Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:01
missa02
Abone

İnşAllah Dememek Dinden çıkarır Mı?

İnşAllah Dememek Dinden çıkarır Mı?

Kayıtsız Üye
Ben bir ara çok kez kelimelerin/niyetlerin sonunda inşAllah diyordum. Fakat sonra bazı insanlar bir garip bakmaya başladı, sürekli inşAllah diyorum diye galiba. Onlarla uğraşmamak için artık daha az kulanmaya başladım. Olduranın ve dilerse oldurmayanın Allah oldugunu elbette biliyorum ama buna rağmen çoğu zaman bişey yapacagımı söylediğimde inşAllah demiyorum. Bu durum şirk yada küfür olur mu?

Okudunuz mu?  Günah, sevap, sorgulayıcı meleklerin isimleri

Yorum: İnşAllah Dememek Dinden çıkarır Mı?

seyit gazi
insanların yadırgaması önemli değil de, yerinde kullanıldığı zaman o kadar yadırganacağını sanmıyorum. bu bardak inşaAllah veya benzeri söylemlere gerek var mı bilmiyorum. Allah izin verirse yapabileceğiniz gelecekle ilgili planlara inşaAllah derseniz o kadar yadırganacağını sanmıyorum. geçmiş zaman için, şimdiki zaman için veya kelimelerin arkasına inşaAllah eklemenin bir anlamı var mı bilmiyorum.

Okudunuz mu?  Büyüklere Hürmet İle İlgili Hadisler

Yorum: İnşAllah Dememek Dinden çıkarır Mı?

vel Fecr
doğru olanı bırakmaya yanlışa gitmeye başlamışsınız.
Gaybı geleceği Allah teala bilir , bir kul burda gelecekle alakalı bunu yapacağım demesi ve zamanında veya zamansız o ameli yapmaması zaten kendini yalancı konumuna dahi düşürebilir. bu manada kul gelecekle alakalı bir mesele konuştuğu zaman inş lafzını bırakmamalı.

Okudunuz mu?  İnternette alaylı ve küfür sözler okumak küfür olur mu?

ancak asıllarda inş. olmaz. gene Allahın izni ile olur ama farz bir meselede bir müslüman yapıp yapmama arasına giremez.
örneğin namaz gibi. namaz bir müslümana farzdır inş kılacağım gibi bir durumun içine giremez.

inş. Allah izin verirse demekse ve kul o amelin yapılış zamanı geldiğinde bunu kasdi kendi cuzi iradesi ile terkediyorsa burada kişi bu ameli yapamamasını Allah’a bağlayamaz. burda ciddi bir niyet kayması mevcuttur.

Okudunuz mu?  Hacca gitme imkanı olduğu halde gitmeyen kişinin hükmü nedir?

örneğin bir akraba sizi misafirliğe davet etti, sizde ona inş salı günü gelirim dediniz. salı günü oldu ve siz o akrabaya kendi keyfiyetinizden ötürü gitmediniz, şimdi burada siz misafirliğe gitmek için herşeyi yaptınız da Allah teala sizi oraya nasip etmedi mi ? yoksa kendi nefsi hallerinizden dolayı mı gitmek istemediniz ?
bu ayrıntıyı iyi tefekkür edip, iyi anlamak lazım.

Okudunuz mu?  Kombu çayı içmek caiz midir ?

elhamdulillahilrabbilalemin.


insAllah dememek

Bu kategoride yer alan Şafii mezhebinde adet-Regl kaç gün sürer? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İnşAllah Dememek Dinden çıkarır Mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.