Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:55
sizden0
Abone

Nevruz kutlamak dinden çıkarır mı?

Nevruz kutlamak dinden çıkarır mı?

ydin77a
Selamun Aleykum
Ben Azerbaycanda yaşıyorum. 16 yaşım var. Burada çoğu kişi gibi ailem de nevruzu kutluyor. Ben kutlamam ama evde baski var. Kutlamazsam evde kavga olur, bagirip cagirirlar. Belki dinle ilgili bana bazi seylerde engel olmaya da calisirlar. Nuretdin hocanin bir fetvasinda nevruzu ailevi bir probleme cevirmememiz gerektigini yazmis. Ama bazi sitelerin bu konuyla ilgili soyledikleri aklimda . Ne yapacağımı bilmiyorum . Allah rizasi için sorularima cevap verip yardim ederseniz sevinirim :
1) Ben nevruz sofrasina oturmamam için bir care buldum. Diger odada yemeye calisicam. Ama ailem problem yapar diye korkuyorum. Problem olursa icimden bugz ederek nevruz sofrasinda cabuk yemegimi yiyip kalkmam kufur olurmu?
2) Nevruzdan önceki 4 sali gunu kutlanan çerşenbe denilen bayram gibi şeylee var. Bunlarin sonuncusunda bu yil amcamlara gittik. Ateş yapilip uzerinden atladik. Asla mecusilere benzeme niyetim yoktu. Milli bir gelenek gibi gördüm ama oyle görmeye de artik tovbe ettim. Sorum su ki yine ayni tepkiden dolayi icimden bugz ederek ates uzerinden atlamam kufur olurmu?
3) Bir de nevruz kutlamaya bazi siteler kufur diyo bazilari milli bayram olarak goruldugunde kufur olmaz diyor. Boyle konularda yanlis söyleyen tarafa uyulsa buzaman ahirretteki durum nedir? Mesela sorularlaislamiyet sitesi ve nihat hatipoglu hoca kufur olmaz diyor belirli sartlarda. Ama dinimizislam sitesi ve cubbeli ahmet hoca kufur diyor. Sorularlaislamiyet eskiden mecusi bayrami gibiydi diye oyleydi diyor. Dinimizislam sitesi alimlerimizin sozunu iletiyoruz diyor.Simdi kufurse nihat hocaya uyan birisi kufre girermi?
4) Azerbaycan nufusunun buyuk cogunlugu olan nevruz kutlayanlari tekfir etmelimiyim?
lütfen açık ve net cevaplar verin. Dusundurucu cevaplar deyil.

Okudunuz mu?  Ellemek ile yapılan cünüplük Nedir?

Cevap: Nevruz kutlamak dinden çıkarır mı?

Muhammed.
Rahman ve Rahim Olan Allahın Adıyla Başlarım

Evde ve Aile bireyleri tarafından şiddetli baskı varsa ve aile anne baba kardeş ve bdiğer aile fertleri içinde sıkıntı yaşatacaksa bu mekruh hususuna girebilir fakat ortada haram olan bir husus olması göz önünde değildir . Önemli Olan kalpteki niyettir . Rasulullah efendimiz ameller niyetlere göredir buyurur hiç bisi olmaz hatta mekruhta olmayabilir çünkü baskı altında tutulduğundan ve kalbindeki niyetin hâlis olduğundan dolayı bu işte mekruhluk durumda yoktur . Mekruh olma durumu bir kısım alimlerin olmama durumu ayrı
Bir kısım alimlerin kanıtlarıdır . Sizin dinlediğiniz alimler elbette HAK söyleyen ama bazı hususları kendi hususu ile dinin bazı basitleştirmelerini kaldırarak fetva verdirmesidir , vermesidir sıkıntı yok kardeşim . Allah’a emanetsiniz . HARAM değildir niyetini ve samimiyetiniz bozulmadıkça . bazen alttan almak gerek imtihan dünyası . Sabret Allah Sabredenlerle Beraberdir

Okudunuz mu?  Talak hakkında vesvese

Cevap: Nevruz kutlamak dinden çıkarır mı?

ydin77a
Yani benim niyetim annemler problem yapmasa kutlamam seklindeyse kufur olmaz dimi?


Cevap: Nevruz kutlamak dinden çıkarır mı?

Muhammed.
Olmaz kardeşim merak etme …

Bu kategoride yer alan Bela üstüne bela geliyor mutluluk yokmu bana başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Nevruz kutlamak dinden çıkarır mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.