dedikodu nasıl yapılır, dedi kodu nasıl olur, dedi kodu nasıl yapılır

Bu kategoride yer alan Namazdan sonra duaları kitaptan okumak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dedikodu nasıl yapılır? Dedikodu nasıl önlenir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.